Efektler Ve Parametreleri , Çesitli Ayarlar...

Rock_N_roLL demiş ki:
Arkadaşlar Steve Vai nin solo efektini nasıl ayarlayabiliriz Boss Me-30 ile?
malmsteen tonu arayan arakdaşa yazdığım bi cevap var, aynısı sanırım bu soruyu da yanıtlar.
ona ek olarak bol sustain li, çok kısa delay li ve yüksek gainli bi ton sanırım işini görür.
 
Mahcem demiş ki:
O tonların nasıl yaratıldığını öğrenmek istiyorsan bir dönem Gary Moore ve Thin Lizzy'nin prodüktörlüğünü yapan meşhur rock/blues/metal prodüktörü Chris Tsangarides'le yapılan şu röportajı oku:

http://www.soundonsound.com/sos/jul01/articles/chris.asp


Bohemian Rhapsody'nin nasıl yapıldığını da şu makaleden öğrenebilirsin:

http://www.soundonsound.com/sos/1995_articles/oct95/queen.html

Mahcem,
Link attığın soundonsound.com sitesi çok yararlı bir site. Birçok konuyu buradan öğrendim çok teşekkür ederim.
Herkese tavsiye ederim.

O parçanın yeraldığı "A Night At The Opera" albümünün 2002'de yapılan Surround mix'inin nasıl yapıldığını okumak için de şu makaleye bak:

http://www.soundonsound.com/sos/Jun02/articles/queensurround.asp
 
Mahcem,
Link attığın soundonsound.com sitesi çok yararlı bir site. Birçok konuyu buradan öğrendim çok teşekkür ederim.
Herkese tavsiye ederim.

Not: Alıntıda hata yapmışım kusura bakmayın:)
 
TIAMAT demiş ki:
arkadalar sormakistediğim bir kaç soru var umarım cevaplandırırsınız..

şu an kullandığım gitarda emg81 manyetik bulunmak ta. Ayrıca sansamp gt2 kullanıcısıyım..
bu iki aygıtın birleşimindenmidir bilemiyorum ama bir dip gürültüsü geliyor. Ve emg lerin dip gürültüsü olmadığını biliyorum. .Studyo anfilerindeki topraklama sorunun dan ya da sansamp tan olabileceginidüşünüyorum. Çünkü kimi anfilerdede şaseyi ellemem gerekiyo arada susturmak için.


ikinci sorum ise solo ve ritmlerde ki tonlama olacak.
ben processor seven biri degilim. ama grup arkadaşlarımın görüşü sololarda benim gitarın sesinin açılması gerektiği ve bunun icin processor alıp sololarda farklı bir ton kullanmam gerektiğini söylüyorlar. Sesim cılız geliyormuş solodayken.Bundan kurtulmam mümkün müdür? Çünkü pedalla sahneye cıkan gruplarda var ve bişi yapmıyorlar.

Şimdiden teşekürler.

TIAMAT: belki gitarının topraklamasi yoktur yada kırıktır kablosu. Tremolonvarsa bakıver orada bir tel tremoloya lehimli olabilir. Değilse manyetikleri tromoloya lehimlersen ekeltrik akar gider. Ya da kablolarına bir bak. Bir de etrafta TV mnitor açık olmasın. Tekrar dene.

sıkılmış okuyordum baktım kimse yazmamış yazayım dedim
emg lerin aktif olan serilerini topraklamaya gerek yok hatta bu işlem tehlikeli topraklama işi faklı biraz bizim ekstradan bir şey yapmamız gerekmiyor hatta özellikle şematikte topraklama yapmayın diye bir uyarı var çarpılabilirsiniz diyor söleyim dedim saygılar sevgiler
 
selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler...
 
proxx demiş ki:
selamlar;
bende boss gt-3 var. elindeki patchleri benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim.ya da indirebileceğim bi internet sitesi...
teşekkürler...

selam,
ben de 6 senedir boss gt-3 kullanıyorum. Ondan önce zoom 505 vardı ve gt-3 ile geçen ilk senemde hep neden mis gibi zoom'u sattım diye düşünüyordum ama bir kere çözdükten sonra kullanmayı sınırsız ton elde edebilirsin..

şuanda pedalım yok bulunduğum yerde o yüzden biraz ezbere yazıcam.
Öncelikle yepyeni bir ton ayarlamak için Edit tuşuna basmanı ve orda çıkan her değeri sıfırlamanı öneriyorum. Çünkü zaten daha sonra ana menülerden seçtiğin tonlar onların değişmesine neden oluyor.

Ardından ilk olarak Preamp menüsüne girip istediğin tonu seç. istediğin tonun alt menülerinde de bu tonun Gain'ini low-medium-high arasından istediğini seç. Benim tavsiyem gain olarak "medium" çünkü "high" da diğer efektlerden ne seçersen seç doğru düzgün temiz bir ton elde edemiyorsun mutlaka gürültülü oluyor.

Seçtiğin tonun EQ ayarlarına girmeden önce OD/Distortion ayarlarından hoşuna giden bir ton seç (distortion 1-2, metal gibi tonlar başarısız ne yazıkki) seçtiğin tonun drive'ını gürültülü olmayacak ve seni tatmin edicek bir yere getir. EQ ayarlarını sonrasında yap.

