Alışveriş Yaparken Sabır Dolu Anlarımız

Ürünü 150ye koyuyorum ederi 150. 100 yap diyorlar hayır diyorum. ben de o zaman 200e koyuyorum 150 yap diyorlar tamam diyorum. Fiyat falan önemli değil siz de bu taktiği uygulayın indirim yapmadan bir şey alamıyorlar Türkiyenin güzide çok zeki insanları... Bi tek kendilerinin aklı çalışıyo zaten
Aslında ölücülüğün çıkış noktalarından birisi bu durum. Alıcı diyor ki, bu satıcı çakaldır zaten yüksekten koymuştur, zorlayayım belki düşer. Satış başlıklarının bir çoğunda türlü türlü cambazlık var. Ülkenin ölücüsü ölcü de satıcısı çok mu düzgün adam sanki. İkisi de birbirini tetikliyor. Benim 15 yılda gördüğüm durum bu. Eskiden bu ölücüler yoktu çünkü satıcının aleti kaça bırakacağı az çok bilinirdi, böyle salak saçma mesaj atmaya da kimse tenezzül etmezdi.
 
Şu ölü piyasada herhangi bir şey satmaya kalkmak büyük sabır testi aslında. Ya adamın biri 3 bin liranın altına Mesa koymuş 1 ayı geçti yüzüne bakan yok, içim yanıyor. Neyse bir tane de neşeli katkı benden olsun.
81915 eklentisini görüntüle
81916 eklentisini görüntüle
Bazı imla Hatalarını kabul ederim yanlış yazmıştır dalgındır olur hadi ancak herkez yazan insan ağır kültürsüz cahildir konuşmam o adamla net yani :)
 
Bu arada eğri oturup doğru konuşalım biz hiç ölücülük yapmadık mı şahsen ben Bi mesajımı okudum çok üzüldüm şuan k.bakma @EMM 70 lira için bile 3 gün düşünmüşüm 90 bari önerseymişim :D
image.png
image.png
 
@wolkN

Hepimiz yaptık bunları, o yüzden kusurluk bir durum değil. :D

Bir de sorun 90TL'yi 70TL yapmaya çalışmak değil, 120TL'yi; "50TL veririm, iyi düşün" tarzında kırmaya çalışmak. O pis esnaf ağzı yok mu, o beni çıldırtıyor. Hayır olmaz dediğinizde de "Valla kardeşim sana kıyak geçiyorum..." tarzı laflar cidden çok komik. 45 IQ ile iş bağladıklarını sanmıyorlar mı, çok şaşırıyorum.
 
bence bu tarz şeyler ölücülük filan değil cahillik.. pazarlığın da bir adabı bir etiği vardır herkes birşeyleri ucuza almak ister bu doğaldır.. ama ne yazıkki bu tarz sanki dedesinin köyünde büyükbaş hayvan alıyormuş gibi davranan cahiller var ve bence bunlar müzikle uğraşmamalı 2. el araba alıp satabilirler mesela üzerlerinde daha iyi durur..böyle mesela :)

 
Geri
Üst