Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Beyler benim bi sorunum var.
Fender strat kullanıyorum , iron maiden hastasıyım. Tonlarını birebir yakalıyorum, bridge pozisyonuna Seymour Duncan - Hot rails taktım. (çook uzun zaman önce) fakat gördüm ki distortionda bazı tonları gene boyundaki manyetikle almak zorundayım. Iron maidenın clean'ını (genelde çaldıkları clean tonunu) orjinal fender pickup'ımla alıyorum. Fakat distortion'a geçince çok yetersiz kalıyor. Hem iron maiden'ın clean tonunu hemde distortiondaki neck tonunu nasıl alabilirim? yani ben clean çalmak istesem hotrails'i ordan sökmem gerekicek (takarsam). çoğu dist tonunu da ordaki hotrails olmadan alamam.
yardım edin. ikinci bi fender alamam.
teşekkürler.
 
Tarafımdan konu bu başlığa taşınmıştır:

Kont_De_La_Fere Demiş ki:

merhaba arkadaşlar. bu forumu bulduğum için çok şanslıyım. sayenizde müzik ve enstrümanlar (özellikle elektro gitarlar) konusunda bir fikrim oluştu.
benim gitara başlayalı fazla olmadı. kendi çabalarımla ve bunun gibi güzel web sitelerindeki açıklamalarla birşeyler çalmaya çalışıyorum. ama gitar çalmayı çok sevdim. elimdeki klasik gitar ise tam bir öğrenci gitarı olmakla beraber ikinci el ve haşat edilmiş durumda. sapı falan ayrılmıştı tutkalladım bir de tellerini değiştirdim biraz gitara benzedi. şimdi sorularıma gelince ben bir elektrogitar almayı düşünüyorum ancak şu aralar ailemin maddi durumu pek iyi değil. başlangıç olarak cort markasını baya beğendim. x2 ve x6 modelleri çok güzel geldi bana. haklarında okuduğum yorumlar da hiç fena değil. ancak ben sağlam bir distortionun yanında net clean tonlar da istiyorum. bu modellerde clean tone alabilirmiyim? yoksa strat taklidi cort g210 modeli var. onda 1 humbucker 2 single manyetik var. bu mu bana daha iyi gider?
konulardan biri de amfi. amfi almazsam bu efekt programları ile bilgisayardan ses alabilirmiyim? nasıl olur? bu programların çalışması için amfi şart mı yoksa değil mi? çünkü gitar için çıkabileceğim en büyük para 300 dolar ve amfi almazsam x6 alabilirim. eğer amfiyi gitarla almazsam daha sonra bana 2. el 6-10 veya 15 wattlık bir amfi ne kadara patlaR?
bir de ankarada cort marka satan gitar dükkanları nerelerde var?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
klasik/akustik gitarı bilgisayada direk jakla mı yoksa kaliteli bir mikrofon dayayarak mı kaydetmek makuldur!? ayrıca baska nelere dikkat edilmelidir?

belki bu sorulara cevap verilmiştir ancak arama yaptım binlerce sonuc cıktı simdiden özür..
 
herkese slmalr.klsik gitarıma jack girişi yapmak istiyorum.bu jack girişini nerden temin edebilirim?normalde dişi jack deniyor peki bu jackın farklı bir adı varmı?
 
Bir sorunum daha var. Ne yaparsam yapayım, hangi teli takarsam takayım, sol teli yüksek perdelere doğru daha belirgin bir şekilde (sanki tremolo efekti varmış gibi (kare frekansta, yani dı dı dı dı dı gibin) ) kesik kesik ötme yapıyor.
tüm manyetiklerde de aynı şeyi yapıyor. fretlere sürtme de yapmıyor tel, tamamen titreşiminden kaynaklanıyor.sizce nedendir? bütün ayarlarla oynadım (köprüden yapılabilecek tüm ayarlar ve manyetik yükseklikleri) fakat bu tür ses titreşiminin önüne geçemedim. diğer tellerde bu sorunu yaşamıyorum. lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim.
(Sakın bu sorunu, herkezin şikayet ettiği fretlere sürtme sorunu olarak algılamayın. Ses tamamen elektronik!)
 
Tekrar merhaba arkadaşlar...washburn idol wi64 yada wi65 kullanan varmı acaba....birde bu gitarlarda bir akor sistemi var ..ne işe yarar yada normalden farklılıkları nedir..yardımcı olursanız sevinirim..sevgi ve saygılar
 
merhaba, Ibanez S1625 ve Gibson SG Voodoo hakkinda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..Yaklasik 3 ay sonra yeni bir gitar almayi planliyorum..Bu ikisini kendime cok yakin buldum. Siz ne dusnuyorusunuz ? Bunlarin Istanbulda satisi varmi ? varsa ne kadar ?yoksa nerden getirtebilirim.Ayrica tonlari hakkinda da fikir sahbii olmak istiyorum..Metal agirlikli caliyorum ama guzel ve tok bir clean de olsun istiyorum. Tesekkurler
 
Merhaba..

