Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

arkadaşlar bence hiç ibaneze takılmaadan derhal gibson L-547xx34xx alın ben bi denedim parmağım ağrısından hala duramıyom çok sert bi gitar sert den başlayım sizde şimdi ben gitarı konusturyom gibson olmaz diosan bi fender 502458 al :D
 
selam arkadaşlar musicman nerden alabilirim ya da...

arkadaşlaaar musicman gitarları nerde bulabilirim yada nerden getirtebilirim,yardımcı olursanız sevinirim?
 
musicman gitarların distrubutoru motif muzik, tunelde. kıvılcım gibi uc katına satmıyorlar, ben oradan musicman silhouette almayı dusunmustum bayagı konusmustuk yani. ama bunlar fabrikasyon gitarlar olmadıgı icin gidip gitarı sak diye alamıyorsun, siparis uzerine parti parti geliyor. genelde amerika fiyatlarının uzerine 200 300 dolar koyup satıyolar ki, orada bir calısan bana avrupadaki insanların motiften gitar aldıklarını soylemisti, cunku avrupada bayagı pahalıya satılıyomus. ben soyleyenin yalancısıyım vallahi.
 
meraba arkadaslar ben guitar terimlerinden bikac sey sormak istiyorum... oncelike benim guitarım Cort x-6 ve tonları fena deil ozellikleri mightymite çift humbucker bir single var. gitarın klavyesi cok rahat aynı ibanez lerdeki gibi incecik. Ama ben kasasını sevmiorum. bide istediğim zaman alttaki tone dugmesini yukarı cekip gitarı single coil hale getirebiliyorum. Hayallerimi susleyen KV 2 King almak istiorum. Ama sunu okudum scale 34'' bu ne demek oluyor. bide 24'' olanlar var benimkisinin hangisi oldugunu nasıl anlıcam? Bu scale keyboard un kalınlıgımı oluyor yoksa uzunlugumu yani o kadar para bastıktan sonra kalmayalım fender gitar gibi kalınsa keyboard u yazık o paraya... bunu ogrenmek istemiştim Özellikle Atalay bilebilir bunu kendisi Jackson hastasıymıs. Yakısır... ''yani ne yapcan v kasa gitarı'' falan demeyin lutfen Atalay anlar benim halimden. dediğim gibi klavyeye acımasam hemen gidip deiştircem valla zaten ellerim cok kucuk bide fender gibi klavyesi olan gitarlarla solo calısmak... onceden floyd rose olayı korkutuyodu surekli bi c ye al bi e ye al... floyd rose yalama olcak die korkuyorum bar programım var piyasa muzik için e olmak zorunda ama death metal bestelerim ve cover lar için de c lazım cok iyi olmadıgım için o transpoze olayına giremiyorum zaten kalın do yu nasıl alcaksın ki en kalın mi olan telden neyse fazla uzattım istediğim gibi v kasa çift humbucker ince klavye bir jackson bulabilirmiyim esp olsada olur ama jackson kalitesi bambaskadır tabi... :)
 
hollow body gitarlar hakkında daha çok bilgi edinmem lazım son 1 buçuk 2 senedir.. inceliyorum bunları ama bu gitarın piyasası türkiyede geniş olmadığı için sanırım pek bilgisi olan insan bulamıyorum..
tek markadan örnek vermeden şu güzeldir bu gitar şahanedir gibi örnekler vermeden geniş bi bilgi lazım... site içini fazla yoklamadım olmadığını düşündüğümden varsa link te koyabilirsiniz..
zahmet olmayacak biri site link vs.. bırakırsa iyi olur ya da jendim yeni bi topic açıcam
 
Petrucci_21 demiş ki:
onceden floyd rose olayı korkutuyodu surekli bi c ye al bi e ye al... floyd rose yalama olcak die korkuyorum bar programım var piyasa muzik için e olmak zorunda ama death metal bestelerim ve cover lar için de c lazım cok iyi olmadıgım için o transpoze olayına giremiyorum zaten kalın do yu nasıl alcaksın ki en kalın mi olan telden neyse fazla uzattım

C akort düzenli gitardan çıkan sesi E akort düzenli gitardan çıkartmana imkan yok.
Gitarı C ye almak için en az 10-52 tavsiyem 11-56 set tel kullanman. 0.9 teli bırad C yi D bile yapsan telde gerilim olmaz ses çıkmaz.(iyi ses çıkmaz babında söyledim yoksa çıkar tabi niye çıkmasın)

Ayrıca sapa ayar çekmeden C-E arasında akort değişiklikleri yaparsan ileride bir gün sapı eline alabilirsin ;) Yani bunu da önermem.(ben yapıyorum o ayrı:D )
 
Jackson KV2 serisi amerikan malı tremololu olanların fretboardı zaten 24 fret ve standart kalınlıktadır. Değişmez. Merak etme.
 
Atalay demiş ki:
Jackson KV2 serisi amerikan malı tremololu olanların fretboardı zaten 24 fret ve standart kalınlıktadır. Değişmez. Merak etme.

Ya galiba değişti bir miktar Atalay abi, geçenlerde Jackson forumunda okudum, bazı neckleri bir miktar kalınlaştırmışlar, soloist klavyesine daha yakın olmuş bir çoğu, şahsen bence iyi olmuş ama zevk meselesi tabii :)
 
Arkadaşlar aşağıdaki gitarlar dan birini almayı düşünüyorum.

Almanyadan bir tanıdık internetten alacak. Yani deneyerek alma şansımız yok. Yanlarına Almanya fiyatlarını yazdım.

Manyetikler vs. gibi upgrade de yapılacağını düşünürsek, hangi gitarın seçilmesi daha makul?

Fender Highway 1 Strat (USA) = 588 euro
(Gigbag fiyata dahil)

Fender Light Ash Strat (Korea) = 479 euro
(Gigbag fiyata dahil değil)
Manyetikler Seymour Duncan.

Fender Standard Strat (Mexico) = 399 euro
(Gigbag fiyata dahil değil)
 
merhaba arkadaşlar
2005 epiphone les paullerin kalitesi hakkında bir fikri olan var mı? biliyorum gitarına göre değişir ama senelere göre de farkediyor sanırsam. saygılar.
 
Gitar alacaklara....

Benim gitar alacak arkadaşlara birkaç tavsiyem olacak....

Ben ilk önce Cort marka bi gitar almıştım ama çaldıkça yetmemeye başladı...Aslında en çok zor gelen kısmı fretboard ve tellerin uzak oluşuydu...Pişman oldum....Ardından Ibanez AXS-32 aldım...Biraz pahalı ama süpper bi gitar...Bi dezavantajı var o da tremole nin olmayışı ancak teller gövdeye giriyor ve tonu harika...Ayrıca fretboard ve tellerin yakınlığı da mükemmel...Pek bilinen bi gitar değil ama Ibanez S470 lerden falan daha iyi...
 
Geri
Üst