Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

Arkadaşlarİbanez EDR470EX gitalrlar hakkında bilgisi olan varmı?

IBZ by EMG® manyetik takılı bunlarda bunlar gerçekten EMG mi?

Birde gövdesinde Luthite diye bir ağaç kullanılmış bu ağaç hakkında bilgisi olan varmı?
 
merhaba herkese bende yeni üyelerdenim:) çok faydalı bir forum çok faydalanacağım valla biraz sorularımdan bunalabilirsiniz:) powerhouse strat veya showmaster QMT HH almayı planlıyorum.Bu gitarlar ile ilgili fikirleriniz nedir veya bu gitarın tarzında daha kaliteli neler olabilir? fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden:)
 
BLUES01 demiş ki:
Arkadaşlarİbanez EDR470EX gitalrlar hakkında bilgisi olan varmı?

IBZ by EMG® manyetik takılı bunlarda bunlar gerçekten EMG mi?

Birde gövdesinde Luthite diye bir ağaç kullanılmış bu ağaç hakkında bilgisi olan varmı?

gövdesi için sıkıştırılmış talaş falan diyorlar ağacı iyi değil yani.
 
yyae demiş ki:
selam...
amfilerin piyasasini hiç bilmiyorum...
40-50usd ye falan ev amfisi ariyorum..
ne tavsiye edersiniz?

ben valla ustteki arkadasin tavsiye ettigi marshall mg15rcd'yi pek tavsiye etmem, ben de üc sene önce almistim 180$'a, hala nasil o kadar para bayilmisim sasiriyorum, neyse gecen sene de 120$'a sattim.

çift gain ayar dügmesi vardi, hadi gectim footswitchi, tek dugmeyle distortion'a gecme bile yoktu, ben hic memnun kalmadim. clean tonlari fena degildi belki ama o kadar sadece. bence marshall'in kucuk amfilerine cok para vermeye gerek yok. ses cikaracak birsey olsun yeter, o amfilerin distortion'u hic de yeterli olmaz guzel de olmaz illa baska sey kullanman gerekir.

laney hardcore max modeli amfileri deneyebilrsin, daha ucuzdur, o kadar da kotu olmamasi lazim.
 
Obiwan demiş ki:
dark_elessar o ton düğmeleri manyetik bağlantılarıyla alakalı, tonu + veya - bir katkısı yok.

Pardon ama bu ne demek? :?:

Gitardaki ton dugmelerinin manyetik baglantilariyla alakali olmasi gayet dogal cunku butun o baglantilar toplam olarak bir devre. Aktif ve toprak seklinde, eger aktif baglantiyi toprakla birlestirirsen hic ses almazsin, mesela. Dolayisi ile "o ton düğmeleri manyetik bağlantılarıyla alakalı" lafinin herhangi bir anlami yok.

Ikinci olarak, ton kontrolunu 3'e 4'e indirince amfiden gelen ses boguklasmiyor mu? Ki oyle olmasi lazim. Dolayisi ile tona +/- katikisi yok lafini da anlamadim.

Hatta ton potanslarinin kalitesinin gitarin sesine (herhangi bir ton seviyesinde) positif etkisi vardir. Bir CTS potansini gitarinizda kullanin dedigimi anlayacaksiniz.

B
 
merhaba arkadaslar;
ben yaklasik 1 yildir elek.gitar caliyorum.alet washburn x-10.evde takiliyorum genelde metallica caliyorum amfim de washburn bad dog 20 watt.digitech ya da zoom almayi dusunuyorum yaklasik 300$lık butcem var bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz.zoom 707II almayi dusunuyom kayit özelligi ve davul olayi cok ii olduğu icin ama bu alet benim ilk prosessorum olacak ve cok uzun sure kullanacagim bı davul olayi yuzunden de bu kadar kotu elestiriyi goz ardi edemiyorum,bu yuzden cunku bu alete ii diyenler kadar berbat diyenler de mevcut digitech rp200 yada biraz daha kasip gnx1 alabilirim sizce naapmaliyim.benim ekipmanimla hangisi daha ii uyum gosterir.
 
