8 tane gitar alarak gitar çalınır mı?
Şöyle birinci sayfaya göz attım ve bazı arkadaşlar dünyayı kendi pencerelerinden görüyor ve o algıyı acilen değiştirmeleri gerekiyor. Bu şekilde bir şeyleri kısıtlamaya gerek yok, hatta algılarınızı kısıtlamaya hiç gerek yok. Canınız ne isterse onu yapmalısınız. Hayatı yaşamak, özgürlüktür! Yani daha fazla gitar alan, daha iyi çalmalı mı? Hayır tabiki. Kolleksiyon keyfi bir durumdur canın ister gazoz kapağı, misket veya pul biriktirirsin, canın ister araç veya gitar biriktirirsin.
80-85 otomobil alarak araç kullanılır mı?
Örnek vermek gerekirse Habaş ve Anadolu bank'ın sahibi, Kawasaki Türkiye distribütörü olan iş adamı Mehmet Rüştü Başaran'ın otomobil kolleksiyonu var. Aldığı araçların çoğunu kullanmıyor yani satın alırken keyif alıyor. Hatta aldığı araçlardan bir tanesi 2007'de 30 adet üretilen (O sene tam emin değilim bu rakam yukarıda olabilir ama 6 milyon TL gibi bir rakama satın aldı) Ferrari FXX. Ferrari bunu sadece en elit 30 müşterisine sattı. Bunların içinde Türkiye'de sadece Mehmet Başaran var. Plakası ve ruhsatı yok trafiğe çıkışı yasak yani sadece pist için üretildi.
2007 nin 6 milyon TL sini bugüne kura göre uyarlayın kendisi binmediği araçları alıyor ve ruhsatlı olanları geçtim, ruhsatsız araç için bu parayı verip aracı alıp deposuna kaldırıyor.
Totalde 80-85 arası, bunların arasında olan bazı araçlar Mercedes SLR, Carrera GT, F50, SuperAmerica, 2 adet Ford GT, Hennessey Venom GT ve yaklaşık 40 tane kadar Super sport aracı var. En vasat arabası Aventador (2,5 trilyon) şimdi bu kişinin bazı arkadaşlara göre F1 pilotu da olması gerekir veya bazıları için süratli gitmiyorsa neden bu hızlı araçları alıyor şekli soruları da olacaktır.
Bunlar benim gitarların hepsi olmasa da evde olan büyük bir kısmı...
70775 eklentisini görüntüle
Vakit buldukça modifiyeleriyle ilgileniyorum. Modifiyeleri bittikten sonra kutularına kaldırıp keyfim geldikçe seslerini karşılaştırıyorum. Hangi riff'i veya hangi x bilinen bir parçada hangisinin tınısı gibi.. Hangi gitar hangi manyetiklerle daha koyu tonlar veriyor, hangisi veremiyor. Kore bir gitarın stok ve marka manyetiklerle verdiği tepkiler.. Aynı serinin bir altını veya bir üstünü de alarak karşılaştırıyorum. Tabi her kore ilgimi çekmiyor sadece tarzım olan gitarları alıp inceliyorum.
70777 eklentisini görüntüle 70778 eklentisini görüntüle 70776 eklentisini görüntüle
Gitarların üzerinde incelediğim başka şeylerde var mesela Kerry King Esp lerin boyalarında üstüne düşen renklerin uyumluluğu. Bu fiyatlarını birbirlerinden ayırıyor ve bunları kolleksiyoner olarak biliyor olmanız önemli.
70780 eklentisini görüntüle 70781 eklentisini görüntüle 70782 eklentisini görüntüle 70779 eklentisini görüntüle 70783 eklentisini görüntüle