Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

musty demiş ki:
ben gitara 3-4 ay önce başladım ama amfim yok şöyle 20-25 watt filan bi amfi almayı düşünüyom 100 $ filan civarı önerilerinizi bekliyorum.



Behringer al bance de arkadasa GM108 aldık 15watt. Üzerindeki analog modelleme işlemcisi (forumda sansamp GT2 oldugu soylenmişti, ama amfinin herhangi biyerinde boyle bir belirtme yapılmamış, belki de bu firmanın kasıtlı yaptığı biseydir) biraz kurcalayınca
Bircok grubun tonunu alabiliyorsun, Mesela Iron Maiden tonu ve Metallica'nın seek and destroy zamanındaki tonunu birebir yakaladık diyebilirim. cok hostu.... Hardcore tonu da veriyor

-Behringer 15Watt GM108 Kıvılcım'da 98$'dı pazarlıkla 5-10 biseyler düşüyorlar. Üzerinde 3-EQ + Analog modelleme işlemcisi var. Behringerin GX108 modeli var
-Laneyler'in 10 watt'lıkları Senkop'ta 85$ civarı %10 indirim yapıyorlar. Üzerinde 3-EQ + Drive
-Marshall MG10'lar var Zuhal'de 100$'a kadar düşebiliyorlar, Ayrıca Crate'ler var 15watt yine Zuhal'de ama fiyatı 165$ civarı reverbsüz modelleri başlıyor,

indirimler peşinde artıyor tabi, bunlar markaların distribütörleri oldukları için başka yerde daha ucuza bulabilirmisin bilmiyorum,

Ha!! Kadıköy'de TNT var bi de oraya bakabilirsin,

100$'a 25 watt'lık bir amfi bulabilir misin bilmiyorum? ikinci el belki...
 
arkadaşlar, beni bilen bilir herhalde.
Geçen geceye kadar ibanez prestige s serisi almayı kafama sabitlemiştim.
(atalay biliyor)
Ama geçen akşam hayatımda bir dönüm noktasıydı ve o lanet olası GIBSON un canlı performansını dinleyerek hayatımın hatasını yaptım. :) :)

Şaka bir yana,
geçen akşam KURBAN konseri vardı uludağ üniversitesinde. ve resmen bittim gitara. Hangi les paul du hatırlamıyorum ama o kadar muhteşem bir tonu vardı ki resmen ayılttı beni(birazcık,çok azcık sarhoştum):)

Ve şu andan itibaren ben de bir Les Paul fan ıyım. Ya ikinci el bir les paul alacağım ebay den ya da sıfır bir lespaul studio alacağım.ama ikinci el almak pek istemiyorum...
Gibson Les Paul Studio nasıldır?
Yani GİBSON'dır gözün kapalı al diyebilirmisiniz?
 
Gibson tabi ki çok iyidir. Söylenecek birşey yok. Klavyesi ve tonu çok iyidir. Sadece 24 fret omayışı benim gözümde düşüyor. Yoksa tadından yenmez o gitarın. Ama Ibanez ve Gibson ayrı dünyların gitarı. Çok farklılar. Amacına göre gitar al derim.
 
ya denemeden alınmaz biliyorum ama konserde çok sağlam dı. Daha önce gibson aldım elime,rahatlığını biliyorum.
Bir de clean tonlarının sıcak olduğunu ve yeri geldiğinde çok sert olabildiğini biliyorum. Yani en azından denediğim LP standart öyleydi ki galiba kurban ın gitarı da standart tı.

eğer kayıtlarda kullandıkları gitar da Les Paul ise ton olarak bir şüphem yok.
Ama tabi bu dediklerim, dinlediğim ve denediğim standart için geçerli.
Studio nasıldır bilmiyorum. Ama ümidim öyle olması çünkü gerçekten çok etkilendim.
 
les paul ların her tarza eşlik edebileceğini biliyorum,gördüm,duydum.
Bana da böyle bir gitar lazım çünkü yaptığım şarkılar bir nevi film soundtrack i gibi bir şey.
Hikaye yazıp,onu besteliyorum.Hikayede geçen duyguları müziğe yansıtıyorum.
Bazen çok yumuşak bir tonda giden aşk sahnesi bir anda ölümle sonuçlanan bir kavgaya dönüşebilir yani sert tonlar.

Anlatabildim derdimi umarım.