Uzun zamandır amfi aramaktayım bunu biliyorsunuz. Ve nihayet bugün sorunum çözüldü. Head cabin almaya gittiğim dükkandan SL1 custom shop (Pile O'Skulls) la çıktım :). Alet gerçekten çok hoş ve iyi durumda. Ufak çaplı bir iki sorunu var onlar da halledilir. Kozmetik olarak bir kusuru yok. İkinci el aldım. Şunu kesinlikle söylemeliyim ki elimde bulunan PS4 ün üstünde de Seymour Duncan TB4 var fakat SL1 den çıkan ton çok çok farklı. Kesinlikle ağaç ve gitarın diğer malzemeleri çok fark ettiriyor ton açısından. Bir de akıl almaz bir sustain mevcut gitarda. Orjinal Floyd Rose da gerçekten çok kaliteli. Yani kısaca umarım gönlünden bu gitarı geçirenler bir gün sahip olurlar bu alete. Elde tutması bile büyük keyif
 
kenny demiş ki:
merhaba, Ibanez S1625 ve Gibson SG Voodoo hakkinda bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..Yaklasik 3 ay sonra yeni bir gitar almayi planliyorum..Bu ikisini kendime cok yakin buldum. Siz ne dusnuyorusunuz ? Bunlarin Istanbulda satisi varmi ? varsa ne kadar ?yoksa nerden getirtebilirim.Ayrica tonlari hakkinda da fikir sahbii olmak istiyorum..Metal agirlikli caliyorum ama guzel ve tok bir clean de olsun istiyorum. Tesekkurler
ibanez i bilmem de, gibson i bulamazsın. Bulsan da buyuk kazık yersin.
Zaten voodoo kasalarda govdenin kaplaması zamanla cıkıyor, bozuluyor.
Metal icin cok da uygun bi gitar deil (belki bridge manyetigini degistirsen olur).
O kadar para harcıyıcagına 2. el bi epiphone alıp upgrade edebilirsin.
Ya da bulabilirsen temiz 2.el bi gibson al.
 
hmm...ben voodoya takmis durumdayim da :D
mesela tahmini ne kadara gelir ?
ibanezin modellerini getirtmek de zormudur ? daha dogrusu bu model varmi (s1625)istanbulda bilen varmi ? bu arada tesekkurler asgodas
 
Voodo Gibson'in gothic serisini kaldirdiktan sonra muadili olarak cikarttigi gitarlar serisi.

Zaten voodoo kasalarda govdenin kaplaması zamanla cıkıyor, bozuluyor.

Türkiye'de yok ama yurtdisinda kullanan arkadaslarim var (metal müzik yapiyorlar) hic böyle bir sikayet duymadim. Ayrica Gibson'dan bahsediyorsun, gitar üreticileri arasinda -bence 1.- ilk ücte olan bir firmanin böyle bir yanilgiya düsecegini sanmiyorum.Kaplamasi cikarsa aynen verirsin gitari geri.

Ancak artik büyük firmalar basta Gibson, distribütörlerini korumak adina yurtdisina gitar yollamiyorlar.
Eger illa SG voodoo diyorsan; ya gidip getircen, ya bir tanidiga rica ediceksin gelirken devasa hard-case i ile okyanus asiri yolculuk yapip sana getirsin diye, ya da yine Amerika'daki bir tanidiga rica ediceksin, sen siparisi onun adresine vericeksin o da alip ordan sana yolliycak.Bu sonuncuda gümrük vergisi devreye giriyor, bunu asmak icinde türlü hinlikler mevcut-mus! forumu bir tarayiver.

Ibanezler konusunda bir fikrim yok, Zuhal müzik getiriyor Ibanez'leri,
0212 251 35 99'u ara Yusuf Bey'i iste ona bir danis.

Kolay gelsin
 
selam arkadaşlar ben yıllardır gibson kullanıyorum şimdi 2. bir gitar olarak ibanez jem aldım bu tremolo sistemi ile ilgili sorularım var
şimdi bir bend yaptığımızda köprü öne geliyor ya bunu nasıl halledebiliriz örnek bir noktaya kadar geriyorum nota perdesi yükseliyor sonra duruyor daha fazla gersem bile ses aynı ama köprü öne geliyor
gitarı alalı 2 gün oldu teller oturmadığı için olabilir mi toplam 3-4 saat falan çalabildim henüz
birde nette araştırdım hipshot tremsetter diye bir zabazingo var bu tarz sorunları çözdüğünü iddia adiyor bunu yada başka bir olayı kullanan var mı yada daha iyisi hiç bir şey kullanmadan olayı çözen var mı?
gitarın ayarları ile ilgili olabilir mi?
köprü biraz yüksek ayarlanmış gibi geldi
birde tremolo açısı sıfırdı ama akort pesti biraz tam akortlayınca (epey uğraştım) yanılmıyorsam çok az öne geldi köprü bunlarla alaka olabilr mi? fazla kurcalamak istemiyorum henüz daha
 
MortalDie demiş ki:
Beyler benim bi sorunum var.
Fender strat kullanıyorum , Iron Maiden hastasıyım. Tonlarını birebir yakalıyorum, bridge pozisyonuna Seymour Duncan - Hot rails taktım. (çook uzun zaman önce) fakat gördüm ki distortionda bazı tonları gene boyundaki manyetikle almak zorundayım. Iron Maidenın clean'ını (genelde çaldıkları clean tonunu) orjinal fender pickup'ımla alıyorum. Fakat distortion'a geçince çok yetersiz kalıyor. Hem Iron Maiden'ın clean tonunu hemde distortiondaki neck tonunu nasıl alabilirim? yani ben clean çalmak istesem hotrails'i ordan sökmem gerekicek (takarsam). çoğu dist tonunu da ordaki hotrails olmadan alamam.
yardım edin. ikinci bi fender alamam.
teşekkürler.

Manyetikler kalsın. Aynı ekipmanı kullanman gerek ki aynı tonu alasın. Ayrıca Iron Maiden gitaristlerinin kaç gitarı oldupunu da bilirsin. O kadar gitar arasından kayıtlarda sadece birini kullanmazlar, ya da her albümde aynı gitarı kullanmazlar.
 
Manson :
PORTRAIT OF AN AMERICAN FAMILY
SMELLS LIKE CHILDREN
ANTICHRIST SUPERSTAR

Sounduna aşağıdaki ekipmanlar uyar mı?
Neler eklemem gerekir.
BC rich NJ Walock(Maun kasa, ebony klavye)
Ibanez Smashbox7(bulamazsam boss Mt 2)
Marshall MG15CD yada Laney 100€luk amfi
 
Arkadaslar merhaba,
Siteyi kesfettigimden beri forumları inanılmaz bir keyifle okuyorum. Yeni baslayanlar icin cok iyi kaynak bence.
1996 yilinda üniversiteyi bitirince, birikmis param ve eski gitarimla tünele gidip Jackson Fusion EX aldım. Gecenlerde telleri degistirirken Floyd Rose'da mi telini tutan Saddle sanirim asiri baskidan catladi!!!!!
Bu Saddle'in yedegi bulunabilir mi yoksa yeni bir takim Floyd Rose mu alacagim?
Ikinci sorum ise gitarin hicbir yerinde nerede uretildigi yazmiyor. Nasıl ogrenebilirim?

Yardimlariniz icin simdiden hepinize tesekkurler.
 
Çok amatör bi soru ama kafama takıldı:
Gitarın içinde manyetikler için pil falan mı var?
Varsa yaklaşık ne kadar sürede biter? Bitince ne olur?Nasıl değiştirilir? Eğer öyle bi pil yoksa şu gitarın çalışma mantığı nedir?
Cevap için şimdiden sağolun.
 
slave demiş ki:
Çok amatör bi soru ama kafama takıldı:
Gitarın içinde manyetikler için pil falan mı var?
Varsa yaklaşık ne kadar sürede biter? Bitince ne olur?Nasıl değiştirilir? Eğer öyle bi pil yoksa şu gitarın çalışma mantığı nedir?
Cevap için şimdiden sağolun.


Manyetiklerin içerisinde yada başka bir tarafında pil yada başka bir güç kaynağı yoktur.Olanları var EMG nin bazı modelleri 9v pillerle çalışır bunlara "aktif manyetikler" denir.Bunlşarın ortalama Süresi 3000 saat kadardır umarım yanılmamışımdır :) ..

Normal bir manyetiğin çalışma prensibi şöyledir: manyetikler üzerindeki mıknatıslar yardımıyla gitarın gövdesinde manyetik bir alan oluştururlar ve tellerin titreşiminden oluşan sesleri emer ve amlifikatöre yollarlar ve amlifikaörde bu bu sesleri bu titreşimleri defalarca büyüterek duyabileceğimiz hale getirirler.

Manyetikler şekil itibariyle 2 ye ayrılırlar bunlar "single coıl" manyetikler ve "humbucker" manyetikler.


Single coıl manyetikler,tek bobinlidir gürültülü çalışırlar.Ses özellikleri bakımından parlak,yırtıcı bir ses sahiptirler..

Humbucker manyetikler ise, çift bobinlidirve adındanda anlaşılabileceği gibi uğultuların ırzına geçerler :D .İkitane single coıl manyetiğin birbirine ters farzda bağlanmasıyla meydana gelirler ve birinci manyetik sesi emer ikinci manyetik ise birinci manyetiğin emdiği sesi dahada büyütür.Sesd bakımından daha sıcak,tok bir sese sahiptirler dıstortıon lı tonlara daha uygundurlar..


Umarım bir hata yapmamışımdır.saygılar..
 
Geri
Üst