Merhaba arkadaşlar,
Öncellikle size soracağım soru eğer sitedeki arşivin içinde varda ben tekrar soruyorsam kusura bakmayın kafam çok karıştığı için yeni konu açtım.
Sorunumu anlatmaya şu şekilde başlıyayım
Ben bugüne kadar pcı yada onboard ses kartımın mikforon girişine amfimden gelen çıkışı bağlayıp , audition programı ile kayıt yapmıştım.
amatör bir yöntemle idare ediyordum, ancak bana uygun olan tarafı bir track e kayıt aldıktan sonra 2.track için kayıt alırken ilk track inde aynı anda çalmasıydı.
yada örn wave üzerinden birşeyler kaydetmem gerektiğinde mixer yazılımından kaydetme olayını wave e alırdım işim bitince tekrar mikrofon girişine dönerdim
sorunum şu, onboard ve pcı ses kartlarımın kalitesi çok iyi olmadığı için M audio fast track usb aldım, çok karmaşık geldi ilk başta çünkü aleti ne yaptıysam devamlı sol pandan kayıt alıyordu, bunuda bir şekilde kurcayalarak çözdüm ama mono kayıt alıyor sanırım ve audition ile yeni bir proje açtığımda her track için mono kayıt almıyor... vsvsvs yada ben beceremiyorum büyük ihtimal
yani sonuç olarak bana yukarıda anlattığım alışkanlıklarımı bozmadan deva m edebileceğim kaliteli bir ses kartı olarak ne önerirsiniz veya varsa yanlışlarım bunları izah edermisiniz?
ve bir soru daha
m audio fast track ile birde carol mikrofon aldım
Teknik Özellikler
Frekans Cevabı 50Hz ~ 15,000Hz
Hassasiyet -72dB +/- 3dB
Empedans 600 ohm
Kablo 450cm
ben fast track ses kartını laptopa bağlayıp ,studyoda prova alırken bu mikforon ile kayıt alsam acaba kalitesi nası olur? yani iyi olmayacağı kesin ama sadece provadan çıktıktan sonra kaydettliklerimizi az çok duyabilmek yeterli benim için bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
çok teşekkürler