Think-Shake(Hard Rock) - Ankara

:D Listede olmamamız şaşırtıcı değil tabi biz şu an ki popüler müziği yapmıyoruz bu yola bunu bilerek çıktık hayatta dürüstlük diye birşey vardır insana bahşedilmiş hayatın her noktasında karşımıza çıkar ben sahneye çıktığımda gözlerimi kapatığımda eğer huzurlu bir şekilde şarkı söyleye biliyorsam bunu hissedebiliyorsam içim rahat ve sevdiğim işi yapıyorsam bu bana yeter , bazı insaların bizi desteklediği eleştirileri gibi şu tarz eleştirlerde alıyoruz ; kim dinliyor ki bu müziği olum kisme dinlemez , abi bu işte para yok , abi bunlar eskidi ,
Müziğin eskisi yenisi mi olur nasıl olur biliyormusun iş ticaret sanatı olduğunda olur sanat ticari bir olguya dönüştürüldüğünde olur malzeme eskir yenisini alırsın , aslına bakarsan dürüst konuşalım müziği dinle yada dinleme benim umrumda değil fakat insanlarin yaptimiz işi beğenmesi ve sahip çıkması elbette hoşuma gidiyor , ben seviyorum ve sevdiğim için yapıyorum bu işi , konu nerden nerey geldi evet :) Yarışmadan bahsetmeden yazımı bitirmek istemiyorum , yarışmada istenilen bir sonuç vardır biz bu sonucu biliyorduk :) peki neden gönderdik yarışmaya parçayı , duygularımızı insanlar ile paylaşmaktan zevk aldığımız için

LOngLiveRockNrOLL
 
dostum başarını ve sesini çok iyi biliyoruz. Eminimki çok güzel yerlere geleceksiniz. Sen müzisyen olarak doğmuşsun. Sana güzeviniyoruz.
 
cem senin azina sıçıyım lan süperisin bana msn adresini ver size bir röportaj ayarlıyıcam şehir dışına gidicem 2-3 gün sonra biraz elini çabuk tut benimle iletişime geç çabukk :) cemmmm l love you baby Long Live Rock N Roll YEah =) daha önce nerdeydiniz sizzzzzzzz? Özlemişiz işte HardRock ruhu budur HardRock yeniden doğuyor süpersiniz :)
 
şarkınızı beğendim arkadaşlar. özellikle bu tarzda beste yapmak cidden cesaret ve özveri isteyen bir şey. tebrikler.

bir kaç da yorumum olacak şarkıdaki vokallerle ile ilgili. vokaller genelde çok başarılı (ses rengi ve çıkışlar güzel). yalnız verse ve nakarat kısmındaki peslerde büyük ihtimalle kayıttan kaynaklanan bir sorun var. yani tizlere çıktığı kadar vokal güçlü gelmiyor. sanki peslerle tizleri farklı kişiler söylemiş gibi duruyor. o yüzden peslerde de daha sert ve yırtıcı olmalı bence vokal ki tizlere çıkışla bütünlük sağlayabilsin.

bir de genelde hair/glam/hard rock şarkılarında önemlidir back vokal özellikle de nakaratlarda. şarkınızın nakarat kısmını back vokallerle güçlendirmeniz gerekir bence daha vurucu ve daha dolu olması açısından. bridge kısmıyla şarkı iyice yükselmişken nakaratta tepe yapmalı, şarkının tüm enerjisi açığa çıkmalı diye düşünüyorum. bu durumu da en güzel back vokallerle desteklenmiş tiz nakarat sağlayabilir kanımca.

çok ukalalık yaptıysam kusura bakmayın. başarılar.
 
yok canım estağfurullah neden ukalalık olsun ki, aksine daha iyi bu tip yorumların gelmesi tekrar kayda girmeden önce, bahsettiğimiz gibi parçanın kaydı aceleye geldi biraz, dolayısıyla back vokal kaydedecek zaman kalmadı pek :) taslakta nakaratlarda vardı back vokaller ama işte zaman :) tekrar kayda girdiğimizde alıcaz mutlaka bi de o peslerdeki düşmeleri dengelemeye çalışırız haklısın dedğin konuda..
 