Arkadaşlar her yerde yineliyorum. Zoomun GFX-8 haricinde hiç bir efektörü başarılı değil. Kullandım ordan biliyorum. Belki GFX-5 öyledir onu çok kullanamadım. Ama GFX 8 gerçekten iyidir. İsteyene diyorum gelip denesin burda. Sadece yardım amaçlı beğenirse gidip alır. Çok kişide yok bu alet forumda. Gidip dükkanda denerseniz de elinize vermezler gitarı paso kendileri çalarlar. Ayrıca aletin presetleri ile çalarsınız. Gelip denemek isteyen herkese kapımız açık. Küçükyalı İstanbul :). İsteyen mesaj atsın. Amme hizmeti yapıyoruz burda
 
SiLeNoZ demiş ki:
Arkadaşlar her yerde yineliyorum. Zoomun GFX-8 haricinde hiç bir efektörü başarılı değil. Kullandım ordan biliyorum. Belki GFX-5 öyledir onu çok kullanamadım. Ama GFX 8 gerçekten iyidir. İsteyene diyorum gelip denesin burda. Sadece yardım amaçlı beğenirse gidip alır. Çok kişide yok bu alet forumda. Gidip dükkanda denerseniz de elinize vermezler gitarı paso kendileri çalarlar. Ayrıca aletin presetleri ile çalarsınız. Gelip denemek isteyen herkese kapımız açık. Küçükyalı İstanbul :). İsteyen mesaj atsın. Amme hizmeti yapıyoruz burda
Bu tavsiyeyi gerçekten gözardı etmeyin. Alet bir arkadaşımda vardı, ben de denemiştim, kötü değildi gerçekten.
 
bende de yeni bir tane var, tasindigim icin satmam gerekiyordu, sirf adi zoom diye kac zamandir ciddi bir alici bulamadim, herkeste bir onyargi, cogu insan cihazlari denemeden sirf kulaktan dolma laflarla onyargi olusturuyor.. iste burda duruyor http://www.turkrock.com/ftopic15200-0-asc-0.html zamaninda herkesi 505 leri sattilar cayir cayir, millet simdi zoomlardan kaciyor.. 4-5 sene once bende bir 505 almistim, yillarca toz toprak yagmur camur demeden kullandim, birkac kere tamire gitti geldi ama her zaman isini yapti, gecen sene de ucuz bir fiyata sattim.. Amator bir aletten mucizeler beklemedigim icin asla da kotulemedim, piyasada o fiyata kac tane processor vardi ki ilk aldigimizda.. simdi 3 akor basmayi gitaristlik sanip bilgisayar upgrade eder gibi processor upgrade etmeye calisan tipler yuzunden kimse belirli 1-2 modelin disina cikmak istemiyor..
boss me serisi veya pod falan alsaymisim 10 kere satardim herhalde.. bu arada gfx 5 ile 8 in ton olarak bir farki yok bildigim kadariyla..
 
abi herkes boss gt6 dan pod xt live dan ucuyo en fazla yirtinirim gnx1 alırım gerci tam bilmiyom onların fiyatlarini ama boss gt6 500 600 euro falanmis galiba.cok baba aletler ama maalesef alamam.zoom gfx5 nasil bi alet fiyati nedir.dediğim gibi en fazla 300 350 usd cikar benden ona gore bana bi prosessor onerin pls.gitarim washburn x-10 amfi de washburn bd 20watt bunlarla uyum gosteren 300-350 usd lik ii bi prossesor tavsiye edin pls.zoom 707II,gfx5;digitech rp200,rp300,gnx1 olabilir.bi de boss gt3 un fiyati ne civarıdır zaten sifiri yokmus galiba ikinci elleri ne kadar?pls help me
_________________
 
İşte fiyat düştükçe prosesörler isteklerini karşılamamaya başlıyor. Keşke 2. el GT3 bulabilsen. 250 - 300$ a alırsın. Bulursan sakın kaçırma derim. Zoom' un sadece GFx-8 modelini denedim, tonları fena değildi. Ama benim tercihim bu fiyata 2.el GT3 olurdu. Fazlasıyla ihtiyacını görür hatta çok çok uzun süre rahatlıkla kullanabilirsin. Sadece kullanıcı arayüzü çok zayıf, aleti ayarlamak zaman istiyor. Kullanma Kılavuzunu mutlaka al ya da internetten indir.
 
