Şarkı Kaydetmek Hakkında Sorular

Sizin kullandığınız tüm programlar lisanslı galiba.Misal windows falan gibi, lisanslı kullanıyorsunuz heralde.Yada dinlediğiniz tüm parçalar izlediğiniz tüm filmler oynadığınız bütün oyunlar orijinal...

Windows u lisanslı kullanıyorum. Burada yanlış bilgi verildi Reaper beleş diye. Ben bunun yanlış olduğunu söyledim. Üzerinize alındığınız her neyse beni ilgilendirmiyor. Kişilerle işim olmaz ama bilgi ve fikirleri eleştiririm.
 
Windows u lisanslı kullanıyorum. Burada yanlış bilgi verildi Reaper beleş diye. Ben bunun yanlış olduğunu söyledim. Üzerinize alındığınız her neyse beni ilgilendirmiyor. Kişilerle işim olmaz ama bilgi ve fikirleri eleştiririm.
''Üzerinize alındığınız her neyse'' üzerine alınan sizinde söylediğiniz gibi ben olduğuma göre tabi kide sizi ilgilendirmez ister üzerime alınırım ister alınmam size ne.Lisans mevzuğuna gelirsek windows u lisanslı kullandığınızı söylemişsiniz diğer telif hakkı gerektiren ürünleri de lisanslı kullandığınızı var sayarsak bunların ödemesini moral seviyeniz ile değil gelir seviyeniz ile yaptığınız bir realite çıkar ortaya.Demek ki ne imiş moral değil gelirmiş bir şeyin lisanslı yada lisanssız kullanımını belirleyen ana faktör.He siz dersiniz ki ben insanların ceplerin dekini biliyorum mevduat hesapları 6 haneli buna rağmen lisansız kullanım var bende derim ki haklısınız konu moral seviyesi...
 
Korsan değil de yasal kullanım mı yadırganır oldu? Yapmayın böyle şeyler .
Yadırganan bir durum yok.Kastettiğim durumun açıklaması diğer arkadaşa verdiğim cevapta o cevaptan istifade edin...Konuyu çarptırıp insanların moral seviyeleri hakkında atıp tutmak kimsenin haddine değil.Ki yukarıda da bahsettiğim tüm ürünlerin orijinal olarak ,lisanslı kullanıldığını söylemek, insanların moral seviyeleri hakkında yargı veren kişiler için inandırıcılıktan uzak iddialar...
 
Yalnız denildiği gibiyse Reaper programı "beleş" sayılıyor. Eğer programın iki aylık kullanımından sonra parasız kullanamasaydık o zaman paralı bir program olurdu. Yapımcılar dilediğiniz gibi kullanmaya devam edin ama para öderseniz memnun oluruz diyorlar burada. Freeware denir buna, program kitlelere ulaşsın diye bedava insanlara sunulur. Ama beğendiyseniz para ödeyebilirsiniz denir. Genelde bu programlar planlanan sayıya, hedeflenen kitleye ulaşınca programı paralıya çevirirler. Veya program aynı kalır, daha üst bir modeli çıkar o paralı olur. Demek istediğim Reaper programını para vermeden kullanmakla bir albümü kaçak indirmek aynı şey değil. Veya Windows'u korsan kullanmak.
 
.Demek ki ne imiş moral değil gelirmiş bir şeyin lisanslı yada lisanssız kullanımını belirleyen ana faktör.He siz dersiniz ki ben insanların ceplerin dekini biliyorum mevduat hesapları 6 haneli buna rağmen lisansız kullanım var bende derim ki haklısınız konu moral seviyesi...

@ichi Gelir seviyesi düşüklüğü sizin bir ürünü lisanssız / korsan / çalıntı kullanmanızı meşrulaştırmaz.
Eğer paranız yoksa kullanabileceğiniz onlarca ücretsiz işletim sistemi, Daw, VST mevcut. Onları tercih edebilirsiniz.
Ülkede milyonlarca kişi asgari ücret seviyesinde yaşayıp da iphone 6,7 kullanabiliyorsa pek ala bahsettiğiniz yazılımları da çok kolay satın alabilir.
 
@ichi Gelir seviyesi düşüklüğü sizin bir ürünü lisanssız / korsan / çalıntı kullanmanızı meşrulaştırmaz.
Eğer paranız yoksa kullanabileceğiniz onlarca ücretsiz işletim sistemi, Daw, VST mevcut. Onları tercih edebilirsiniz.
Ülkede milyonlarca kişi asgari ücret seviyesinde yaşayıp da iphone 6,7 kullanabiliyorsa pek ala bahsettiğiniz yazılımları da çok kolay satın alabilir.
Neyi nasıl kullanacağım , nasıl tercih edeceğim sizi ilgilendirmez.Sanki bahsedilen dawların,vst lerin lisanssız kullanımından milyon dolarlık projeler çıkmışta hakkız kazanç elde edilmişte, evinde iki tıngırtı kaydetmiş çocuk aman neler neler.Sanırsın bu işi ticari yapanlar lisanssız kullanıyor herkez lisanslı kullanıyor merak etme adam studyo açaçak parayı buldu 3 kuruşluk daw a para bulamadı sanki verilen örneğe bak ''asgari ücretli iphone kullanıcısı'' bu kültür seviyesindeki insanlar sanki kayıt teknolojileriyle ilgili.O kültür seviyesindeki insanların lisanssız kullanacağı ''angaranın bağlarını'' internet kafeden flash diske atmak falan olur.Youtube dan izlediğiniz telif hakkı ihlali içeren komple albümün yüklendiği videoları izlemekte korsan kullanımdır vs... Ha siz her hangi bir firmanın yada telif hakkı sahibinin avukatısınızdır dava açarsınız böyle bir durum tespit ettiyseniz.Moral seviyesi hakkında yorum yapmak Türk Mahkemelerinin bile haddine değil size ne oluyor.

