Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

ibanez s470dx gitarım var. sapta bulunan kilitlerden bir tanesi yalama oldu artık zor akort yapabiliyorum çünkü sıkamıyorum birde köprüde telleri sıkıştırdığım vidadan ince e telini tutan vida da yalama olmak üzere. bu parçaları bulmak mümkünmüdür yada kolay bulunurmu?
 
Slaytanic demiş ki:
kasanın şekli tonu etkilemez

aslında etkiler, hatta sap bile etkiler, şöyle ki: ne kadar çok, yoğun ağaç ve ne kadar az yapıştırılmış/vidalanmış parça, o kadar zengin ton ve sustain. ha, köklenmiş distorsion (şuna da türkçe bi isim bulmak lazım) ve ortalama alet edevatla bir fark hissedilir mi dersen de bence hissetmezsin. zaten v gitarlar kötü olsa 50 küsür yıldır piyasada olmazlardı :idea:

dick dale'in bi lafı vardır, elimde olsa elektrik direğine tel takar onunla çalardım diye :)

aşağıdakini jackson custom shop resimlerinden buldum, görebildiğim kadarıyla kanatlar tek parçadan kesilmiş ama rr3'te durum nedir bilemem tabi :?:

116_th.jpg
 
Sl3 e o modifikasyonları yaparsan fiyatı Sl1 e yakın olur. Ayrıca, Orig. F. Rose yerlestirince sorun olabilir, olur demiyorum. Tabi ki secim sana kalmıs ama biraz kasıp SL1 almanı tavsiye ederim. Zaten SL1 almazsan icinde ukte kalacak, sonra almak isteyeceksin.
 
maestro demiş ki:
Selamlar.
bugün arkadaşla aşşaaıya indik gitar bakmaaaa.lanet olsun bi tane jackson bulamadım.Artık Türkiye'ye gelmiomuş. bi tane ikinci el yakaladım,manyetikler dümdüz mıknatıs gibi(ismini bilmiom)ve teller acaip derecede manyetiklere yakın;fakat giatara 1000 dolar dediler.Neyse...
asıl konu başka gitarlar.Cort x6 model,gitarın görünümü tamamen ibanez,iki hambucker bi single,fiyatı ise 290 dolar;başka b,i cort x2 iki hambucker 230 dolar;bi başkası ise washburn x11 bir hambucker iki single 245 dolar.
Önceden söylediim gibi setr tonları olan bi gitar istiyorum,ve yeni başladıımı söyliyebilirim.hangi gitarı tavsiye edersiniz?
Ayrıca tavsiye edebileceiniz ve Türkiye'de bulunan bi amfi tavsiye edebilir misiniz?

şimdiden saolun
:metal

Arkadaşlar sanırın anlaşılamadım.3 tane gitar var(aslında bi tane de ihtimal var)3 ü yukarıda yazılı.ihtimal olan:tek oyuk(cutaway);iki manyetik(hambucker büyüklüünde düz ve metal plaka gibi nokta nokta çıkıntılar var)Ama gitaracaip ağırdı.Mor ve ötesinin gitaristinde vardı belki bilirsiniz.Neese onu da listee ekledim iişşallah hayırlısı olur.

Dediiim gibi seçmemde yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden saolun
:metal
 
Megadeth79 demiş ki:
Sl3 e o modifikasyonları yaparsan fiyatı Sl1 e yakın olur. Ayrıca, Orig. F. Rose yerlestirince sorun olabilir, olur demiyorum. Tabi ki secim sana kalmıs ama biraz kasıp SL1 almanı tavsiye ederim. Zaten SL1 almazsan icinde ukte kalacak, sonra almak isteyeceksin.

evet fiyatı anormal yükseliyor zaten bundan dolayı vaz geçtim neck-thru dan 4 tane modelden birisini alcagım

Dk2-500$ 2xhotrails veTb4 220 $ + orjinal floyd rose 200 $ desek =920$

rr3-700 dolar 59 +Tb4 150 dolar +floyd rose =1000$ cıvarı

dxmg 450$ veya dkmg 600$- 59+tb4 150 dolar +floyd rose =800$ dkmg olursa 950 $
 
Reeve demiş ki:
rr1in sustaininin sl1den daha iyi oldugunu duymustum
Amerikan JAcksonlarda yani neck-thru olanlarda klayve ve devamı bir parça oluyr ve yanına eklenen 2 kanat oluyor :) Yukarıda secks'in yolladığı resimde de açıkça görülüyor. Sustain ise yani rr1 ve sl1 arasındaki sustain farkı ise esasen gitarın ayarlarına ve telleine daha çok bağlı ama ikisinin de aynı ve ideal bir şekilde ayarlandığını düşünürsek, kenardaki kanatların kütlelerine kalıyor olay, hangisinde kanatlar daha büyükse onda daha fazla sustain :)

Kaish demiş ki:
sağolun arkadaşlar ya dmxg alacagım yada dk2 firestrom sonra modifiye ederim orjinal floyd rose ve seymour duncan manyetik lerle.Ama birisi 2 single 1 hm dieri 2 hm 2 si arasında karar vermem lazım ah ah keşke soloist alabılsek 1800 dolar çok yaw

Ben yine okuduğumu söyleyeyim, şahen ben de çok severim dk-2 ama geçenelerde Jackson forumunda dk-2nin son dönem japon gitarlar arasında en iyilerden birisi olduğu ile ilgili bir başlık vardı :) H-S-S konfigürasyonunu çok da dert etme bence, mini-hummbucker kullnabilirsin çünkü, bunun yanısıra bir gitarda single manyetik olması bence her zaman çok iyidir clean tonlar açısından :)
 
DaveMustaine_64
dostum peki neck-thru ve kasa strat şeklinde yani sl1 diyelim kısaca :) bu gitarlarda da yan kısımlar başka bir ağaçtan monte mi ediliyor yapılırken gitar ?
 