Ya arkadaslar simdi burada baska bir yolu sizlere onermeden gecemiyecegim, zira herkes takmis processorlere ve de soylediginiz rakamlar hic mi hic az degil. Tabi bu arada bu soyleyecegim hadise hazirda amfisi bulunan insanlara hitap edecek. Kayit icin de konusmuyorum.

Adam gibi bir amfi, arti dogru duzgun bir distortion overdrive (ibanez ts9, boss sd1 veya boss ds1) + adam gibi bir delay pedali kimin nesine yetmiyor merak ediyorum cidden. Yillarca o bu processor kullandim, hatta eskiden ulasilmaz olan bir ronald GP16 rack halen evimde ustunde toz gelmesin diye ortulu sekilde duruyor. Kisacasi processor olayinin tek ve salt dogru yon oldugunu dusunmeyin demek icin yazdim bunlari aslinda.

B
 
valla tolgahan pek bulabilecegimi sanmıyom paso yabanci ulkelerden ilanlara rastladim.bi de konyada olunca pek imkanı olmuyo insanın.bi lay lay lom var zoomları kakalıyo millete bi de okay abi var basstone müzik o da digi tech ve behringer satıyo ama digitechi tavsiye etti.bi de su var ben paso evde calıyom simdilik anca 1 seneye kadar sahne olayı olur herhalde sanırım bana en uygunu bana göre bulunabilirlik acısından da gnx1 onun tonları hakkında bi bilgin var mı ya da digitech rp ler hakkında ben pek anlamıyom çünkü bugüne kadar hiç prosessör kullanmadım.boss gt3ü sordurucam bakiim bulabilecekmiyim.zaten benim ev arkadası da yamaha dd-55 aldı davullu olması gerekmiyo zaten aletin ;).
 
DrB, güzel söylüyorsun da, iyi bir ampli (min. 500$) + iyi bir Over-Dist Pedal(yaklaşık 100$) + adam gibi Delay pedalı (yaklaşık 100$) toplamda 700$ lık masraf demek. Bunun yerine sadece 250$ a GT3 aldığını düşün. Sadece bu paraya elinde Delay-dan tut Chorus-a, Flanger dan tut ampli simülatörlerine kadar herşeyi almış oluyorsun. Sadece kaliteli modellerden distortion + delay + kompresör pedallarının toplam fiyatı GT6 kadar tutuyor zaten. Kaliteli alternatif müziğin gelişmesi sonucu efektler olmadan kendini özgür hissetmek çok zor. Ama "ben klasik hardrock ya da blues çalıyorum" diyenler için amfinin kendi drive tonları bile yetebilir yeri geldiğinde. Ya da adam o kadar iyi çalıyordur ki efekte gerek kalmaz yıkar ortalığı. İhtiyaç meselesi.
 
Selam.300-400 $ arası bi gitar almak istiyorum biraz araştırdım ve bunları buldum.Hangisini önerirsiniz?Ya da başka bi gitar da önerebilirsiniz bu fiyatta.Jackson ve ESP olursa iyi.

Jackson DXMG(EMG-HZ humbuckers)
JACKSON JS30DK(2 Jackson CVR pickups)
Jackson DK27D Baritone(EMG-HZ humbuckers)
ESP M100FM(EMG LH-100)

Not:Bu fiyatlar yurt dışı fiyatı.gitarıda yurt dışından alıcam.
 
Geri
Üst