Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Genel)

@himandmarilyn
neyin iyi neyin kötü olduğunu takma kafana bu sıralarda. Bence tünele git, ordaki gitarlara bir bak, görüntüsüyle, hissiyle beğendiğin bi gitarı al. Yeni başlarken zaten aradaki farkı anlamazsın o yüzden kafana takma fazla. Başka sorun varsa sor.
 
Ben de sana katılmıyorum Bloodbath :) Çünkü gitarın aslı sonunda klasik ve klasik çalmayı kavrayınca elektro zaten çok kolay çalınıyo'.. Ama elektroda başladığı zaman alıp eline klasiği çalamıyo'.. Sınıfta bi' arkadaşımız mesela bizim elektro dersi alıyo' doğrudan elektro gitarla başladı.. Ama gel gör ki müzik dersinde (Bizimkiler biraz farklı sınıf ikiye bölünüyo' asıl müzik dersi değil almanın teki geliyo' tutuşturuyo ele gitarları akor bastırıyo' falan) gitarı bilmeyen biri bile basabilirken o akoru uğraşarak da olsa, basamıyo' arkadaş perdelerini göremiyorum diyo'.. (Hayatın içinden en basit örnek sonuçta :D )
 
tamam istemeden de olsa benim soyledigime gelmissin. electro gitar calicaksan direk ona basla dedim. bu ne demek sadece electro calicaksa basla demek. eger ileride klasik de calarim gibi bi dusuncesi varsa klasik de gorsun. klasik gitar calmayi kavrayinca electro cok kolay calinmiyor.sadece perdelere rahat basiyorsun :)
 
öncelikle teşekkürler...
tarza gelince henüz belirlenmiş bir tarz yok ama benim zewkim biraz eskilere kayıyo.yani dediğiniz gibi jimi hendrix,pink floyd,led zeppelin,black sabbath,scorpions falan...
ama bu işi yapmayı düşündüğümüz arkadaşlarla oturup konuştuğumuzda çoğunluğun hardcore yapmak istediği bi gerçek...bana da uzak bi tarz değil..seve seve icra ederim.tam belli değil ama sanırım hardcore olucak.
buna uygun gitarlar genelde ibanez .washburn oluyo sanırım.pek bilgim yok ama...
aslında olayın pedalda olduğunu söylediler para döküp pedal alıcakmışsın gerisi çok önemli değilmiş.ama bence hepsi önemli.

zaten gitaRI hemen değiştiremem,hem param yok hem gerçekten sağlam bi gitar almak istiyorum,bu yüzden kesin bilgiler elde etmem lazım.

bi de grupta iki gitar olucak ,lead ritm.ben ritm seçtim.gövdelerin ağaçlarının bununla alakalı olduğunu duydum.solo için walnut,ritm için gül we kızılağaç uygunmuş.bu konu hakkında da bilgi almak istiyorum.

teşekkürler...
 
benim arkadaşlarım ilk olarak elektroyla başladılar ve şu an ben onlardan daha öndeyim...
elektro öncesinde alınan klasik gitar eğitimi öğrenimi kolaylaştırıyor...ve eğer kişi müziğe yeni başlamışsa,klSİK Öenmesinin çok gerekli olduğunu düşünüyorum...
ama olmasa da olur tabii...yine de olması daha iyi bence:D:D:D
 
Arkadaş eğer eline bol para geçerse sen washburn ibanez falan boşver. Ben derim ki git kendine bir Gibson Les Paul ya da SG al. Hem dediğin gibi eski tarzlara uyar. Zaten ACDC, Led Zeppelin tarzı gruplar hep SG ve Les Paul kullanır. Aynı zamanda hardcore da çalabilirsin. Benim şu ana kadar çaldığım en güzel ve en versatil gitarlar bunlar. Eğer Gibson alcak paran olmazsa ağacı iyi olan bir Epiphone alırsın aynı modelden ve manyetiklerini değiştirirsin. Ben öyle yaptım ve şu anda benim gitarımın kafasındaki marka dışında orjinal bir Gibson dan hiç bi farkı yok.
Bu iki gitarı şiddetle tavsiye ederim. Kolay gelsin.
 
