Tc Electronic G Sharp Sorunu

Evet millet, problemin kaynağını buldum nihayet. Bazen insan gözünün önündeki bildiği şeyi göremez ya o hesap... :)

Problem çok basit; evde ses seviyesini makul düzeyde tutabilmek adına amfinin sesini çok açamıyorum, amfimde fx loop'un seviyesini ayarlama imkanı da olmadığı için fx loop send'den gelen sinyal g-sharp için zayıf kalıyor ve haliyle sinyal gürültü oranı açısından sıkıntılı olan bu durum ortaya çıkıyor. Cihaza yeteri kadar gitar sinyali gelmediği için zavallı DSP gelen zayıf sinyali efektleyip amfiye bol gürültülü olarak geri veriyor.

Sorun şu ki G-Sharp üzerinde input gain potu var ama output volume gibi bir pot yok, haydi buyrun buradan yakın... Böyle olunca ne oluyor, g-sharp'ın "input level" led lambasının yeşil - sarı renk optimal seviyeye getirebilmek için amfinin sesini cam çerçeve indirecek kadar açmam gerekiyor.

Bir çok çözüm var, en uygun fiyatlı olanı ise çok basit: bir adet volume pedalı alınır, g-sharp'ten sonra bağlanır ve ses tekrar insani seviyelere indirilir. (y)
 
@Buried Çözüldüğüne sevindim.Bu sefer ki diziliminiz nasıl? Normalde gitar amfi in> amfi send> tC sharp in> tc sharp out> amfi return. yaptığınızda amfinizin ses seviyesi ne ise; efektin ana sese katılma seviyesi de ona göre oranlanır . Neden sona kadar açmak zorunda kaldığınızı anlayamadım.Amfi ile ilgili bir sorun olabilir mi, amfiniz nedir ?
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Evh 5150III LBX kafa amfi kullanıyorum, serial fx loop mevcut, herhangi bir sıkıntısı yok.
Amfinin sesi ev için kabul edilemez seviyelere gelene kadar g-sharp 'ın input ledi üzerinden optimum ses seviyesi göremiyorum.

Bu sefer dizilimim:
Gitar > Amfi > Fx Loop Send > G-Sharp In > G-Sharp Out > Volume Pedalı > Fx Loop Return şeklinde.
 
Bu durum normal değil. G Sharp kullanmadım ama daha önce rack mantığı ile çalışan TC electronics RPT-1 kullanmıştım . Bu cihazda Fx loop ve ya İnput da kullanmak üzere farklı girişler vardı. Cihaz içinde sistemsel olarak bu işlevi gören bir parametre olup -lmadığına baktınız mı?
 
Cihazda iki giriş iki çıkış var, mono kullanım için left in ve left out kullanın yazıyor, öyle de yapıyorum,
Cihazı paralel fx loop ile kullanabilmek için "killswitch" butonu var, onun doğru pozisyonda olmasına dikkat ettim,
Cihazın g-system'deki gibi sadece bilgisayar editörü aracılığı ile değiştirilebilecek bir ayarı olup olmadığına bakmak için kullanım kılavuzunu baştan sona okudum ama o da yok.

Amfi elektroniğinden anlayan arkadaşlar açıklayabileceklerdir, volüm potu sanki preamp katından önce konumlanmış gibi davranıyor, sesi belli bir noktaya kadar açmayınca ton teneke kutudaki sinek vızıltısı gibi, anemik, cılız ve fizzy geliyor, yani volüm potu dümdüz bir hat gibi preamp'a, sonrasında fx loop'a ve en son power katına giden sinyal seviyesini ayarlıyor gibi sanki.
 
Cihazı loop yerine, direk input a girerek denediğinde nasıl sonuç alıyorsun? sadece gitarı girdiğindeki ses seviyesinden yüksek olmaması gerek . Yani by-pass a aldığında ses seviyesi değişmemeli bu durumda. eğer değişiyorsa cihaz parametrelerinde hatalı birşeyler var.
 
Cihazı direkt amfinin önüne girerek denemedim.
Şunu belirteyim; amfinin ses seviyesini, sadece gitar > amfi şeklinde bağlayarak kabul edilebilir bir seviyede ayarlıyorum, sonra cihazı Fx loop'a giriyorum, cihaz bypass halinde iken de açık halde iken de ayarlamış olduğum bu ses seviyesi yükselmiyor veya alçalmıyor. Sıkıntı şu ki ayarladığım bu ses seviyesi ile cihaz amfiden yeteri kadar sinyal alamıyor. Cihazın kullanma kılavuzundan okuduğum kadarı ile input led lambası yeşil veya sarı yanmalı diyor, ki bahsettiği gibi yapabilmek için amfinin sesini bayağı bir açmam gerekiyor. Sonrası malum, sesi iyice açınca cihaz yeterli sinyali alıyor almasına ama cihazda output volume ayarı olmadığı için sizin de dediğiniz gibi sesi aldığı seviyede geri veriyor. Ben de cihazın arkasından volume pedalı girerek sesi eski haline düşürüyorum. :)
 
@Buried öyle ise input gain seviyesi çok düşük kalıyor, İnput gain i yükseltmenin parametreler içinde bir yolu olmalı. ve ya cihazınızda bir sorun var. Fabrika ayarlarına reset yaptınızmı hiç? Bu şekilde kullanmak zorunda olmak iyi birşey değil. Yani olması gereken performans ı alamazsınız.
 
Geri
Üst