Kayıt Programları Sorular\Sorunlar

Cubase'de kayıt yaparken, daha sonra proje içinde kullanmasak da kaydettiğimiz tüm ses dosyalarını proje klasörünün içinde saklıyor. Bunu önlemenin bir yolu var mı?
 
Bulduğumuz çözümleri buraya yazarsak herkes faydalanır böylece forum amacına da ulaşmış olur arkadaşlar.

Neyse ben yazayım kullanmadıklarınızı silmek istiyorsanız projeyi farklı kaydet deyip başka bir yere kaydederseniz oraya o anki proje içinde kullanılan ses dosyalarını taşır sadece host program ondan sonrada diğer proje klasörünü silerek fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.
 
Haklısın Me_ThuS.

Şöyle ki; Pool diye bir kavram var Cubase'de. Projeniz içinde kullandığınız tüm kayıtlar bu Pool'da toplanıyor. Yukarıdaki menüden Pool>Open Pool Window seçeneği ile açılan pencerede, proje içinde kullanılan-kullanılmayan tüm dosyalara ulaşabiliyorsunuz. Pool'daki Trash'den istemediğiniz kayıtları silerek, sabit diskinizde boşuna yer kaplamasına izin vermeyebilirsiniz. Ayrıca kendinizin proje klasöründen doğrudan sildiğiniz dosyaları, her açılışta kayıp olarak görüp sizi uyarmasını da engelleyebiliyorsunuz. Çok kullanışlı birşeymiş.
 
Arkadaşlar merhaba
Sonar 7 Producer edition 'ı yeni kurdum ve öğrenmeye çalışıyorum.Fakat bir sorunum var .Amplilitube 'u Sonar ın içinde Vsti plugin olarak kullanabilir miyim ? Yardımcı olursanız sevinirim .Ya da Guitar efekti için başka bir tavsiyeniz var mı ? Şimdiden teşekkürler.
 
Evet kullanabiliyor olman gerek kullanma kılavuzlarını okursan iki programında gerekli bilgiye ve fazlasına rahatça ulaşırsın. Guitar Rig Amplitube a alternatif olarak gösterilebilir ama oda lisanslı bir ürün olduğu için fiyatı cep yakabilir. Tabi Amplitube ve Sonarı lisanslı kullanıyorsundur umarım.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar;
Cubase sx3 kullanıyorum evde yedek bir monitorüm daha var ve onuda sisteme ekledim işimi kolaylaştırsın diye fakat cubase'i ilk monitorde tam ekran olarak açtığımda mixer ,vsti ,vs... gibi seyleri ikinci monitore kaydıramıyorum normalde ikinci monitore kaydırdıgım görüntuyu orda görebiliyorum...

Bana bu konu hakkında ne tavsiye edersiniz?
 
Pencerenin kenarından tutup çekmeyi denedin mi? Yeniden boyutlandırmak için hani. Yeni nesil sürücüler çift masaüstünde tam ekran yap dediğinde sadece bir ekrana yayıyorlar o işe yaramayabilir belki.
 
Merhaba arkadaşlar,
Öncellikle size soracağım soru eğer sitedeki arşivin içinde varda ben tekrar soruyorsam kusura bakmayın kafam çok karıştığı için yeni konu açtım.

Sorunumu anlatmaya şu şekilde başlıyayım
Ben bugüne kadar pcı yada onboard ses kartımın mikforon girişine amfimden gelen çıkışı bağlayıp , audition programı ile kayıt yapmıştım.
amatör bir yöntemle idare ediyordum, ancak bana uygun olan tarafı bir track e kayıt aldıktan sonra 2.track için kayıt alırken ilk track inde aynı anda çalmasıydı.
yada örn wave üzerinden birşeyler kaydetmem gerektiğinde mixer yazılımından kaydetme olayını wave e alırdım işim bitince tekrar mikrofon girişine dönerdim

sorunum şu, onboard ve pcı ses kartlarımın kalitesi çok iyi olmadığı için M audio fast track usb aldım, çok karmaşık geldi ilk başta çünkü aleti ne yaptıysam devamlı sol pandan kayıt alıyordu, bunuda bir şekilde kurcayalarak çözdüm ama mono kayıt alıyor sanırım ve audition ile yeni bir proje açtığımda her track için mono kayıt almıyor... vsvsvs yada ben beceremiyorum büyük ihtimal

yani sonuç olarak bana yukarıda anlattığım alışkanlıklarımı bozmadan deva m edebileceğim kaliteli bir ses kartı olarak ne önerirsiniz veya varsa yanlışlarım bunları izah edermisiniz?

