Disenchant

arkadaslar meraba cok dolaylı yoldan sızden haber alabiliyorum ama bi turlü dinnemek nasip olmadı izmir de nerelerdesiniz bu aralar cok merak ediyorum...ozellikle gitar tekniklerinizi ve performansınızı tabi....albumu de alamadım bı turlu para yok. aman progresif kalın taviz vermeyin
sanitarium(gitar
 
arkadaslar meraba cok dolaylı yoldan sızden haber alabiliyorum ama bi turlü dinnemek nasip olmadı izmir de nerelerdesiniz bu aralar cok merak ediyorum...ozellikle gitar tekniklerinizi ve performansınızı tabi....albumu de alamadım bı turlu para yok. aman progresif kalın taviz vermeyin
sanitarium(gitar

Selam.

Desteğin için çok teşekkürler. Grup şu an harıl harıl albüm yazıyor. Demomuzu illa satın almak zorunda değilsin. Websitemizden indirip görüşlerini bu tür ortamlarda insanlarla paylaşırsan da bize destek vermiş olacaksın.

Görüşürüz.
 
walla çok sğlam bir grup. harikasınız!!!!! aynen devam..sizden bir d.t cover'ı dinlemek güzel olurdu. ama kayıtlarınızda yok galiba.. konserde sizi izlemek istiyorum... aynen devam ;)
 
Disenchant'i iytenin 2005 bahar şenliğinde izledim,çok iyi başladılar,inflames veya iced eatrh cover ıyla girmişlerdi sanırım..sonra ardarda 3 tane şarkılarını çaldılar,çok iyiydi gitarlar davullar..hakkaten iyi grupmuş diyordum ki içimden,bi anda "arkadaşlar home mu dance of eternity mi"dediler!...işte o an sahneye koştum "HOME!!!!" diye çığlık atarak.ben de grubumla home çalıyodum aslında ama,adamlar birebir ve kusursuza yakın çalınca gözlerim doldu...dance de çaldılar ardından,mümkün olsa onlardan çıkacak olan MANGAyı geri gönderecektik ama,olmadı..süper bi geceydi,hayatımda daha iyi bi amatör grup görmedim.
 
Cok iyi bi grup, cokta iyi yerlere gelebilme potansiyeli var... Demonuzu felan severek dinlioruz... Playlist'te DT, Queensryche, Enchant aralarına serpiştirerek dinliyoruz ;) Aynen dewam cok iyisiniz....
 
Bir arkadaşım vesilesiyle haberim oldu.Demolarını yeni dinleyebildim..

Önce şunu söylemeliyim müthiş potansiyel sahibiler..Enstüman kabiliyetlerinden çok grup olarak uyumları göze çarpıyor.. Hakimiyete lafım yok yanlış anlaşılmasın.. The dance of eternity i -yorumlardan duyduğum kadarıyla ; dinlemedim canlı olarak- Türkiye'de bukadar iyi çalabilecek amatör grup sayısının 10 u geçtiğini sanmıyorum. 4 şarkıdan daha fazlasını duymak isterdim..
Şarkıların ev ortamında kaydedildiğine inanmak zor.. Gayet temiz bir mix olmuş..Vokal e ise şöyle bir yorum getirmek istiyorum.. Enstümanların bu kadar ön planda olduğu bir müzikte işi en zor olan elemadır bence vokalist.. O yüzden konuşmak istemiyoum fazla ama güzel bir sesi var vokalistlerinin.. Biraz daha kaliteli bir kayıtla daha iyi durabilir sesi altyapının üstünde..
Enstürmanlar açısından ise grup yapabileceğinden daha azını koyuyor gibi bir hisse kapıldım dinlerken.. Özellikle basın ve gitarların - özellikle ritimler- olarak biraz daha komplike çalınışını kaldırabilir şarkılar.. Biraz daha teknik çalınabilir enstürmanlar sanırım..

Şimdilik yorumlarım bunlar.. Başarılar diliyorum ve destekliyorum sonuna kadar..
 
