Saptaki Yapışkan His

Bir kaç yabancı siteden de okudum ve orada steelwool 0000 veya scotchbrite gibi abrazivlerle aşındırma yapmışlar.

Nitro cilalı sapta benzer sıkıntılarla ben de bir ara araştırdığımda bu tarz önerilerle karşılaşmıştım. Ben daha sık temizlemeyi tercih ettim ve hiç uygulamadım ancak hatırladığım kadarıyla bu işlemin belli belirsiz uygulanınca da tatmin edici sonuçlara ulaştırdığı belirtiliyordu. Başka bir deyişle amaç yalnızca çalım rahatlığı ise sayın @Grundar'ın paylaştığı örneklere yaklaşacak kadar uygulamaya gerek olmayabilir.

Tarif şöyle bir şeydi: temel olarak cilada çok görünür olmayan mikro çizikler oluşturuyorsunuz ve bu çalımı bir ölçüde rahatlatıyor; hatta bir süre sonra cila tekrar çözünüp yayılarak eski haline dönüyor ve işlemi yenilemek gerekiyor.

Hala arada şeytan dürter bir daha bu konulara göz gezdiririm ama uygulamaya cesaret edemedim. Benim tavsiyem nitro cilalar için uygun bir temizlik ürünü alıp sapı daha sık temizlemeniz yönünde olurdu. Ben linkteki üründe mutluluğu yakaladığıma inanıyorum, tavsiye de ederim. :)
 
Fendere mail attım ve cevap da atmışlar.


Chase Miller (Fender)

May 23, 11:01 MST

Hello,

The nitro on the neck can hang up some people's hands, especially if your hands sweat easily. The finish will wear down over time, and many times, playing it as often as possible, you'll begin to see it feels more comfortable. Many people will use a light sandpaper or very fine steel wool to help speed up the process but I would only do what you feel comfortable with.

Regards-

Chase Miller

Representative, Consumer Relations /U.S. Direct
Sales
Benim soru da şuydu : Hi.I bought a brand new fender eric johnson strat ..Guitar is just perfect but I have a problem.I started playing it for about a month and the neck is too much sticky..What do you advice me to fix this issue? I read a lot of comments about this problem.And people advice to steelwool0000,scothbrite or sandpaper the neck.But I didnt want to do these things.So I wait for your answer please.Good days...
 
Geri
Üst