Ya ne var bu SG'lerde çok itici tipleri var bence her ne kadar güzel olsalar da verseler bana almam yani ne bileyim Jackson ın Kelly'leri falan ne gereksiz tipleri var :D En güzeli Jackson'ın Dinky , Soloist.. Ibanez'in de RGleri'nin tipi çok güzel sivri uçlu falan :p LP'nin de tipi çok güzel.. Ama Statocasterlar da çok itici geliyo' bana :D Hele Telecasterlar.. Ne bileyim :D
 
Ben şahsen kollu bacaklı gitarları hiç sevmem. Ama SG, Les Paul ve Telecaster bence hem estetik bakımdan hem de sound bakımından en iyi gitarlar. Orjinallerini çalmadıysan hiç şiddetle tavsiye ederim. Özellikle de SG.
 
Çalmadım hiç :) Ama uzaktan görünüşlerini sevmiyorum ki :p Les Paul güzel canım onun tipine hastayım zaten :) Ama SG çok itici geliyo'.. Telecaster bi derece hani :)
 
Ah Telecaster ah.İnsan bir gitarın tipinden bu kadar mı nefret eder?Gözümde acaip ezik bir gitar.Kendine güveni olmayan, bastırılmış hissi yaratıyor.Hele sarı, mavi falan olanları yok mu, içim bir tuhaf oluyor görünce.Gerçekten nefret ediyorum tipinden :) Birçok kişi sen teleye kurban ol diyordur içinden ama ne yapayım :)
 
Valla ben Dinky'mden çok memnunum daha bi ağır tipi var satin black falan :D Katil gitarı yorumları falan bile yapan var :D

Ben de aynı şeyleri SGler'e hissediyorum Hellhound :D Telecasterlar da güzel değil.. Ne bileyim manyetik dizilişi bile garip :D
 
Öncelikle benle ilgilendiğiniz için teşekkürler ayrıca punk metal falan çalarım diye düşündüm aslında bütün foruma bakıcaktım ama baksanıza kaç sayfa neyse en iyisi ben klasik gitardan başlıyim babamda öyle dedi yine onun dediğine geldik zaten evde bir tane klasik gitar var ama bana elektro lazım benim iş babama düştü galiba ben onu en yakın zamanda şu tünele götürüceğim bu arada tünel nerede????
bişey sorucam bu elektro gitarların tellerine basmak dahamı kolay???
 
Taksim meydanından aşağıya doğru istiklal caddesini takip edersen sonunda tünel meydanına varırsın. Orda da geniş bi cadde-sokak tarzı bişey var ordan aşağıya yürüdün mü hep gitar dükkanları doludur.
Elektro gitar tellerine basmak daha kolaydır klasikten. Hem sapı daha incedir hem de teller daha alçak. Sana klasik yerine akustik önercektim. Yapısı elektroya daha çok benzer ve çalması kolaydır ama madem evinde var klasik, o zaman uğraşma hiç klasiği çal.
Elektro alacağın zaman da öğrenmiş olursan çalmayı, kaliteli bişey almanı tavsiye ederim ama öğrenirken o kadar fark ettirmez kaliteli veya kalitesiz oluşu.
 
ACİL

selam arkadaşlar.floyd rose lu ibanez bi gitar sahibiyim.köprüyü tutan tel yüksekliğini ayarladığımız vidalardan (adını bilmiyorum) birinin başı koptu.bi süre önce akort tutma problemi yüzünden köprüye değen kısmını tornacıda biletmiştim (bi abimizin tavsiyesi) ve akort problemim çözülmüştü 1-2 hafta sorunsuz kullandım.ama sanırım zamanla aşındı ve vida koptu.bursadayım ve burda bu vidalardan bulamıyorum haftasonu istanbula gitmeyi düşünüyorum.ya bu vidalardan bulacağım yada yeni bi köprü sistemi (edge pro yada lo-edge istiyorum ama fiyatını ve nerede bulabileceğimi bilmiyorum) tavsiyeleriniz gidebileceğim biyer yani bi yol gösterebilrseniz çok sevinirm
 
Hangi vida ya anlamadım :? ? Yayları geren vidaları mı diyo'sun ince akord ayarı yapan vidaları mı :? ? İkisinin de benzerini tornacıda yaptırabilirsin hazır bile bulabilirsin diye düşünüyorum.. Eğer gitarın gio ise edge pro veya lo-edge'e değeceğini düşünmüyorum pek :oops: (Ah böyle yorum yapıyorum ama siz de doğrulayın ya :D )
 
Geri
Üst