Disenchant 26 Eylül 2005 Pazartesi akşamı Eskişehir'de, Doors Park'ta headliner olarak çıkacaktır arkadaşlar.

Detaylar kesinleştiği anda buradan açıklayacağız.
 
6 Ekim Doors Park konseri organanizasyonu düzenliyen kişi/kurumun laubali tavırları yüzünden iptal olmuştur.
 
izmirde tek geçerim bu grubu,türkiyede de sayılı gruplar arasında bence. ama keşke demolarını stüdyoda akustik enstrumanlarla kaydetselerdi,neyse albümlerini bekleriz biz de.
 
Disenchant 6 Kasında Izmir Dungeond barda düzenlenecek 9 Eylül rock klubunun düzelerdiği organizasyonda headliner.Herkezi bekleriz
 
"bu ses sistemiyle bu kadar" denen bir konser izledik, öncelikle tebrik ederim.

konserin başından sonuna kadar çeşit çeşit sorun yaşandı, benim hatırladıklarım, bir gitarın sesinin diğerini bastırması, klavyenin duyulmaması, vokalin fazla duyulması, vokalin duyulmaması, basın sesinin kesilmesi, twin pedalın yalama olması... diye uzayan bir liste. disenchant, bunlara rağmen güzel bir performans sergiledi denebilir.
hatırladığım kadarıyla şarkılar hakkında yorumlarımı yazıcam, sırada hata yapmış olabilirim :)

dilemma güzel bir başlangıç oldu, bana clean gitarların olduğu bölümde biraz hata oldu gibi geldi ama ben de yanlış hatırlıyor olabilirim hatırladığım başka bir sorun da yok.

reconciliation güzel bir şarkı seçimi olmuş, çok sevdiğim bir pain of salvation şarkısı, enstrümanlar düşünüldüğünde iyi sayılabilecek bir performans vardı ama vokal açısından hayal kırıklığıydı diyebilirim. pain of salvation şarkısı söylemek cesaret isteyen bir şey ama ne yazık ki solist burak ordu parçanın hakkını veremedi, özellikle sondaki çığlıklar başarısızdı.

confusion'da geri vokalin eksikliği can sıkıcı bir durumdu ama şarkının güzelliğinden çok bir şey götürmedi. müthiş bir performanstı, ellerinize sağlık. ".. i stand alone" sözlerinden sonraki solo benim demodaki en sevdiğim soloydu ancak; gitarist özgür türkekul dün konserde ruhsuz bir şekilde çaldı soloyu, bu benim yorumum, özgür'ün üzerinde genel olarak bir durgunluk vardı, dış etkenler veya sahnedeki sorunlar etkilemiş olabilir.

fatal tragedy çok güzel olmuş, baya gaza geldik :) Ali Özen de efsane solonun hakkını verdi diyebiliriz, tebrik ederim.

agression'ı confusion'ın ardından beklemiştim ama öyle olmadı, daha sonra güzel güzel çalındı.

home coverını gerçekten başarısız buldum, benim için hayal kırıklığı oldu. bas, davul ve gitarist ali özen tarafından kaynaklanan bir sorun yoktu. ancak özgür türkekul ruhsuz ve zaman zaman hatalı çaldı. en basitinden, girişteki clean gitarları çalarken yalnızca notaları vermekle yetindi, notalar arasındaki geçişlerde parmaklarını kaydırmadı. bence bu bölümü penayla çalması da hatadır. seyircilerin gazıyla gümbürtüye gitti ama şarkıya vasat bir giriş yapıldı. özgür'ün sanırım efektörüyle ilgili bir sorunu vardı, gitar solosuna geç girdi. genel olarak dream theater ve pain of salvation şarkılarında vokalin ses rengi ve aralığı sorun oluşturuyor.

the dance of eternity başarılı sayılırdı. bas solosu sırasında basın çok az duyulması sanırım ses düzeninden kaynaklanan bir sorundu, ragtime bölümünde ise klavye tamamiyla başarılı sayılmazdı. bunların dışında oldukça başarılı bir coverdı.

