Metallica

Konu metallica olunca tarafsız değerlendirmek zor benim için.

James'in vokalleri nefis zaten konserlerde de hala çok iyi. Sıradan bir metal şarkısı aslında ama süresi ideal olmuş. Davul ve gitar partileri güzel bas seviyesi çok düşük ama bu metallica'nın imzası uzun bir süredir. Solo biraz yavan tekrar dinleyince alıştım güzel bir kromatik hareket var orayı özellikle beğendim. Güzel bir şarkı olmuş konserlerde marş gibi akar.
 
Turkrock forum alanının ruhu da bu değil mi ? zaten mübarek abim.
Sen bunca yıllık buranın kullanıcısısın. Kaç tane başlığın amacında ilerlediğini gördün ki Abiiimmm.

:)
Aslında bu konuda söylenecek çok da bir şey olmadığı için başlığın sapması doğal. Neyse ki, Hammett'ın halen müthiş bir gitarist olduğunu düşünüp o soloya övgüler düzecek bir forum değil burası. Kikonun takdir edilmesi o anlamda iyi bir şey.
 
Dave Mustaine'i iyi gitarist seçmesi konusunda övdük ... peki ya Ozzy? :) ...

o seçmedi ama Tony Iommi
Gary Moore ve George Lynch audition yapmışlar - onların yerine Randy Rhoads'ı almış
sonra RR ölünce, Jake.E.Lee
Zakk Wylde... sev ya da sevme aslan gibi gitarist kendi çapında
Gus G.. aslında Kiko olabilecek potansiyel var ama kanatlanamadı bir türlü
 
Dave Mustaine'i iyi gitarist seçmesi konusunda övdük ... peki ya Ozzy? :) ...

o seçmedi ama Tony Iommi
Gary Moore ve George Lynch audition yapmışlar - onların yerine Randy Rhoads'ı almış
sonra RR ölünce, Jake.E.Lee
Zakk Wylde... sev ya da sevme aslan gibi gitarist kendi çapında
Gus G.. aslında Kiko olabilecek potansiyel var ama kanatlanamadı bir türlü
Gitarist seçiminde en başarılı ikinci kişi de Ozzy'dir büyük ihtimal.

Gus G. Firewind'den tanıdığım ve sevdiğim bir gitarist. Çok da başarılı bence. Marty Friedman ile beraber çaldıkları Feast of Savages tadından yenmez.
Randy Rhoads'u zaten anlatmaya gerek yok.
 
Metallica en büyüktür ama müzikal olarak budur, Megadeth her zaman tokatlar :) daha iyi gruptur...

Diğer taraftan metal dinliyorsan Metallica sız olmaz, halen müzik yapabilmeleri hepimize ilham vermeli :)
Şu iki satır gerçekten de doğru bence de, ama bunun dışında Metallica ile ilgili her şey midemi bulandırıyor artık.
Siyah albümün ilk notalarını duyduğumda hissettiğim ihanet hissini hiç unutmayacağım. Tek bir iyi tarafı oldu; daha sonraki rezillikleri dinleme ihtiyacı hissetmedim.
İsmi lazım değil, "bu albüme solo koymadık, öyle hissettik..." filan tadında milleti salak yerine koyarak yaptıkları o kepazeliklere maruz kalmadım doğrudan. Doğrudan diyorum, çünkü Metallica Siyah albüm sonrası her yerde olduğu için, kaçmak mümkün değildi. Minibüsçü arabesk çalıp cigara tüttürürken (o zamanlar yasak değildi...) midem bulanırdı, ama aynı etkinin bir gün bir Metallica şarkısı (Sad but True) ile oluşabileceği aklımın ucundan geçmezdi. Metal Militia çalsanız ya onun yerine? Olmuyor tabii. Yerseniz...

Metallica'nın metal müziğe katkısı da, zararı da benzersiz boyuttadır. Eskiden meseleyi sadece "piyasacılık" olarak görüp adamların paragözlüğü üzerinden düşünürdüm. Ama başka bir başlığa zaten yazdığım üzere, Metallica'nın ana akıma geçmesi, kendilerinin çok ötesine geçen bir dizi zincirleme reaksiyonu başlattı bence. Eğer Metallica "sağlam durmuş" olsa ve grunge akımına yanaşmasa, bugün metal müzik bambaşka bir yerde olabilirdi. Ama adamlar o şekilde ana akıma girince hem her şey birden "metal" oldu, hem de (doğal sonucu olarak) metalin içi boşaldı. Bu da, o ana akım ile arasına fark koymak isteyen diğer "metalcileri" çok daha radikal sound arayışlarına itti. Bunun sonucunda da melodik ve armonik olarak zengin bir metal müzik imkanı ortadan kalktı. Metal müzik resmen ortadan (en az) ikiye yarıldı. Örnek mi? Djent. Power-prog metal. Senfonik metal.

Ben bu yarılma esnasında "metal" dinlemeyi bıraktım ve bir daha da o soundlara geri dönmedim. Aynı sebepten, en azından yüksek standartlarda gitaristleri tercih eden Mustaine zihniyeti, Megadeth dinleyicisi veya takipçisi olmadığım halde, benim için ayrı bir yerde duruyor. Çok alakasız gelecek belki ama, bu kafa (benim idolllerimden olan) Blackmore kafasının devamıdır. Evet, acımasız ve benmerkezcildir, ama iyi müzik yapma tutkusu da hep ön plandadır. Bu kafa, Kirk Hammet gibi çaptan düşenleri asla tolere etmez. Ama Metallica eder. Sonuç ortada.
 
Şu çatlak filmleri de tavsiye ederim;


Bu forumun radarına girmez ama Fela Kuti de çok önemli bir müzisyen ve anti-düzen bir abimizdir.
 
Geri
Üst