Kaotik

burak seni bi 10-15 senedir, diğer arkadaşlarımı da 1-2 senedir tanıyorum. seninle zaten bu konu üzerine hoş bir sohbet yaşamıştık hatırlarsan. haklısın, gökhan kırdar coverlamak, sayko killer kes köse'yi 184523. kez çalan bar grubu olmaktan çok çok daha değerli bir olay. özünden şaşmamak bu, zaten en güzel coverınız da o(yerine sevemem) işte..

büyük şeyler düşündüğünüzü biliyorum. gerçekleşeceğine de inanıyorum. ancak konserlerde "arkadaşlar biliyorum yeni yemek yemişken dans etmek zor oluyor, ama önlere doğru gelsek şöyle bi kurtlarımızı döksek... (donuk bir sesle) atmış.. yetmiş.. (rö notasından) yüüüüzz!!" demek bambaşka bir tutum. ama bu tutum az önce dediğim roket gibi coverlarınızın, bestelerinizin ve sizin saygınlığını tüketebilir.

sen de haklısın, beste çalınacak dinleyici farklı, "atmış yetmiş" kitlesi farklı. o zaman siz gene eskiden olduğu gibi bi bizizde 5li konser filan yapın bi biz gelelim, sırf beste çalın.. o zaman nasıl kurtlarımızı döktüğünüzü biliyorsunuz. ihtiyacınız olan seyirciyi zaten biz oluşturduk yıllarca, yenilerini de kazanmanız için en iyi kararı siz vereceksiniz, öyle yada böyle.
 
bir de şöle bir şey var dostlar, bu adamlar bunca zamandır sırf bize (yakın arkadaş çevresine) konser vermek için çalışmıyolar ki. Eskiye baktığımızda (Kaotik' in sırf beste çaldığı konserlere) bizden yani 10 kişiden fazla dinleyeni olmadı kaotik'in. Hatta kemal sen bile birçok konserine gelmedin mesela :)

Birde onların gözünden baksanıza, adamlar büyük bi hevesle çıkıyolar sahneye, karşısında sürekli aynı 10 kişi. O sayıda konserden konsere azalıyor.

Bu Kaotik'in bestelerinin kalitesizliğinden mi? Hayır, ki bana göre piyasadaki birçok gruptan çok daha kaliteli besteler yapıyor Kaotik. Ama Memleketim insanı kendi arkadaş grupları dışındakileri dikkate alıp dinlemiyor bile. Bu insanların dikkatini çekmek için onların kulaklarına tanıdık gelecek müzikleri kullanmak zorundasınız tabi ilerisi için büyük hedefleriniz varsa. Bu ülke de kendi tırnaklarınızla kazıya kazıya bir yere gelmek istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız. Kaldı ki, Kaotik'in yaptığı coverlar kesinlikle özensiz ve kalitesiz değil (önceki eleştirilere cevaben). Ben kendim görüyorum bu coverlara ne kadar çalışıp ne kadar kafa yorduklarını ve bu insanların bir de cover 1. likleri var unutmayalım. Yaptıkları coverlara kendilerinden katabilecekleri her şeyi katıyorlar.

Şu atmış, yetmiş olayına da çok takılmamak lazım, mesela o benimde hoşuma gitmedi ama Burak'ın içinden gelmiş yapmış, bunu tekrar tekrar sölemenin bir anlamı yok.

Kaotik'in şu an katıldığı organizasyonlar, konserlerinde ulaştığı kitle hepsi şu an izledikleri yolun bir getirisidir. Şimdi şu kitle bu kitle diye karizmatik olmanında bir anlamı yok.
zamanı gelicek elimizde Kaotik albümü besteleri doyaya dinleyeceğiz.

Burak'ın dedi gibi biraz sabredip saygı duymak lazım.


Edit: 3-5 harf hatası vardı düzeltiverdim :p
 
ya bence bunlar her grubun ilk piyasaya cikma, sesini duyurma asamasinda yasadigi bikac problemden daha baska bisey diyil. ama yani bi ornek vermek gerekirse, cuma gecesi saklikentteki konserde "alive" grubu kendi bestelerni caldi ve insanlar koltuklarda yatir vaziyette dinledi.. ha dinlemedimi? dinledi, ama bu alive grubunun secimi, sanirim pek de umrunda olmamis insanlarin ne durumda oldugu, ki bu da tamamen "ben sarkimi calarim, kendi istedigmi yaparim, sonrada sahneden inerim" dusuncesi. KaotiK biraz daha eglenmek, biraz daha birlikte eglendirmek icin ordaydi ve sanirim cogunlukla cover secmelernin sebebi buydu. Bence daha albumu cikmamis bi grup icin bi basarisizlik asla diyildir cover calmak, cunku belirli bi cevre yaratmadan once, bu piyasada hicbi b.k yapamiyosun malesef.. once tarzina alistirmaya calisiyo KaotiK(ki bence gayet basarili bi strateji), sonra da besteleriyle on plana cikmaya hazir olcaklar bence.

ha bi de unutmayalim ki gunumuzde cok cok iyi bi yerde olarak gordugumuz turk rock gruplari bile albumlerinde cover'a yer vermistir..ve ben eminim ki KaotiK in albumu ciktigi zaman cover a ihtiyac olmiycagi kadar cok bestesi var..

bi de su atmis yetmis olayi.. ben de sevmedim acikcasi, yani cok gerekli diyildi evet.. Ama bi de dusunun ki; sahnedesiniz, ve karsinizda kocaman bi mekanda yerdeki yastiklarda bayilmis insanlar, ve siz de konser vermeye calisiyosunuz. bu organizasyonun basarisizligiydi belki, ama sonucta o an sahnedesiniz, ve artik uyku moduna gecmis insanlara ulasmaya calisiyosunuz.. orda olanlar zaten gormustur hareketlenen dinleyicilerin ziplayip hopladigini..


saygilar.
 