Ardından en çok işini görecek olanlar Reverb ve compressor-limiter tuşları olacak, tabii reverb'ünü ve compressor'ünü amfinden, mixerinden veya bilgisayarından falan temin etmiyorsan..
reverb'ü hazırda olanlardan birini seçsen olur ama istersen zamanlarıyla oynarsın o kolay.
compressor ve limiterlarda ise hazır olanlar pek güzel değiller, hazırlardan gürültü yaratmayacak bir tane seçmeli..

Master kısmından da gürültü engelleyicisini ayarladığın tonu fazla baskılamayacak şekilde ayarlarsan çok temiz tonlar elde edebilirsin.

Bir de pedal menüsünden pedalın ses fonksiyonunu iptal edersen her açtığında o tonu ayarladığın yükseklikte çalar böylece tüm tonlarını da eşit yükseklikte ayarlamış olursun..

bunları yaptıktan sonra chorus, delay gibi istediğin efekti verebilirsin. Ben chorus kullanmayı pek tercih etmiyorum, kaotik oluyor sesler..
Bazı değişiklikler yaptım yazıda, umarım yardımcı olur..
 
arkadaslar korg ax3000g processorume patch yada hazır efekt indirmek için bi link biliyomusunuz? custometone. com u duymustum ama orası sadece pod için galiba :(
 
arkadaşlar benim digitecht rp100A prosesörüm var evde washburn baddog anfiye bağlıyorum pek bir sorun olmuyo ses temiz çıkıyo ama stüdyoda marshaal anfiye bağladım anfiyi clean a aldım ama ses tonları berbattı bunun nedeni nedir.
 
tube screamer

Merhaba 84 strat'ıma ibanez ts-9 bağlayarak senelerdir srv çalmaktayım ve uzunca bir süredir ibanez ts808 aramaktaydım en sonunda reissue'su çıktı da aldım çok tatlı tonu var ama biraz soft kaçıyo(rock ve türevleri çalmamama rağmen!!!) ts9'a bağlayıp kullandığımda ise düz ts9 sesi deişiyo ts808'i sadece boost olarak kullanmış oluyorum. uzatmadan sorum şu : ts 808'in yanına bir overdrive pedalı alıcam ts9 umu ayrı kullanmak için, sizce boss'un hangi pedalını almalıyım? (vazgeçemiorum boss'tan)
od-3 mü, sd-1 mi, bd-2 mi, os-2 mi ?
yada distortion mı bağlamalıyım ? ds-1 olur heralde ds-2 rocker işi kaçar sanırım?
yardımcı olursanın çok sevinirim gidip deniyecek zaman ve imkanım yok şu an...
 
Amplinin preamp katından gelen sinyaline efekt verirsin. Bunun pedalı gitar ile amp arasına bağlamaktan çok farkı vardır. Yani birinde gitardan gelen sinyane efekt verirsin diğerinde gitardan çıkıp preampta şekillenen sinyane efekt verirsin. Bunda çok emin değilim aslında ama böyle biliyorum.
Pedalın girişi send(sinyali pedala gönderdin) çıkışı da return(sinyali pedalla işleyip geri gönderdin) e bağlanır.

Ne işe yaradığı hakkında bir fikrim yok fantezi yapmış olabilirler mi :p
(şaka bir yana bilen biri aydınlatsa güzel olurmuş bende kesin bilgi sahibi değilim)
 
Arkadaşlar canlı performanslarda mesala çıkacağınız bara amfinizi götürmek çok zor geliyor,mixere veya başka bi yere girdiğimizde elimizdeki processorun çıkışına bağlayarak mixere amfi tonunu verebilmemiz için ne kullanmamız hangi aleti almamız gerekiyor ?

Eğer bu tarz aletlerin seçenekleri çoksa mesala hem amfi tonu vericek,Master EQ ayarı olucak,Gain falan da olucak dersek mesala ne önerirsiniz türkiyede nerde bulunur ne kadardır fiyatı ? en düşükten en pahalısına kadar ?
 
maJHeron demiş ki:
arkadaşlar ben gitarda yeni sayılırım ama onu çok sevdiğim için çok hızlı bi şekilde gecemi gündüzüme katarak öğrendim..Bu işte iyi olmayı çok istiyorum ve olucamda ama bu sene ÖSS ye hazırlandığım için ve hala lise son sınıfta olduğum için gitara ağırlık veremiorum.Ama sitenizi görür görmez üye oldum sizden yardım bekliorum .İlk ricam şu; şimdilik bi elektro gitarım yok klasik var.Ama bilgisayar üzerinden mic le gitara efekt katabilen bi program var mı?Ya da bana hangi programları kullanmamı önerirsiniz..Şimdiden teşekkürler..

vallaha klasik gitara ne gibi efektler katabilirsin o konuda bir bilgim yok.ama bir elektro gitar aldığın zaman (tabi birde düşük latency'li bir ses kartı :D) sana guitar rig 2.0,m-audio itrash,ve özelliklede amplitube adlı programları tavsiye ederim.demoları nette mevcuttur kolay gelsin :)
 
Geri
Üst