300 Lira Vs 2000 Lira

Emg 81 85 takmayı düşünüyorum ama arkasının oyulması gerekiyor sanırım onun için. Pil yuvası için. O biraz düşündürüyor.
 
Bak sen bu 300 lira vs 2000 lira konusunu bir kenara bırak ve muhtemelen gitarını da aşağılıyorsundur nasıl olur da 300 liralık gitardan dayar yersin diye düşünerek.

Yaşınızı bilmediğimden büyüklük taslamayacağım ancak tecrübeli diye sayabilirim kendimi, bu yüzden nasihat olarak yazacağım peşinen kusura bakmayın. Yukarıda yazdığımı yapmayın. Gitarınız çok çok çok iyi bir gitar. Yukarıda kabaca yazdım, kısa skalalı bir gitar. Kendine münhasır tonu vardır kısa skalalı gitarların. 24.75'i LP skalası olarak kabul edersek Youtube'dan çeşitli Strat, Superstrat ve Tele'lerin kısa skalada nasıl tonal olarak değiştiğine birebir duymak kadar olmasa da gene de tecrübe edebilirsiniz.

Bu bilgiyi attık cebe. Diğer taraftan mesajınızda gitarınızdan ve ekipmanınızdan beklediğiniz tonu yazmamışsınız. Diğer mesajları okumadım, okuyacağım. Peşinen söyleyeyim, yazmadıysanız lütfen yazın. Hangi türde, nasıl bir ton arıyorsunuz? Belki sizin için superstrat ya da hb strat daha doğru bir tercih olur. Bu yüzden stratın verebileceği tonları arıyorsanız gene 300 lira civarı olan SX marka çin yapımı gitarları sizi daha çok tatmin edecektir. Bu mevcut gitar veya ekipmanınızın kabahati değil.
 
Beklediğim tonlar daha çok metal Rock yani high gain. Bazende blues takılmak mesela. Ama açıyorum gaini yazıyorum güzel bi ton uğraşıp bir Power akor basıyorum ses adam akıllı uzamıyor uzamasını geçtim dalga dalga çıkıyor birbirine giriyor. Muhtemelen emg 81-85 set takıcam gibi. Ama bu işlemi sonradan yapmak sanırım bazı işlemler gerektiriyor pil yuvası için arkasını oymak sanırım. Şimdilik kendimi rahatlatmak için manyetiklerin eskidiğini düşünüyorum.
 
Para=Ton demek değil ki. 300 liralık gitar senin gitarından daha iyi ton verebilir (göreceli olarak) Bu doğal bir şey sevdiğin o tarz bir ses olabilir ve 300 liraya o sesi alabiliyorsundur. Bilinçli alışveriş yapmak lazım sırf pahalı diye gitar almak parayı çöpe atmaktır. Elinizdeki gitar muhtemelen üst kalite fakat kalite=ton demek asla değil :)
 
1- Sesin dalgali cikmasi reverb u cok acmanizdan olabilir mi?
2-Herhangi bir efekt kullanmadan sadece sadece amfi modellemesi kullandiginizda da mi boyle oluyor?
3- 2. Maddeyi her iki manyetikte de deneyin. Ton farkli olacaktir ama dalgalanma olmamasi gerek
4- Bunlarda da ses ayni oluyorsa arkadaslarin yazdigi uzere manyetik elektroniginde ya da manyetiklerin kendisinde bir sorun olabilir. Garantisi devam ediyorsa aldığınız yere de goturebilirsiniz.
 
O konuda bir fikrim yok çünkü bu kasalar direk sapla gövde tek parça ya o yüzden nerden ayar yapılır bilmiyorum. Ama tellerin yüksekliği falan iyi gayet
 
Arkadaşlar peki bu manyetik değişimi konusunda fikri olan var mı? Pasif manyetikli gitara aktif manyetik takıcam. Ne gibi işlemler oluyor taktırmak maaliyetlimi, mantıklı mı, ne gibi işlemler gerektiriyor? Arkası oyulması gerekiyor sanırım pil yuvası için sadece onu tahmin ediyorum
 
Ilk once bi luthier e gosterin isterseniz. Ben deldirme taraftari pek degilim. Pasif high output veren tonla manyetik var. Isin garibi su an gitarin uzerindeki manyetiklere de konduramiyorum yani yanlış birşey olmasi ihtimali de dusuk ama belli olmuyor bu isler
 
İşte bir göstercem ama düzelse bile emg taktırıcam ozaman tam olacak gitar. Sordum tünelde ki bazı mağazaları aradım oyma işlemine gerek yok lehimlerin oldugu yuvaya yapıyoruz işlemi dediler. Bana mantıklı geldi şimdilik.
 
Hocam Rock metal benim tarzım. Metallica acdc disturbed andy james zakk wylde. Yeri geldiğinde duman falan biraz değişken. Ama genelde andy james ve zakk tonlarında daha yakın karakterli olsun istiyorum. Ki andy james benim gitarın emg modelini kullanıyordu zamanında :)
 
Beklediğim tonlar daha çok metal Rock yani high gain. Bazende blues takılmak mesela. Ama açıyorum gaini yazıyorum güzel bi ton uğraşıp bir Power akor basıyorum ses adam akıllı uzamıyor uzamasını geçtim dalga dalga çıkıyor birbirine giriyor. Muhtemelen emg 81-85 set takıcam gibi. Ama bu işlemi sonradan yapmak sanırım bazı işlemler gerektiriyor pil yuvası için arkasını oymak sanırım. Şimdilik kendimi rahatlatmak için manyetiklerin eskidiğini düşünüyorum.

Manyetikler tele çok yakınsa telleri çeker. Hem salınımını engeller hem de nota dalgalanır. Bahsettiğiniz durum biraz ona benziyor. Bence gitarınızın bütün ayarlarını ya yapın ya da yaptırın, sonra manyetik değiştirmeyi düşünürsünüz.
 
Herkes en önemli kriteri atlamış bence.

Ne zamandır gitar çalıyorsunuz ve ne durumdasınız? Arkadaşınız ne düzeyde çalmakta?

Zaman içinde bu işlere kafa yordukça ve tanıdığım efsane çalan gitaristlerin dandik dundik gitarlardan harika tonlar çıkartabilmesine şahit oldukça Satriani'nin "Tone is fingers." lafının ne kadar haklı olduğuna bizzat şahit oldum.

Sevgiler...
 
Geri
Üst