Denedim abi. Uzuuun uzuun 🙂 Ama ı ıh. Şeytani planlarım var kafamdakileri halledebilirsem. 😛
İzmir'den Jackson almak olmasın da 🙂
Denedim abi. Uzuuun uzuun 🙂 Ama ı ıh. Şeytani planlarım var kafamdakileri halledebilirsem. 😛
@Sr22DeT bir profesyonel grupta mı çalıyormuş.......... pantera mı??metallica mı??slayer mı acaba??? ohh shit 😀Forumda @Sr22DeT var. Başlığı görünce anmadan edemedim. Aslında başlığa gelip düşüncelerini paylaşmasını isterim. Belli başlı Dime model gitarları, Gibsonlar'ı, Korina'ları falan toplar allah toplar. Dışarıdan bakınca topladığı çoğu gitar birbirinin aynısı. Ama ayrıntılarda mühim farkları var işte. Hani 68 bir LP ile 72 bir LP arasındaki farklar kadar belki de. Birileri "gösteriş yapıyorsun, hava atıyorsun, kendini tatmin ediyorsun" gibilerinden çıkışmıştı ama o aldırış etmemişti. Kendisi çeşitli gruparda, projelerde falan profesyonel olarak da çalmış birisi hatırladığım kadarı ile. Haklı da bence. Niye aldırış etsin, niye hesap versin ki? Adam severek çalıyor. Müziğe emeği de var. Koleksiyonculuğundan niye azad etsin ki kendisini?
@Onur Yahya Öner bak diyeyim, @Oguz92 deki Orhan Sadi'yi dene bir. Bakarsın gönlündeki o çıkar. Sihirli bir gitar, memleketin yarısını gezdi mübarek. Erdem Koca yapımı 🙂 O da sarmazsa korkarım geleceğin rakı eşliğinde ebay'de jackson avlamak olacak 😀
@Sr22DeT bir profesyonel grupta mı çalıyormuş.......... pantera mı??metallica mı??slayer mı acaba??? ohh shit 😀
Custom gitar sana da yapsalar sen de Ltd çalabilirsin 🙂 Örnek Bjorn Gelotte. Epiphone çalıyor bildiğin bu aralar. Matt Heafy o da 7 telli Epiphone ile takılıyor. Hatta 6 tellilerde bile Epi kullanıyor Gibson Lpc yerine. Bu iki adam da Gibson Lpc'yi elinden düşürmeyen adamlar. Ne bileyim Behemoth'dan Patryk Seth Ltd Viper 7 ile çalar. Ama aynı zamanda Mesa Boogie Mark V kullanıcısıdır. Nergal keza Esp signature vardır Ltd Eclipse ile de görürsün. Yani rahatlık ve artistik bütün mesele bence.@mrstarfinger andy james bile ltd çalarken senin elinde ne geziyor esp söyle bakalım,hakkettin mi esp 'yi ??? 🙂
şakaydı zaten,kim ne yaparsa yapsın canım bana ne 🙂Custom gitar sana da yapsalar sen de Ltd çalabilirsin 🙂 Örnek Bjorn Gelotte. Epiphone çalıyor bildiğin bu aralar. Matt Heafy o da 7 telli Epiphone ile takılıyor. Hatta 6 tellilerde bile Epi kullanıyor Gibson Lpc yerine. Bu iki adam da Gibson Lpc'yi elinden düşürmeyen adamlar. Ne bileyim Behemoth'dan Patryk Seth Ltd Viper 7 ile çalar. Ama aynı zamanda Mesa Boogie Mark V kullanıcısıdır. Nergal keza Esp signature vardır Ltd Eclipse ile de görürsün. Yani rahatlık ve artistik bütün mesele bence.
Parası olan hakikaten düdüğü çalıyor maalesef üzücü olsa da ve bi tabi kıskandırsa da.Olana The Guitar God çok versin dinimiz amin 🙂Her gitarın kendine has tonu var. Tele'den aldığın tonu Les Paul'den alamazsın. V kasadan aldığın tonu da Strat'tan.
İnsan arayış içerisinde de olabilir. Ondan bir sürü gitarı olabilir.
Gitar çalmayı bilmiyordur ama koleksiyonerdir. O da olabilir.
Velhasıl, çok takılmamak lazım. Parası olan düdüğü çalar, gerisine konuşmak düşer.
çok eskiden bu forum böyle değildi aslında, ekipmandan daha çok müzik konuşulan bir ortamdı. sonra nasıl bir kırılma yaşandıysa ağaç oturması, manyetik fortlaması, e3493bilmemkaç lambaların kırılması olayına geldi.valla ben de düşündüm bu durumu. müzikten çok eşya fetişliğine giriyor bu durum. normal bence fakat hemen hemen tüm forumlarda gitar müziğinden çok ekipmanlar konuşulur. özelllikle bu forumda öyle.
Onu da sahibi düşünsün 😀Çok gitarı olan insanlar bakımına veya en azından tel degisimine nasıl yetişiyor anlamıyorum. Calmasaniz bile teller yavaş da olsa eskiyor. Gerçi hiç çalınmıyorsa bakıma da ihtiyaç yok. Luthiere de verilebilir ama 7-8 tane gitarın aylık bakımı yılda 9. gitarın fiyatına denk gelecektir
İnanılmaz bir teşhis, çok güzel bir yazı.sevgili kardeşim..
bu forumda ya da hayatta ekipman tartışırken, albüm tartışırken, teknik tartışırken genelleme yapılır, ama insan tartışırken genelleme yapılmaz...
dışardan bir adamın 1-2 fotosu ve birkaç dakikalık videosunda arkadaki gitarlara ve çalışına bakarak bir genelleme yapmışsın.. şimdi şunlara bak ve yorum yap:
1- dandik bir gitarı olan, amfisi ve pedalı bile olmayan, çok kötü çalan, ama kıyafetinden tavrına ben metalciyim, gitar çalıyorum diye bağıran, her fırsatta omzunda gitar elinde hardcase takılan biri
2- bir stratı bir idare eder peavey'i olab.. evde her boş vaktinde gitar çalan, bluesa sardırmış, arada arkadaşlarıyla stüdyoya giden, gitar muhabbeti olursa katılan olmazsa gitaristim diye atlamayan bir adam
3- haftada 2-3 gece bas çalan, bir dandi bası ve bas amfisi kullanan ama esas evde güzel bi amfisi ve gitarı olan bi adam
4- gitarı eline bile almayan evde 4-5 hevesli genci ihya edecek 14-15 gitarı 3 amfisi olan bir adam
5- her gece müzik yapan tonuna bayıldığı tek gitarı olan bi adam
daha da çeşitlerin de bunların hepsi benim.. 17-40 yaş arası değişik kareler hayatımdan.. herşeyin bi sebebi vardır, herkesin çocukluğuna dönüp babasıyla olan ilişkisini analiz edemezsin.. o yüzden boşver, genelleme.. kimisininki meraktan kimisininki paradan kimisininki aşktan kimisininli özentiden ve insan haatında bazen bunların hepsini tecrübe ediyor.. o beğenmediğin 7-8 gitarlı çocuğun da aldığı 9. gitarın gazıyla kafayı kırıp 2 sene sonra seni mahcup edemeyeceğini iddia edemezsin.. o yüzden boşver..
bana gelince pentatonik gitarcısıyım, teknik zayıf, teori sallantıda, özel ya da ilginç bişey yok.. gitar müziğine ve gitarlara bayılıyorum hepsi o..