Şu an tek sorunum les paul studio nun diğer gibsonlar gibi olup olmadığı?
 
xerophyte demiş ki:
ya denemeden alınmaz biliyorum ama konserde çok sağlam dı. Daha önce gibson aldım elime,rahatlığını biliyorum.
Bir de clean tonlarının sıcak olduğunu ve yeri geldiğinde çok sert olabildiğini biliyorum. Yani en azından denediğim LP standart öyleydi ki galiba kurban ın gitarı da standart tı.

eğer kayıtlarda kullandıkları gitar da Les Paul ise ton olarak bir şüphem yok.
Ama tabi bu dediklerim, dinlediğim ve denediğim standart için geçerli.
Studio nasıldır bilmiyorum. Ama ümidim öyle olması çünkü gerçekten çok etkilendim.

Konser performanslarına çok aldanma o ses sadece gitardan çıkmıyor, mesa kafa marshall kabininin de etkisi büyük :) Konserde durduğun yerin duyduğun sese çok etkisi var mutlaka çal, bulamıyorsan da bence denemeden alma.
Ha ben Gibson'lara kötü mü diyorum? kesinlikle hayır! hayatımın gitarı ama mutlaka çal, internetten resmini görüp seçme...
 
gibson standart ı denedim ama studio ne kadar farklıdır bilemiyorum,onu muhakkak denemem gerektiğini biliyorum. ayrıca ben de marshall tsl olduğu için ekipmanlar yakın olacak birbirine.
 
Sevgili xerophyte,
uzun zamandir Gibson kullanan biri olarak (ilk gibson' im SG idi. Angus yüzünden. Ama cok sert bir gitar. Benim isteklerime cevap vermedi. Sonra Les Paul Studio Chrome aldim. Neredeyse yari fiyati Sg den sonra. Simdi kullandigim gitar ise Les Paul Custom Wine Red) Sarap eski aliskanliklardan. Simdi gelelim Gibson Studio nasil. Standard Gibsonlar' la arasinda (modeline göre) yaklasik 300-400 euro fiyat farki var. Ama...
Sustain bildik Gibson, ama o 40 yildir sigara icen adamin sesi yok. Manyetikler her zaman ki gibi cift humbucker. Gibson firmasi her ne kadar BurstBucker' in, '59 Standard soundunu verdigini söylese de gercek o degil. yanina bile yaklasamiyor. Studio da az para degil. Benim fikrini soracak olursan Studio alma derim. Biraz daha fazla para ver Standard al. Pisman olmazsin.

Sevgiler

Kerem
 
teşekkürler cenkerem.
uyarılarını dikkate alacağım.
şu anda tünel de zuhal müzikte gibson les paul var mı?
bileniniz var mı acaba?
yarın istanbuldayım da,gitmişken bir deneyeyim.
 
cenkerem demiş ki:
Gibson firmasi her ne kadar BurstBucker' in, '59 Standard soundunu verdigini söylese de gercek o degil. yanina bile yaklasamiyor. Studio da az para degil. Benim fikrini soracak olursan Studio alma derim. Biraz daha fazla para ver Standard al. Pisman olmazsin.

Sevgiler

Kerem

Bir yanlis anlamayi duzeltelim. Standardlarin ustundekiler burstbucker V, yahut BBpro denilen manyetikler. Halbuki gibson o lafi (59 PAFlere yaklastigi lafini yani) burstbuckerlar icin soylemekte. Ilki alnico 5 kullanan sivrisinek sesli bir manyetik, ikincisi ise alnico 2 ve acikcasi elimde bulunan duncan antiquity, timbucker, ve de rolphlara karsi sapa saglam ayakta duran bir manyetik. Tabi BB'ler ancak custom shop aletlerde (ve gray moore lp gibi bir kac modelde ancak) oluyor.

Bu arada baska bir yanilma noktasi daha: Customlar ve studyolar 498T ve 490R ile gelir, 14.50K a5 ve 8.00K a2 manyetikleri bunlar. (BBler 8.30 kopru 7.80 sap gibi olurlar, dolayisi ile gayet fark var!!!) Sadece custom, custom shoptan geliyor. Standard ve studyo mass production.

REFERANSLAR:

Custom bilgileri:

http://www.gibsoncustom.com/Custom/LesPaulModels/LP_Custom.htm

Standard bilgileri:

http://www.gibson.com/products/gibson/lespaul/Standard02.html

Manyetikler hakkinda:

http://www.gibsonstrings.com/pickups.html
 
Sevgili DrB,
yeni stüdyo modellerinde de burstbucker kullaniyorlar artik. 98 yili yapimi alirsan haklisin. Ama yenilerde durum degisti. Customlarda da degisti. Mesela bende ki Red Wine' in rengi sade. Yenilerinde ise dalgali, aralarda siyaha kacan tonlar var. Artik Meksika agaclarini kullanamadiklarindan hardware olaylarina biraz daha fazla egildiler.
 
cenkerem demiş ki:
Sevgili DrB,
yeni stüdyo modellerinde de burstbucker kullaniyorlar artik. 98 yili yapimi alirsan haklisin. Ama yenilerde durum degisti. Customlarda da degisti. Mesela bende ki Red Wine' in rengi sade. Yenilerinde ise dalgali, aralarda siyaha kacan tonlar var. Artik Meksika agaclarini kullanamadiklarindan hardware olaylarina biraz daha fazla egildiler.