Türkiye'de aslına bakarsan kayıt işini tam anlamı ile profosyonel yapan az adam var elinde alet olan stüdyo kuruyor geçiyor mixerin başına
(benim şan hocam 25 yıllık müziğin içinde daha fazlasını anlatmama gerek yok , bu kişi bile bu işi yapamıyor yapacağını idaa etmiyor çünkü mix işi vs vs bunlar profosyonelik ister bi ömür ister yanlış anlamayın )
Parçayı kaydetme sürecimiz yarışma formatının zaman planlamasına göre sıkıştı , şimdi 3 günde biz müzik mi yapalım mix mi yapalım biz besteyi mi oturtalım biz back vokallerimi çalışalım evet bu konuyu daha önce grupla tartıştık hatta parçayı göndermiyicektik eksiksiz olmalıydı parçaya eklemek istediğimiz öyle çok şey vardı ki yarışma şartlarında buna zaman olmadı ((bu boktan baheneyi yazmak zorunda olmaktan acı duyuyorum biz bu işe profosyonel anlamda bakıyorsak elbette kusursuz olmalıydı.).Evet aslında ,insanlar haklı eksiksiz kusursuz parça istemekte bunu yapmak için çalışıyoruz daha da çok çalışıcaz elbet.

GlamRocker bana attığın maili aldım :) çok teşşekür ederim kısa bir zamanda görüşme üzere.
 
Think-Shake (Hard Rock)-Ankara

şarkınızı dinledik sözlerini anlamasakta güzel olmuş. Cd. ye kayıt yapıp arabamda dinliyorum tabiki kafayı sallayarak
 
Think-Shake

ilk 1o giren parçaları dinledim. Sizlerde dinlemişsinizdir. Dikkati çeken neydi türkçe sözler oluşuydu. Demekki nokiasupersound jürileri yabancı sözlerden hoşlanmıyorlarmış. Gençler sizin parçanız 10 parçadanda mükemmel. Yaptığınız dünyaya sesleniyor. Birde Jüride bulunanlara da sesleninde nasıl bir grup geldiğini görsünler.
 
Sözleri merak eden olursa :)

ROCK'N ROLL IS COMING BACK FOR MORE!!!

Walkin' down on an empty street,
Seeking adventure like Freddie said.
Find an only big nothing,
Except the purring man with his guitar.
Doesn't shine like a star that i want, not enough!!
He doesn't play the guitar like a bell,
Or Singing like an hurricane

Rock n' Roll is coming back for more,
Yeah!! Rock n' Roll is coming back for more..

Said the cool guy on the corner,
And whistled, his band have arrived
They got the dusty microphone
Started to sing, a big big prediction
God!! Finally I hear a real Rock n' Roll!!
Let's dance with the rythm,
Scream to the Cream

Rock n' Roll is coming back for more,
Yeah!! Rock n' Roll is coming back for more..
It'll better, than ever,
With the stronger feeling i hear,
Rock n' Roll is coming back for more

Sounds like a dream, but it's real
Burnin' inside, yeah, i heal!!

I want my Rock n' Roll
Let's Enroll to Loud and Roll..
 
Yok canım, ne yorması, doğru dürüst biraraya bile gelemedik kayıttan sonra, Cem'in sınavları benim de yaz okulum bi bitsin, pestilini çıkarcaz Cem'in merak etme ( tabi bizim de çıkacak bu durumda orası ayrı :) ), ben şahsen bonus olarak sırtına yük bağlamayı planlıyorum...
 
yormazlar beni bebeğim, üzülme kötüye bişi olmaz :)

Selçuk;
Bonus mu? =) Gerekli açıklamayı özelden yazarsın
 
Think-Shake

zoru seçtiniz, kolaydan başlansa iyi olmazmıydı. Müslüman mah.salyangoz satmaya benzedi. Türkçe parça yapsanızda ülkeye duyursanız iyi olur sanırım. Nedersiniz
 
Seni seviyorum :)ben büyünce Tarkan olucam zaten bende senin gibi düşünüyorum ama bu adamlar anlamıyor tuturmuşlar hardRock yapalım ingizce söz yazalım bende uydum bu adamalara benim suçum yok =)
 
Geri
Üst