parabola çok iyi bildiğim bir şarkı olmadığı için detaylarda hatalar vardıysa da ben duymadım. dinlediğim kadarıyla gayet güzeldi, özellikle bu şarkıda vokal gerçekten iyiydi.

creeping death tek kelimeyle harikaydı. bir metallica şarkısı olarak çok güzel bir seçim olmuş, şarkı boyunca kimse yerinde durmadı :) "die die die ..." diye bağırmaktan hala ılık su içiyorum ;)

bir de şöyle bir şey dikkatimi çekti, sercan şay ve serkan bilgi sahne tavırları ve performansları açısından john myung ve mike portnoy'u andırıyor :) sercan şay sessiz sakin bir şekilde basları kusursuz bir şekilde çalıyor. serkan bilgi ise seyircileri gaza getirmek için elinden geleni yapıyor: ayağa kalkmalar, baget sallamalar... bunu yanlış anlamayın, gayet güzel bence, özellikle davulcunun tavırları çok eğlenceli :)

vokalin performansı için tool, metallica coverları ve grubun kendi besteleri göz önünde bulundurulduğunda kusursuz denilebilir ancak dream theater ve pain of salvation coverlarında ben vokalden pek haz etmedim.

gitarist özgür için duyduğum, okuduğum onca övgüden sonra dün hayal kırıklığına uğradım. onun için kötü bir gün geçmiş, sahnede sorunlar yaşamış veya bir süredir gitar çalmıyor olabilir ama ne yazık ki gitarların hakkını veremedi.

bir sorum olacak, acaba disenchant bundan sonra 4 grubun birlikte çaldığı, soundchecklerin adam gibi alınamadığı konserlere çıkacak mı? bence yapabileceklerinin çok altında bir konser geçirdiler ve bu kendi hatalarından kaynaklanmıyor. bana soracak olursanız ben disenchant'i 2 saatlik performansıyla tek başına veya 2 grubun olduğu bir konserde dinlemeyi tercih ederim. açıkçası dün disenchant'tan önceki iki grup -tamamen benim zevklerimle uyuşmamaları yüzünden, yoksa iyi müzisyenlerdi- bana yorgunluktan başka bir şey vermediler. bu aynı zamanda düzgün alınmamış bir soundcheck'e de sebep oldu.

eleştirilerimi yanlış anlamazsınız umarım zaten siz de çoğunun farkındasınızdır, yapacağınız her şeyi sabırsızlıkla bekliyorum :) sizin gibi progresif müzikle bir şeyler yapmak için çalışan insanlara ihtiyacımız var.
 
Öncelikle Antalya'dan selamlar.27 Kasım 2005'deki konserinize Fizik! sınavım olduğu için aileden kaynaklanan sebeplerden gelememiştim.Konsere giden arkadaşlarım benim bir salak olduğumu filan söylemişlerdi neyse.

Öncelikle metniniz gelmişti Antalya'ya home çalıyorlar,in the name of god çalıyorlar,abi pain of salvation bile çalıyorlarmış kesin gitmek lazım filan diye.

Pazartesi sınav sabahı herkes zevkten 4 köşe abi ne fiziği ya diye yanıma geldi.Herkes kendinden geçmiş kimisi davulcuyu kimisi gitaristi,kimsi gitar pedallarını izlemekten başka bişi yapamamış.

Okul her hafta lan disenchant geliyor haberi ile çalkalanıyor ve ben yine küfür yiyorum.En son 27 Haziran diye haber geldi bize Gizli Bahçe'den hatta alt grup bile ayarlandı sanırm ama konser iptal dediler.Artık gelseniz de mutlu olsak müzik dinlesek.

Bu arada yanlış yere yazıyor olabilirm mağrur görün.Downfall'u da tebrik ediyorum Gizli Bahçe'nin ses sisteminde çalınmaz diyerek sahneden inmişler-Ankara 'da idik gidemedim- gerçekten Gizli Bahçe'nin buna ihtiyacı vardı çok iyi etmişsiniz.

İyi çalışmalar,konserlerinizde başarılar...
 
Geri
Üst