 
Reaper Freeware/Beleş falan değil arkadaşlar. Yapan adamlar oldukça iyi niyetli bir şekilde programı istediğiniz kadar denemenize izin vermiş, paran olunca ve beğenirsen 50-60 USD gibi bir rakama satın alırsın demişler. Paran yok sen kullanamazsın gibi bir kafada değiller. Bahse girerim maddi durumunuzu anlatan bir e-posta atsanız ücretsiz lisansda verirler.

60 dolar dediğinizde bir tane ucuz pedal parası. "OOOO sen pedal almışsın sen lüks yaşıyorsun" dememiz lazım herkese o zaman. İnanılmaz anlamsız bir muhabbet bu. Biz bu forumda insanlara lisansın yoksa cevap vermeyiz falan kafasında değiliz. Veya lisansın var sana 1 saat içerisinde cevap önceliği veriyoruz gibi bir durumda yok.

Lisans insanların kendi vicdani durumu. Ben olaya kul hakkı gözü ile bakıyorum. Diğer bir arkadaşta "Gavura para kazandırmam" mantığı ile bakabilir. Bir başkası "Ben para kazanmıyorum o yüzden korsan hakkım" diyebilir. Herkesin derdi kendine yani...
 
Lisans/telif/patent bazı insanların (kapitalist emperyal elit) bazı insanların aklına zorla (dava, hapis cezası, vs tehdidi) soktuğu bir para cukkalama mekanizmasıdır. Bu konu uzar gider ... ama lisans ve telif hakları ile ilgili gerçek birşeyler öğrenmek isterseniz birkaç yıl önce düşen Malezya Havayolları uçağında ölen 3 Çinli Raytheon mühendisini araştırın. Veya Beatles şarkılarının telif hakları bugün kimlerin elinde? Veya Edison'un olduğu iddia edilen patentlerin Nicola Tesla'dan T.A. Edison'a nasıl transfer edildiğine bakın.

Veya 3. dünya ülkelerine ait kaç tane telif/patent var bir araştırın. Adamın Coca Cola'sı patentli, senin bi tane patentli içeceğin var mı? Yeni Rakı bile Amerikan içkisi artık, adam yarın öbür gün "patenti bende sen üretemezsin" bile diyebilir. Yutmayın bu ucuz oyunları.
 
Hayır senin savunduğun şeylere yorum yaptım.
Ben
Hayır senin savunduğun şeylere yorum yaptım. @songlessbird hakkında yaptığın yoruma bakmalısın. tanımadığın kişi hakkında yorum ve çuvallama örneği. Kendisini 20 yıldır tanırım ayrıca. Evindeki ve kullandığı her şeyi bilirim.
Sen mevzuğu anlamadım hala bak baştan oku diyeceğim okumayacaksın dediğim kısa ve net bir şeyin lisanslı veya lisansız kullanımını belirleyen faktör moral değildir.
songlessbird Besteci ve politikacı aynı prensibe sahip olmalı. Çalmalı ama çaktırmamalı.
 
Program bedava değil diye bilgi verilmiş, hemen savunma mekanizması devreye girmiş. Beğendiyseniz, bu programı sürekli ya da sık şekilde kullanıyorsanız ve parasını ödeyebilecek düzeydeyseniz ödeyin. Programları geliştirenler de kazanacak ki daha iyisini sunabilsinler. Daha sonra ortamda güzel ucuz program yok diye postlar açılmaya başlar.

Kullanıma izin veriyorlar diye hiç birşeye para vermem aga bilmem kimin oyunları bunlar lafları inanın ki daha gereksiz...

Bu arada @1nsanetr mükemmel konuymuş, tempo mevzusu birkaç kere beni kaydedeceğim şeyden soğutmuştu teşekkürler :)
 
Single_FACTOR e katılıyorum. aşırı gereksiz ve agresif bir cevap ki bu örnek alınması gereken bir hareket iken.
''aşırı gereksiz ve agresif'' bulurken bir yandan da örnek alınması gerektiğini söylüyorsun cümlen de anlatım bozukluğu var.Gereksiz bulduğunuz şeylere cevap yetiştiriyorsanız sizde gereksiz hareket etmiş olursunuz.''Agresif'' bulup tahrik olup gereksiz yazma ihtiyacı duydunuz heralde.
 
Geri
Üst