Artan dolar kuru hakkında.

En iyisi dolar euroyu 10 liraya altını da 500e sabitlesinlerde rahatlasınlar bizde işten zaten zor vakit ayırdığımız hobiyi komple bırakalım tek derdimiz ekmek ve su bulmak olsun africa ülkeleri gibi. TL den bir sıfır daha atarlar nasılsa khk ile kanuna ne hacet. Daha yazacağım tonla şey varda bilişim suçuna girmesin diye zor tutuyorum kendimi.
Öyle olursa devlet zarar edebilir. Direk bizim maaşlar devlete yatsın bize ekmek bez gaz versinler. Sümerbank kapatıldığı için bezle sarınsak yeter gibime geliyor.
 
ülkecek herkes böbreğini satsa baya kalkınırız aslında. bu paralar böbrekbank adı altında bir havuzda toplansın, o havuzdaki parayıda günlük 1-2 milyar dolar satarak şaaak diye doları düşürürüz.
 
Sırf şu kur yüzünden ekipmanları satmak yerine takas etmek istiyorum. Bugün satsam yarın alamıyorum var mı böyle birşey. Saat başı enflasyon mu olur arkadaş. İlkel çağlardaki takas sistemine geçecez yakında. Elektronik enstrüman da pahalı zaten kasnağa gerilmiş hayvan derisine vura vura mağara müziği yaparız artık.
 
Neyse en azından yol yaptılar 🤭 Artık ÖTV nedeniyle alamadığımız araçlar ile de gezemeyiz böylece.
Bu bile bir algı. Yol falan yaptıkları da yok. Keşke yapsalar. Uluslararası şirketlere yaptırıp işlettirip sanki devletin bütçesinden bizim vergilerimizle yaptıkları bir şeymiş gibi lanse ediyorlar. İstanbul - İzmir Gazi köprüsüydü, otoyoluydu git gel 600 lirayı geçiyor. Harcanan benzini saymıyorum bile. Yarı parasına uçak gidiş dönüş bilet alıyorsun.
Ülke hiç bir döneminde bu kadar felaket bir hal almamıştı. Ne diyeyim, sonumuz hayrolsun...
 
EerVGrYXgAUD0dS.jpg
 
Gitara ilk başladığım zaman bir takım tel 10 lira bile değildi. Şimdi en dandik teller 50 liradan başlıyor. Bu şartlar altında hobilere kaynak ayırmak, bir şeylerle ilgilenmek benim için artık lüksten ziyade imkansız oldu. Üç kuruşluk keyfimiz vardı az çok kendimizi eğlendirip, vakit geçirdiğimiz o da kalmadı. Yakında günü çıkarabildiğimize şükredeceğimiz zamanlar da gelir bu gidişle. Emeği geçen herkesin eline sağlık.
 
Şaka gibi gerçekten sabahtan beri döviz artışını zühal müzikteki fender player stratocaster fiyatının artışıyla takip ediyorum saat başı fiyatı artıyor.

ben de marshall dsl5cr'ye bakıyorum. 5100'lere fırladı. Ayrıca Ibanez Genesis RG550DX-LB'ye de bakıyorum. Onun da taksitli da 10.000tl'yi buldu sonunda. ek gümrük vergi oranlarını Eylül sonunda düşürürler de, Kasım'da da Garage Sale başladığında, en kötü %20 indirim yaparlar inşallah derken bir de dolar fırladı. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Dipnot: Bu amfiler üretim sonu olmasa bile yıl sonu indirimlerine dahil oluyor. Geçtiğimiz yılsonu, alabilseydim ne iyi olurdu. Ama Ibanez'e yapmazlar daha. Sanmıyorum. Zaten 2şer 3er farklı renk seçeneğiyle 2 farklı Genesis modeli var. Hemen bitirmezler. En kötü RG2550'lerde olduğu gibi ufak tefek değişiklik yaparlar.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst