Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

arkadaşlar aranızda Behringer Firebird Gx108 kullanan var mı acaba ?Nasıl bir amfidir ? drive ı felan güzelmidir ?
150 milyon lira istendi benden 0 için.Fiyatı uygun mu ?

Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

ayrıca maximum 130 150 milyon arası en az 15 wattlık alternatif bir alet tavsiye edebilirmisiniz ??

şimdiden teşekkürler...
 
secks demiş ki:
ama örneğin sırf metallica kullanıyor diye her emg takana metallica "wannabe" (özentisi) gözüyle bakmak ve bunu da manyetikle ilgili fikir beyanının içine dahil etmeyi (belki ucu biraz da bana dokunduğu içindir :) ) pek hoş karşılayamadım, kusura bakma jedi kardeşim.

Sonucta sirf Metallica kullaniyor diye EMG kullananlar da vardir ama Metallica kullaniyor diye EMG kullananlarin buyuk bir bolumu o sound'u elde edebilmek adina kullaniyor tabii.. Her ne kadar Metallica'nin bir studyo albumunun sound'u bir pick-up secimi ile elde edilemeyecek olsa da bir noktadan baslangic yapiliyor diye dusunuyorum. Yani burada %100 ozenti durumlari pek yok gibi

darkmatter
 
Squier im var telleri değiştiricem. Değiştirdiğimde köprü ve sap ayarı bozulacak sanırsam. Bunu nerde kaça yaptırabilirim istanbulda? Herhangi bir müzik aleti satan yerde yaparlarmı?
 
Millet İbanez RG9670 DBK.... Ne fotoğrafını ne de fiyatını bulabiliyorum sıyırmak üzereyim.Bulduğum tek fotoğraf ,küçücük bir gif bir bu oluyor bir GA oluyor.
Acil yardım bekliyorum :) Bilen varsa gitar hakkında yorum da isterim.
 
arkadaşlar bişey soracam .bu forumdan biri demişti bana da bende washburn wr154 var f.rose lu kilitli falan..arkasında 2 tane yay var acaba bi tane daha alsam (3. için yer var) akord için yük daha iyi dengelenir mi yani akordun daha az kaçmasına bi etkisi olurmu?bilgisi olan varmı?yoksa f.rose altına tahta mı koymak lazım:) bide akord yaptıktan sonra kolla çok az oynamak iyi olur akordun uyumlu olması için demişti bi arkadaşım bu doğrumudur siz yapıyomyusunuz ??
 
Bendim sakın yahta koyma arkadaşımın biri haşat etti ibanezi.3 yay ben koydum vallahi daha iyi oldmuştu.Tel markanı değiştirmen floyd rose ayarını değiştirirmiş bana bu işi öğreten böyla dedi.Kolu ben kaybettim.Takarken kolaylık olur ama fazla oynama derim.Sen temel olarak floyd rosu yatay hale getirmeye çalış.Zaten yatay olunca kolay kolay akort bozulmaz öncede dediğim gibi haftada bir akort ediyordum.2 yay varsa bi tane daha alma 3 tane daha küçük bi model al standard fender yada ibaez yayı oranını seç galiba onlarda 3 tane yay var.Sakin dükkandan alma sanayiye git orda yaptır.
 
secks demiş ki:
herkes kendine özel fikrini mutlaka paylaşmalı ki gerçekten okumaya değer bir tecrübe birikimi oluşsun, ama örneğin sırf metallica kullanıyor diye her emg takana metallica "wannabe" (özentisi) gözüyle bakmak ve bunu da manyetikle ilgili fikir beyanının içine dahil etmeyi (belki ucu biraz da bana dokunduğu içindir :) ) pek hoş karşılayamadım, kusura bakma jedi kardeşim.

Kusura bakma ama çevremde metallica hayranı olduğundan emg set taktıran/taktırmak isteyen o kadar kişi var ki.Bunların çoğunun da gitarla geçmişi 1-2 yıl civarında.İstisnalar kaideyi bozmaz tabi.Ama ben kendi görüşümü söyledim, senin fikrin başkaysa bağlamaz seni sonuçta.

