fender stainles teller

normalde 11lik daddario kullanıyordum. üst tellerin daha parlak olmasını istediğimden tavsiye üzerine 10luk fender stainless steel telleri denedim. telleri takalı 1 hafta oldu; 2 gündür sahnede 2 tel kopardım. telleri düzenli yenilediğimden beri yıllardır başıma gelmeyen birşeydi. acaba bu teller mi çıtkırıldım, yoksa ben mi delirdim? diye düşünüyorum. ses olarak da arada büyük bir fark duymadığım için nickel daddarioya geri dönüyorum. bu da böyle bir bilgi parçası olsun. dahasını bilen yazsın.
 
Eğer sap ayarını 11'lik tellere göre yaptıysan 10'luk tellerin ince olduklarından 11'lere göre direnç güc daha az olduğundan sapın gerginliğine dayanamamış olabilir + kalın pena kullanıyorsan ı yüzden de olabilir.Action ayarın çok yüksek ise o yüzdende yine teller çok gergin kalmış olabilir.

Benim bugüne kadar kullandığım en iyi teller Elixir'dı.Fiyat olarak Daddario'nun 2 katı ama 3 katı daha fazla ömürleri var ve nasıl oluyorsa hjiçbir şekilde kararmıyor bu teller ve tonda çok iyi katkısı var çok daha parlak.Çalımıda daha rahat benim gördüğüm kadarıyla.
 
selam, Pera Müzik'ten arkadaş USA yapımı ESP tel tavsiye etmişti, 10 gauge, çok memnun kalmıştım, bu arada stainless telleri ben humbucker'lı gitarımda single coil'e yakın twangy, chunky ses yakalayabilmek için kullanıyordum şahsen. Neyse ki artık en babasından single coil gitarım var :) canım stratım :)
 
buggleyeyes demiş ki:
normalde 11lik daddario kullanıyordum. üst tellerin daha parlak olmasını istediğimden tavsiye üzerine 10luk fender stainless steel telleri denedim. telleri takalı 1 hafta oldu; 2 gündür sahnede 2 tel kopardım. telleri düzenli yenilediğimden beri yıllardır başıma gelmeyen birşeydi. acaba bu teller mi çıtkırıldım, yoksa ben mi delirdim? diye düşünüyorum. ses olarak da arada büyük bir fark duymadığım için nickel daddarioya geri dönüyorum. bu da böyle bir bilgi parçası olsun. dahasını bilen yazsın.

Abi o kadar az açılıyor ki şöyle başlıklar, herkes sadece şu gitarı alsam mı diye soru soruyor :) Birileri denediği tecrübe ettiği bir şey yazınca ben şahsen çok mutlu oluyorum, eline sağlık..
 
"buggleyeyes" dediğin durumla ben de karşılaştım aynı marka tel ve 10 numara yine. çabuk kırılıyorlar. nedenini bilmiyorum ama dayanıksızlar ve o kadar da tona etkisi yok hatta ben fark etmedim bişey.

gariptir önce la telim koptu, ardından bi kaç gün geçti si teli koptu.

jazz 3 kullanıyorum bu arada.
 
şimdiye kadar hiç 10 veya 11 numara tel kullanmadım o yüzden birşey diyemeyeceğim ama GHS nin 9 luk tellerini kullanıyorum ve gayet de sağlamlar. esneklikleri çok fazla. zaten floyd rose ile çok oynayan bir adam olduğumdan esnekliği fazla diye bana bunu önermişti ankara zuhal müzikten yalçın abi. tellerin tınısı falan da gayet hoş. yaklaşık 2 ay oldu ve üzerinde de herhangi bi paslanma belirtisi yok. 9 luk esnek tel arayanlara önerebilirm...

bu bilgi de benden olsun :D
 
ben elixir 0.11 tel kullanıyorum başkasında daha rahat edemiyorum beni rahat 1.5 ay idare ediyor ki çalışmıyorumda gitarı.stratta kullanıyorum.9luk tel ise çok esnek kalıyor blues yaptığım için genelde 9luk teller bir iki bend sonra rahmetlik oluyor :) elixir öneririm gerçekden çok kaliteli ve sanırım anti-rust diye bi özelliği vardı paslanmaya karşı özel bi kaplama.
 
Peki, bizim memlekette 0.11 'den daha kalın tel nerede bulabiliriz? 0.11 tel bile parmaklarımı mahvediyor ama, şu bir gerçek ki tel ne kadar kalın ise o kadar iyi gidiyor blues için? Sadece denemek istiyorum Yüce SRV 0.13 kullanıyormuş, bende denemek istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim, bu arada SRV nin bir fotosunu görmüştüm, stratına yalnızca 4 adet bass gitar teli takmış öyle çalıyordu, ama kaç gauge sorarsanız bilemiyorum, adamda kerpeten gibi parmak varmış yahu :)
 
013 tel maşallah yani bn 11 lere zor alışdım 13lerde ne nasırlar çıkar allah bilir :) peki kullanan varmı yada linki verdiği için secks arkadaş kullanıyormusun :)
 
Bu arada şunu da unutmamak lazım 13 numara tel alan gitaristler gitarlarını E-A-D-G-B-E şeklinde akortlamıyorlar genelde en azından ben böyle bir şey görmedim yoksa hangi sap dayanır buna bilemiyorum. Mesela Children of Bodom'dan Alexi Laiho 11 numara kullanıyo akortu ise D yada C# olarak ayarlıyor. 13 numara tel kullanıp standart tuning yapmak bence sado-mazo gibi bişey parmaklarına acımayan varsa bilemem.
 
Şahsen ben 0.11 tel kullandım bir kez, ESP stainless, 1 hafta parmak uçlarımın acısından gitar çalamadım, şahsen tercihim 0.10 dur her zaman. Ama sırf meraktan dedim ya, SRV nasıl çalmış rahmetli merak ettim. Bu arada drop tuning elbette şart arkadaşların dediği gibi, herhalde 0.13 telde C - C# tuning anca kafi gelir. Gerçi uzun süre gitarda tutmak niyetinde değilim bu telleri ama acaba sap ayarı gerektirirmi drop tuning dahi yapmış olsak?
 
Gerektirmese bile eşiğini oydurman gerekir ve ondan sonra daha ince tele geçince kötü oluyor. Ben .011 DR tel kullanıyorum ve çok memnunum. İlk başlarda çok güzel twang'li blues tonu veriyor. Gitarım tele bu arada onun da etkisi var tabi...
 
bilgisine çok saygı duyduğum biri fender tellerin uzun ömürlü olmadıklarını daha çok tek performanslık teller olduklarından bahsetmişti. gerçekten çok kısa zamanda korozyona uğruyorlar.

aklıma gelmişken bir de wound tellerle ilgili bilgisi olan var mı? farkı var mı? hangi marka? gibi.
 
Fenderlere bende çok özendin memnun kalmadım.Yedek parşasıda yok.En azından bizim burda tek tek satmıyorlar.
Ernie ball çok güzel tel gerçekten, ayrıca ucuzda.
Son kez daddario aldım.Artık almayacağım.Si teli bozuk çıktı.telin biyerinde fazladan çelik kalmış.Artık Elixir almayı düşünüyorum.Edaffy'nin de dediği gibi çok kaliteliymiş.
 
Geri
Üst