Line6 POD X3 serileri

Sorunu hallettim, kullandigim adaptor DC adaptormu$.
Tabi yaziyla yazmiyor AC DC diye, dayim biraz anlar elektronikten. O bakti bu adaptor DC tabiiki cali$maz dedi. + - gobek gibi bir$eyler dedi, ordaki $ekillere bakarak.
Neyse sonrasinda kendisi bir tane transformator yapti bana, $u an kullaniyorum aleti mutluyum mesudum :D
Herkese cok te$ekkur ederim.
 
Merhaba Arkadaşlar,
İsmim Emrah ve Keyfe Keder adında grubumuz var. Bende yeni X3 Live aldım daha öncesinde de Behringer 1010 + POD 1.0 kombinasyonunu kullanıyordum.

X3 Live arkadaşların dediği gibi yeni ve komplex cihaz ve biraz derinine inilmesi gerekiyor. Benim dinlerken hissettiğim ve BOSS ve Digitech Multi effectlerde olan ve çok digital kalan bir tizlik. Death Metal yada Nu Metal yapıyorsanız bu parlaklık hoşunuza gidebilir ama daha önceki POD da kullandığım ve bu gidişle kullanmaya devam edeceğim 1995 Mesa Boogie Rectifier Head Simülasyonu (MIDI programıyla ulaşabiliyorsunuz cihaz üstünden seçilmiyor Rectifier II diye geçiyor) 'na denk bir amfi simülsayonu bulamadım. sanırım Cabinet Simülasyonları biraz fazla hassas olmuş. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak isterim.

Herkese Selamlar.
 
bugüne kadar arada sırada kullanıyordum , bugün taktım birazcık gitar çaldım sonra herşey silindi .
üzerinde adaptöre takınca ışık yanıyor herhangi bir düğme ya da potlar çalışmıyor sarı sarı yanan ekrana bakıyorum .
açıkcası biraz araştırdım ama bulamadım .

sorun bir değil iki .Şöyle ki ben bu pod x3 ü ingiltereden aldım.
ve burda kıvılcım müzik temsilcisi yanılmıyorsam.
garanti kapsımı burda geçerli midir ?
ya da böyle elektronik aletlerin tamirini yapan bir yer bilen var mı?
yol gösterebilecek bir arkadaş varsa çok ama çok sevinirim .

şimdiden teşekkürler.
 
kardeş ing.ten almışsan burda geçmez garantisi. adanada bildiğim bir elektrikçi var analog felan yapıyormuş senin aleti yapacağına garanti veremem ama bir baktır istersen.
 
Arkadaşlar sonunda ben de aranıza katıldım bugün teslim aldım X3 Live'ımı. İlk gözüme çarpan, görüntüsünün aşırı güzel olduğuydu. Resimlerinden pek beğenmemiştimama cidden güzel alet :) Daha yeni yeni kurcalama fırsatı buluyorum. İlk sorunumu yaşadım ama :( GearBox'dan aleti kontrol edemiyorum. Line 6 Monkey'den baktım "Chipset"te ve "Drive DMA Mode"da uyarı veriyor.
monkeyub3.jpg


Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Nasıl düzelticeğimi bulamadım :(
Eğilerek ayarlamaya çalışmaktan belim ağrıdı :evil:
 
Wah/Volume pedalının calibrasyonuyla ilgili sorun yaşayan var mı? Mesela benimkinde volume pedalına yavaş yavaş bastığımda önce ses yavaş yavaş açılıyor fakat sonlara dopru bir anda ses açılmaya başlıyor. Ayarlamaya çalıştım ama olmadı :( Çok büyük bir sorun değil ama halletsem iyi olur :)
 
arkadaslar bende yeni aldim pod x3live fakat kullananlar usb den nasil bagladiklarini yazabilirmi çözemedim ben bagladim usb yi monkey de yüklü fakat ses alamiyorum ?
 
bmsound demiş ki:
arkadaslar bende yeni aldim pod x3live fakat kullananlar usb den nasil bagladiklarini yazabilirmi çözemedim ben bagladim usb yi monkey de yüklü fakat ses alamiyorum ?

hangi programı kullandığını da yazar mısın?

ben şu an reaper'da usb bağlantısıyla ses almayı başardım. bu arada hoparlörü veya kulaklığı pod'a bağlayacaksın, ses kartına değil.
 
ben pod un monkey programini yükledim fakat usb den pc ye pc de de kayit yapmak istemiştim.hoparlor poda baglı olcaksa usb kalbosunun gorevi nedir ki anlayamadim :S
 
bmsound demiş ki:
ben pod un monkey programini yükledim fakat usb den pc ye pc de de kayit yapmak istemiştim.hoparlor poda baglı olcaksa usb kalbosunun gorevi nedir ki anlayamadim :S

tamam yapacaksın da, bildiğim kadarıyla monkey programının kayıtla alakası yok, driver görevi görüyor olması lazım. kayıt yapmak için cubase tarzı bir programa ihtiyacın var. eğer sende böyle bir program yoksa tavsiyem bedava olan "reaper" programını denemen.

usb'nin manası da, herhangi bir ses kartına ihtiyaç duymadan kayıt yapabiliyor olman. tabii burada ses kartından kasıt profesyonel bir ses kartı. yoksa ses kartı olmayan bilgisayar yoktur herhalde. yani senin ses kartınla hiç işin olmayacak. pod'u usb'den bağlaycaksın, hoparlörü de pod'a. çünkü yanlış anlamadıysam bilgisayarda işlenen ses tekrar pod'a geliyor ve oradan çıkış sağlıyor.
 
Dün elime geçti sonunda :) Bugün demin bir 15 dakikalık deneme sürüşü yaptım. Tek anladığım aletin arayüzüne alışıp tam anlamıyla hakim olmak için zaman gerektiği. Ya da benim gözüm korktu... :)
 
Senin gözün korkmuş :) Gayet kolay bir kullanımı var. Ama tabi çok daha iyi kavrayıp daha egzantrik şeyler yapabilirsin zamanla. Kitabını da okumanı tavsiye ederim.
 
İlk 2 gün aleti sorunsuz kullandım da, bugün bir kaç mod harici cihazdan ses gelmemeye başladı. Nedenini anlayabilmiş değilim?

Acaba şu başlarda bahsedilen hatalardan biri midir bu da? Yoksa ben biryerde yanlış mı yapıyorum?
 
POD'un üstünden inputu kontrol et. Belki input olarak mikrofon girişi falan seçilidir. Mesela eğer gitar girişini kullanıyorsan vokal için kayıtlı olan tonlardan ses alamazsın.
 
Ben de onu diyecektim. Kullanan arkadaşlardan yardımcı olursa sevinirim.

Yanlızca Tone 2'deyken ses geliyor cihazdan. Tone 1'de ne yaparsan yap herhangi bir ses dahi olmuyor. İki ton birden açınca da ses geliyor ama sanırım yine Tone 2 aktif olduğundan dolayı. Bu durum normal midir?
 
Geri
Üst