Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Blues un yazdiklarina bir ek,

Manyetik = miknatis+cevresine sarilmis tel

Miknatisin olusturdugu manyetik alanin icinden gecen tellerde olusan titresim miknatisin cevresine sarili telde bir elektrik akimi(alternatif akim) olusturur.Telde basilan notanin frekansi ile manyetikte olusan alternatif akimin frekansi aynidir.

Elektrik akiminin büyüklügü telin cekilis siddetine bagli olarak degisir.
 
Bu akımı bir osiloskopa girerseniz bir sinüsoidal çıkar. Sinüsoidalin x eksenini kestiği bölgeler arasındaki uzaklık hareketin periyondunu, 1/periyot da hareketin frekansını (dolaylı olarak sesin çıkardığı notayı)(440hz = La) verir...

Ayrıca bu sinüsoidalin y eksenindeki uç noktalarını sınırlarsanız, o zaman da sünis eğrisinin sınırladığınız noktalarda kırpıldığını, o bölgeyi düz geçtiğini görürsünüz... Bu da distortion ve bilimum compression devrelerinin temel mantığıdır...
 
Bugüne kadar benim, benim gibi amatörlerin, kafasında soru işaretleri olan tüm müzik tutkunlarının sorularına özenle cevap verdiğiz, bizlere her konuda yardımcı olduğunuz için tüm dostlara teşekkür ediyorum.Sağolun.(oscar ödül töreni konuşması gibi oldu biraz:))
 
Konu ile alakası yok ama önceki mesajlarda gördüm!Cort X-6 ile X-11 arasında gösteriş farkı var demişler!Tek o değil! X-11 in klavyesi daha kaliteli ve X-6 da MightyMite manyetikler varken X-11 de Mighty Mite MotherBucker manyetikler var! Ayrıca manyetiklerin yüksekliği ayarlanabiliyor. Cort firması kendi üretiyormuş manyetikleri.. Bilgi olsun diye...
 
Oscar Schmidt by Washburn marka gitarım var ve bilgisayara bağlayarak kullanıyorum.Ailem amfinin gürültüsünden korktuğu için almama izin vermiyor.Amfinin yerine gitarımı Cort X11 ile değiştirmeyi ve bir işlemci almayı düşünüyorum.Sepultura nın CHOAS ve Pentagram ın Bir albümündeki palm muting tonlarına bayılıyorum ve bunları elde etmek için nasıl bir işlemci tavsiye edersiniz?
 
İşlemci derken CPU'yu mu kastettin yoksa DSP'yi mi? CPU'nun bir katkısı olmaz onu söyleyim...

Eğer prosesör almayı düşünüyorsan pod 2.0'ı düşünebilirsin gayet iyi...
 
daha once boyle bir soru sorulmus olabilir farketmemis olabilirim :oops: neyse ben yurtdısından gitar getirtcem ama getirecek kisi gitardan anlamıyo(ben trabzonluyumda ondan boyle bir fikir aklıma geldi :D )acaba yurtdısındaki gitar satan yerlerdede burdaki gibi yakaldıgımızı sevelim mantıgıylamı yaklasıyolar :)
 
Hayırrrr yemin ederim adam başta kendi deniyo senin ne kademede olduğuna göre mal çıkarıyor kalkıpta iki tane megadeth çalıp metallica figuru yapıp ben iyi çalıyorum diye düşünen arkadaşa jackson vermiyor buyrun bunu deneyin diyor kazıklamıyor zaten içeri girip ''ben ilk defa alacağım yardımcı olurmusunuz dediğin zaman''hemen hipi tipli bir eleman halloşın diye atlıyo olaya ben ilk gitarımı frankfurttan aldım epiphone marka hoş bişeydi fiyatıda süperdi hatırlamıyorsam 150$ 'a aldım
eğer giripde ben şunu alacağım şu marka şu modelde kararlıyım dersende getirir koyar önüne cillop gibi burdaki gibi deği sistematik olarak bakımını yapıyorlar ürünlerin ;)
 
erhan_coskun demiş ki:
selam arkadaslar "epiphone les paul standart" a takılabilecek en iyi manyetikler emg mi bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. emg ise hangisi?

Hayir. Ne istedigine bakar. Eger aradigin 70lerin klasik rock tonlari ise, EMG hatta kotu bir manyetik. Yok ama ben kardesim 20 tane efekt processor icinden sesi gecirecegim, onun icin bana guclu bir sinyal lazim diyorsan, o zaman iyidir.

B
 
Bir Lespaul'da olmaması gereken tek şey bir emg'dir...
İlla EMG takılacaksa LTD'nin lespaul modellerinden birine takılmasını tavsiye ederim. Orjinal lespaulları emg ile harcamak yazık olur...
 
Solak gitar mı?

Slm arkadaşlar.
Benim sormak istediğim birkaç soru var. Çevaplayan olursa çok sevineceğim.
Yaklaşık 2 yıldır klasik gitar çalıyorum. Yalnız solak olmama rağmen sağ düzen çalmaya alıştım. Klasik gitar çaldığım için de pena hemen hemen hiç kullanmadım. Yakın bir zamanda elektro gitar almayı düşünüyorum. Sizce vakit varken solak bir gitar mı alayım yoksa sağ şekilde çalmaya devam mı edeyim? Pena kullanırken solak olduğumdan çok zorlanıyorum.Elektro gitarı parmakla çalmak sizce ne kadar doğru?Bu şekilde çalmaya devam edersem sağ elim hiç gelişmeyecek,hızlı ritimleri ve taramaları yapamayacakmışım gibi geliyor. Solak gitar bulmak da çok zor. Solak gitar alıp baştan başlamaya değer mi?
 
Nasıl rahatsan öyle çal hiç farketmez bunu kendine ufak bir test yaparak farkına varabilirsin.
classic gitar tekniği ile çalan gitaristlerin + yönü vardır diğerlerine göre çünkü gitarda çok özel barok geçişleri yaparken pena kullanılmaz sadece...sadece penaya endeksli olarak çalmakda - bir yönüdür gitaristin
örnek;marty friedman,jason becker,alex scolnick
bu insanlar hem pena hemde arpej tekniği ile çok özel şeyler yapmışlardır
pena tekniğide çok önemlidir yanısıra...bu ikisini ne kadar kontrollu ve hakim kullanırsan o kadar zengin bir style'ın olur
şahsen ben pena tekniği kadar arpej tekniğinide çok uygularım çünkü benim style'ımda çok gerekli iki öğedir bunlar ;)
 
abi o zaman ne takmaliyim ben bu alete :? . ben biraz guclu olsun, düsük frekanslari iyi olan bi manyetik istiyorum. tabii 20 8O efekttende gecirmiycem. sadece boss overdrive, chorus, flanger, delay, crybaby wah pedal var. ne dersiniz ne takmaliyim. ben bu gitara asigim. ama manyetikleri fabrika cıkısı. hosuma gitmiyor. simdiye kadarda hic manyetik degistirme tecrubem olmadi. yardim ederseniz sevinirim :!: .
 
Peki sağlak olup da sağ düzen çalanların solak olup da sağ düzen çalanlara kıyasla daha avantajlı olduğunu düşünmüyor musunuz?
Benim sorunum pena kullanamamak ve sağ elimin yavaş olması. Sizce sağ düzende çalışarak bir sağlak gitarist kadar rahat pena kullanabilir miyim ya da sağ elimi bir sağlak gitarist kadar hızlı kullanabilir miyim?
 
abi farketmez kendini gelistirmen onemli hic bir gitarist gitara yeni baslayinca su anki hızında degildir hatta alakasi yoktur. calarak ve sistemli calisarak bu eller gelisir. sag el alistirmalari yap leed speed mechanic den sag el calismasi yap bakiim sonra hızı gör nasılmış. her şeyin başı calışma....
 
ZooLander demiş ki:
Peki sağlak olup da sağ düzen çalanların solak olup da sağ düzen çalanlara kıyasla daha avantajlı olduğunu düşünmüyor musunuz?
Benim sorunum pena kullanamamak ve sağ elimin yavaş olması. Sizce sağ düzende çalışarak bir sağlak gitarist kadar rahat pena kullanabilir miyim ya da sağ elimi bir sağlak gitarist kadar hızlı kullanabilir miyim?
valla bunu okuyunca benim kafam karıştı kendi sağımı solumu şaşırdım :)
yalnız sana şunu önereyim bence bugüne kadar nasıl kullanıysan aynı şekilde devam et
yani sağ gitar kullanıyorsun değil mi
gitar bulma problemin olmayacak bu bir
klasik gitarda sağ elini kullanıyorsun penasız sonuçta senin penaya yabancığın var şu anda olayın sağ sol olayı değil
yavaş yavaş penayla da çalışırsan elektroda sorununu çözersin

elektro pena ile çalınmaz mı çalınır
örnek mark knopfler adam devamlı parmakla çalıyor
ama senin çalacağın tür için pena daha uygun olabilir o yüzden bence penaya da alış
pamak kullanman gereken yerde parmak pena kullanman gereken yerde pena kullanırsın böylece
 
Çalışırsan sağ elini sağlak biri gibi kullanabilirsin. Ben sağlağım, gitarı elime ters alıp sol elimle penayı tutmayı denediğim zamanki tutuşum ve halimin, sağ elimde pena ilk gün gitar çalmaya çalışımla hiç bir farkı yok. Tamamen çalışmayla olacak bir şey. Hatta hendrix mantığı, esas kullandığın elin notalara basıyor. Solak olup sağ çalmak kim bilir belki daha avantajlı bile olabilir uzun vadede.
 
Geri
Üst