Kapı gıcırtısına bile dayanamam oynarım :twisted:
Çok sağolun arkadaşlar tüm yorumlar için...

Biraz önce Düzce'den yeni geldik ve Düzce bizi kucakladı...
Hiç görmediğiniz bir yerde, hiç görmediğiniz insanların bu kadar sıcak ilgisiyle karşılaşmak bize şunu gösterdiki insanların sevgisini kazandıktan sonra bunun hangi yolla yapıldığı pek önemli değil...

Ve karşılaştığımız en güzel olaysa çaldığımız her bestede en az cover parçalar sırasında gördüğümüz kadar çoşan eylenen bir seyirci kitlesi ve onların alkışlarıydı... 1. nakaratdan sonra yarımyamalakda olsa parcalara katılmaya çalışan insanlar...

Bestlerimizi zevkle çaldık... Açık söylemek gerekirse Ankarada böyle bir enerjiyle hiç karşılaşmadık, enerji sinerjiyi doğurdu ;)

Tüm Düzce'ye ve bu organizasyonda payı olan herkese tekrar teşekkürler...
 
Kardeşlerim benim bende bir düzceliyim ama tabi internetten uzak kalınca haberi olmuyo insanın. Valla çok şaşırdım. Düzce insanı aç müzik olayına neyse asıl mesele 2-3 tane fotoğrafınız çekmiştim saklıkentte bi ara ulaştırım size sayfaya yapıştırıyım dedim ama olmadı bilen varsa söylesinde resmi koyayım. Kolay gelsin. Bu arada Telecaster bitirdi beni hayırlı olsun
 
KaotiK 2. demosu için kolları sıvadı ...

İlk demonun dağıtımı acemeliğimize geldi arkadaşlar özellikle kapakların üzerinde hiç bir ulaşım adresi yazmaması çok fena oldu ;) ...

Ama web sayfasının bitmesiyle şarkıları download edebileceksiniz...

Ayrıca ilk demodan bi miktar daha bastırıyoruz 1 hafta sonra çsm müzik evinden ilk demomuza ulaşabilirsiniz...

Belki 2 demoyu bir cd haline getiririz buda aklımızdaki bir başka düşünce

Kayıdı yapılacak şarkılar tahminen mola, paranoyak, haberi yok ve gece olucak...
 
hadi aslanlarım, şöle esaslı bir demo daha bekliyorum sizden. Hatta 2 demoyu birleştirin pek güzel olur, arada cd değiştirmek zorunda kalmayız :)
 
Esasinda onu bizde düşündük :roll: bakalım belkide öyle olur... Ama besteleri net üzerinden paylaşmak için web sayfasını bekliyoruz, amaç herkesin en kolay şekilde demolara ulaşması...
 
ama elde demo cd olması bir başka şimdi :) bence birleştirin direk demo albüm gibi olur.

zaten 1 hafta stüdyoyuda kapamışsınız çalışmamıza da mani oluyosunuz çok edepsiz oldunuz siz :p, ilk gördüğüm yerde soracam hesabını :) hehe
 
bence çok hızlı büyüdünüz,özellikle kargo cover yarışması sizin için sağlam promosyon oldu...
bu hızlı büyümenin devamını diliyorum...
84,kaotik ve funk alaturka'nın dahil olduğu bu benim çsm grubu diye adlandırdığım belki yanlış tabirdir öyleyse özür diklerim,hepsi sağlam,artık havasındanmıdır suyundan mıdır...
neyse başarılarınızın devamını dilerim...
hatta bi daha dilerim...
bende hacettepe konserinizde vardım,bravo seyirci sayenizde coşmuştu....
ne diyim ya nazar deymesin devam...
 
Çok teşekkürler, umarım bu ivmeyi korumayı başarabiliriz... ;) (bu saydığın 3 grubu istediğin her ad altında toplayabilirsin arkadaşım :) )

Elimizden geldiğince demoları kendimiz basmaya çalışacağız ama amaç tabiki daha çok insana ulaşmak olduğundan diyer şehirlerdeki arkadaşlara daha kolay ulaşmak için böyle bir yol izlemeyi düşünüyoruz.
 
''Ve bir gün sen ağladın bir melek gibi düştü gözyaşların içime ruhumu iyileştirdi ve bir gün sen ağladın bir melek gibi düştü göz yaşların kalbimin üstüne kalbimi temizledi'' (Süpriz adlı kaotik bestesinden bir alıntı)
 
Geri
Üst