Slaytanic demiş ki:
DaveMustaine_64
dostum peki neck-thru ve kasa strat şeklinde yani sl1 diyelim kısaca :) bu gitarlarda da yan kısımlar başka bir ağaçtan monte mi ediliyor yapılırken gitar ?
Evet aynen öyle, secks'in astığı resimde beyaz görünen kısım klavye ile tek bir parça yani kısaca neck-thru :) İngilizce bilip bilmediğini bilmiyorum abi biliyorsan affet, neck'in ne demek olduğunu biliyorsun, "through" da içerisinden-, ortasından arasından gibi bir şey dsemek :)


Yani o orda gördüğün beyaz kısım maple, diğerleri ise tahminimce alder :) SL1 de alder ama o resimdeki gitarda da öyle mi bilmiyorum ama öyle görünüyor :)

Bunun yanı sıra custom shop'ta galiba tek parça gitar yaptırma olayı var yani tamamen 1 ağaçtan kesilip 1 parça halinde :)

Şimdi belki bu gitar 3 parça olduğu için bolt-on -yani 2 parça- olan gitarlardan (ki tam olarak o demek de değil aslında , bolt-on gitarlarda klavye 2 parça gövde de 2 veya daha fazla parça olabiliyor :) ) daha az sustaini olması gerekmez mi gibi bir his doğabilir :) ama klavyenin kütlesinin sustain'e etkisi atıyorum 3x kadar ise gövdeninki x kadar oluyor :) Öyle düşündüğün zaman neden daha fazla sustain olduğunu anlayabilirsin...

Senin sl1 gitarındaki sustain bolluğu da uzun ve tek parça olan klavyesinden kaynaklanıyor yani
 
Ya atalay abi kaç gündür mesaj yazıom hala cevap alamadım.Acaba bilmr-eden bi yaaanış mı yaptık:)sanırım gitarları biliosun dediim gibi yardımcı olursan sevinirim.Çünkü bi an önce alıp çalışmam lazım:)

Neyse şimdiden saol.

:metal
 
Anlamadığım bir hadise daha bu sustain meselesi. Herkes Shredcilere hayran onları dinliyor onları çalıyor ama bir yandan da sustain diyor :) Kaç tane eseriniz de tele vurup 50 saniye bekliyorsunuz :) ya da kaç tane solo da tele vurup 1 dakika öttürüyorsunuz :)
 
SiLeNoZ demiş ki:
Anlamadığım bir hadise daha bu sustain meselesi. Herkes Shredcilere hayran onları dinliyor onları çalıyor ama bir yandan da sustain diyor :) Kaç tane eseriniz de tele vurup 50 saniye bekliyorsunuz :) ya da kaç tane solo da tele vurup 1 dakika öttürüyorsunuz :)

Bu mesajın %100 olarak aynısını ben de birkaç sayfa önce sordum birkaç kişi hariç cevap veren olmadı :mrgreen:
 
Başkasının adına konuşmak istemem ama,yerine göre tarzına göre kullanırım sutaini...

Hızlı parçalarda compressor kullanırken,daha slow parçalarda sustainer i kullanırım...

Bütün itarlardan,daha doğrusu bütün tarzlardan sustain beklmek saçmalık zaten...
 
selam arkadaslar ben de bi elektro alacam ama gonul isterdi ki favori gitarim jackson'dan bi tane alalyim ama nerdeee? ben de su anda 400ytl var ve bu parayla ikinci el olsa olur bi jackson ve ya ibanez bulabilir miyim? jackson'a oncelik veririm tabi :)) bu arada ben havettepe'de kaliyorum daha bugün baktim zuhal muzikte bir tane bc rich var warlock modeli bir de washburn wr154 var..hangisini almam daha iyi olur? atalay; senin gibi jackson kullanmayi isterim belki senin tanidigin biri vardir elindekini satmak isteyen :) yeni baslamadim gitara ama fretboard nedir bilmem, klavye mi perdeler mi? :)) neyse..derdimi biliyorsun niyet jackson (2. el olmus onemli degil) ama kismet ya washburn ya da bc rich warlock...arkadaslar, ne dersiniz?? bi de omeraktash@gmail.com a mesaj atarsaniz sevinirim cunku bu siteyi daha gordum ve nasil bakarim bilmiyorum..verdiiim adres 24 saat aciktir..hemen cevap da yazarim...yurtta netten baska bi sey yok zaten :))
simdiden tesekkur ederim...
 
abi valla geçen bi arkadaşa ltd gitar aldık acayip güsel bi gitar yaklaşık 600 ytl verdik ama fiyatına göre çok çok ii bi gitar vall klavyesi bi o kadar rahat kesinlikle ucuz bi gitar almak isteyen almak arkadaşlara tavsiye ediyorum cort felan hikaye ...

kendim ephiphone goth exp kullanıyorum valla gitarı satmayı düşünüyorum acayip beğendim ltd yi bi de emg manyetikli olanları var bayaa bayaa ii
 
Geri
Üst