Diğer konudaysa isterse BB King kullansın, bence aklı başında bir blues gitaristi asla emg falan kullanmaz.BB King kullanırsa onun aklı yok derim.Hoş kullanmaz ya :)
 
JediMaster-Revan demiş ki:
Jeff Loomis bana kalırsa zevk meselesi. 81,85 ve 60 manyetiklerini Ibanez ve Gibson'ın farklı modellerinde denedim.Açıkçası hiç hoşuma gitmedi.Gitmek zorunda da değil.Tonları fena değil ama bir Seymour Duncan'ın tonunun yanına bile yaklaşamaz bence.Ayrıca bu taktığım gitarların tümünde neredeyse aynı sesi vermesi de cabası.Ağacın tonal karakterini yok ettikten sonra bana ne emg'nin karakterinden?

Bence sen bu emg konusunda çok duygusal davranıyorsun.Senin sevdiğini söylediğin kadar, bizim de sevmediğimizi söyleme hakkımız var.Kimseye "siz emg kullanmadınız, bilmiyorsunuz, cahilsiniz" diye ithamlarda bulunmaya hakkın yok.Kullandım ve nefret ettim, bana göre wannabe manyetiğidir.Olay da benim öznel fikrimde biter benim için.

Aytaç ,aslında olayı kısaca açıklamışsın bu yazıda...
 
ne yapiyim o zaman ben şimdi 3.yaya gerek yok mu yani?f.rose yatay durumda o kadar akord kaçırmıyo da tremolo koluyla oynayınca kaçırıyor.dediğim bu akord yaptıktan sorna kolla oynamannın etkisi varmıdır bilen ykomu?
 
v7 v8

kardesler v7 v8 manyetikler hakkında bilgisi olan varsa yazsın seviririm. revievlerde. puanlama karsık bazıları yuksek bazıları dusuk puan vermis. bukadar
 
Eric, olay puanlamada değil aslında o manyetiklerin amacına uygun yerde kullanılıp kullanılmadığı. Bir tarz için biri iiyken öbürü kötü ses verebilir.
 
Blues01 yanlış anladın beni, kendimi doğru ifade edemediğim için özür dilerim.

"Duyduklarınızı kafanızdan silin." Demek istedim orda ben. Hatta yalan söylediğini ima etmek aklımın ucundan geçmedi. Yazını okuyunca çok üzüldüm. Ben kimseye direk bir yazı yazmadım. Sadece önyargısı olan arkadaşların bakış açılarını biraz daha genişletmek için yazdım. Özellikle insanları bir manyetik aldığı için wannabe olarak nitelendiren arkadaşları. Gitar çalıyoruz o zaman hepimiz Hendrix wannabe'siyiz.

Lütfen..., ortamı germek istememiştim, gereksiz yere yarattığım gerginlikten dolayı da özür diliyorum...
 
Helal sana Jeff_Loomis....

Nesneleri değerli kılan bizleriz, bizlerin tutumları üretilen şeyleri güzelleştirir veya çirkinleştirir. İşte güzel bir örnekle; Jeff_Loomis olayı tamamen pozitife dönüştürerek kapatmış tebrikler....

İnsanoğlu kazandı EMG ve Seymour Duncan kaybetti.. :D :D :D
 
SLiPKnOTh demiş ki:
ne yapiyim o zaman ben şimdi 3.yaya gerek yok mu yani?f.rose yatay durumda o kadar akord kaçırmıyo da tremolo koluyla oynayınca kaçırıyor.dediğim bu akord yaptıktan sorna kolla oynamannın etkisi varmıdır bilen ykomu?

Ek yay sadece normalden kalın tel takılacağı zaman kullanılır.Bunlarda kalınlığı 11,12 olan teller. Standart 9dur ve genel ayar ona göre yapılır. Floyd rose normal yatay pozisyonda duruyorsa ve tel yüksekliği normal düzeydeyse buna gerek yok yani.
 
Geri
Üst