Cenk Erem,

Sanirim karistirdin, zira hala 498T/490R kullanilmakta:

http://www.gibson.com/products/gibson/lespaul/Studio.html

Meksika agaclari konusunda ne dedigini de anlamis degilim, zira en makbulu honduras maunudur, ustune boston ve main civarlarindan maple. West coast seattle falan tarafinin maple'i yumusak oldugu icin cok iyi gozuksede en ragbette olani degil. Meksikanin guneyi yabi honduras falan benzemekte, oradan geliyor olabilir, ama acikcasi meksika agaci diye bir laf duymamis vaziyetteyim.

Bundan sonra brezilya maunu, indian maunu (ve bu aslinda afrikadan da geliyor, sadece adi o sekilde) diye devam ediyor. LPFden aklimda kalan bilgiler.

Saygilar,

B
 
...

sc-hum...
Bu olay processorlerin wah peridolarında yan olay olarak sunuluyor...
Her zaman içinmi bilemeyeceğim...
Tele üfleseniz bile pena ile vurmuş gibi ses çıkarıp flu notaları gayet belirgin hale getiriyor...
Malmsteen'de bunu çok kullanıyor...
 
Drb,
evet haklisin ben limited' lerle karistirdim. Meksika olayina gelince, ayrintili yazmam gerekirdi. Ama cok fazla zamanim olmuyor. Girip bakiyorum ve yaziyorum. Honduras' dan agac alamiyorlar artik. Koruma alani ilan ettiler. Ayni olay Fender' in de basina gelmisti biliyorsun. Benim Stüdyo modellerine antipatim var. Belki de önyargili davraniyorum.

Sevgili xerophyte,
Sg' ler hircin gitarlar. Son derece rahat bir klavyesi vardir. Tremolo' su iyidir. Ama catlak tonu vardir. O kadife tonlari yakalamak zordur. Angus' in kullandigi setup' a bakarsan ki yoktur. Gitar+Marshall. Ne demek istedigimi anlarsin. Gitar secimini müziginin ihtiyaclarina cevap verecek sekilde yapmalisin.

Sevgiler


not: arkadaslar bu arada adim Kerem. cen-kerem
cenani kerem, yani cenani' nin cen+kerem :)
 
Kerem, :)

SGler konusunda aynen katiliyorum. O gitarlarin govdelerinin ve saplarnin ince olmasi onlara cok ozellikli bir ton veriyor. Nerdeyse teleler kadar tizleri bol bir ton, ama tabi ki farkli.

Ama cok hafif bir gitar ve o super bir sey, LP gibi insanin belini kirmiyor.

Tonu ile yanliz problemler olabilir. Tam olarak ne oldugunu bilip ona gore kullaninca tabi problem yok. Seymour Duncan foruma (orada nickim Dr. Barlo, gelirseniz bir selam edniz) teknik uc bes sey yuzunden cok takilir oldum, ve sanirim bir kac ufak capta taninir oldum. HBlar icinde miknatis degismleri, tele/strat manyetikleri falan. Ve oradan gordugum, SG sahibi insanlarin nerdeyse hepsi 490T manyetiklerden (498t degil, 490tler 8.30K falan gibi alnico 2, 498tler ise 14.50K) yakinir vaziyette, fazla ciliz ve tiz olduklari seklinde...

Genelde Duncan Custom Custom iyi bir cozum oluyor SGlere, biraz daha orta dalga, biraz daha temel veriyor, ama cok cok karakterini degistirmiyor.

B
 
Ya ben bu gibson LP Studio larla ilgili forumları falan takip ediyorum,harmony central a falan baktım ve bora uslusoy un bir yazısını okudum:
diyor ki: eğer bir gibson les paul için para biriktiriyorsanız 3000 dolarları beklemenize gerek yok,1500 dolarınız olduğu zaman studio ya atlayın diyor.
ağaç olarak bir farkı yok diyor,hardware ler falan da iyi kalite diyor,ton da çok iyi diyor,eğer memnun kalmazsanız manyetikleri değiştirip aramıza katılabilirsiniz diyor.

diğer forumalrda da buna benzer şeyler vardı.
tabi daha gitarı denemedim,bunlar benim fikirlerim değil.

benim için gitarrın ağacının,sapının ve fingerboardun önemli olması yeterli,manyetiklere bakmıyorum fazla,gerekirse değiştiririm.
 
Geri
Üst