ve bir soru daha

m audio fast track ile birde carol mikrofon aldım
Teknik Özellikler
Frekans Cevabı 50Hz ~ 15,000Hz
Hassasiyet -72dB +/- 3dB
Empedans 600 ohm
Kablo 450cm

ben fast track ses kartını laptopa bağlayıp ,studyoda prova alırken bu mikforon ile kayıt alsam acaba kalitesi nası olur? yani iyi olmayacağı kesin ama sadece provadan çıktıktan sonra kaydettliklerimizi az çok duyabilmek yeterli benim için bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

çok teşekkürler
 
İki bilgisayarım var biri masaüstü diğeri ise dizüstü.
Masaüstü bilgisayarımda DVD-Rom yok ( biliyorum ilginç ama.. )
Bu yüzden Reason 4 ü öncelikle Laptop uma yükledim daha sonra yüklenmiş dosyayı flash belleğime atıp ordan PC'me yapıştırdım.
Ancak şöyle bi problem oluştu. Reason ikonuna çift tıklattığımda License Agreement çıkıyor. Agree diyorum. Please insert Reason 4 DVD diyor ve öylece kalıyor. Ne yapabilirim?
Baya heveselenerek almıştım Reason'u o kadar para boşa mı gidecek şimdi?
 
soundcheckx mesajını görmemişim kusura bakma. Kayıt arabirimlerinde bu iş hep böyle yürür sinyal mono ise mono kayıt alırsın. Sinyali stereo kaydetmenin sana getireceği bir ekstra yok kesinlikle. Audition ı bilmediğimden o kısıma yorumum yok. O alışkanlıklar kayıt için üretilmemiş bir arabirimin yaratıcı kullanımı olduğundan biraz değişmesi sana fayda sağlar. Yeni şeyler denemekten çekinme.

Mikrofon dinamik olduğu için çoğu sesi almayacaktır. Çok başarılı olacağını zannetmiyorum. Deneyip sonuçları dinlemek yorumlardan daha etkilidir kanımca.

borazqm Programlar registry kayıtlarını da yüklerler Install esnasında. Sen o klasörü taşıyarak gerçek bir kurulum taşımış olmuyorsun. Bu denemedem programın çalışması genellikle büyük bir tesadüftür. Dvd sürücü alamıyorsan. Ağ üzerinden laptopun sürücüsünü paylaştırarak yüklemeyi deneyebilirsin. Yada virtual cd tarzında bir program işe yarayabilir.
 
Tamam Deamon Tools ya da ağ bağlantısı yoluyla yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
merhabalar.
cubase sx3 kullanıyorum. daha doğrusu kullanmaya yeni başladım. elimde henüz bir ses kartı yok ve programda ASIO Multimedia Driver etkin. bu haldeyken gecikme çok fazla. Ses kartı olmadığı için ASIO 4All v2 yükledim. latency değerleri 11ms ye kadar düştü. ancak bu sefer de ses alamıyorum. sorunun ne olduğunu bilen biri var mı?
şimdiden çok teşekkürler
 
Sürücüleri değiştirdikten sonra cubase üzerindeki ses kartı ayarlarınıda kontrol etmeyi unutma onlar tanımsız kalmış olabilir.
 
Me_thus çok teşekkürler
sorunlarımı çözdüm sayılır sadece bir şey hariç

Fast track da, Windowsta çalan sesleri kaydedebilmenin yolu nedir? hoparlör çıkışını inputa gönderip denediğimde çok kötü oluyor ses, bunun başka bir yolu varmıdır?
 
Birkaç program var sanırım bu söylediğin işi yapan. Fakat isimlerini cisimlerini bilmiyorum. Araştırıp bulman gerek.
 
Cubase 4 programına Gp de hazırladığım davul ve bass seslerini mid olarak import ettiğim zaman ses gelmyor nedenleri nelerdir? Ne yapmalıyım..
 
Geri
Üst