TEKO500 demiş ki:Yardımcı olursanız sevinirim,
m audio fast track aldım bunu usb ile laptopa ve surround sisteminin amfisine bağladım, amfiden sorunsuz ses alıyorum fakat guitar fx box ın (demo) sunda efektler ile çalıyım dediğimde amfiden çıplak gitar sesi sorunsuz gelirken lap top ın hoperlerinden derinden hışırtılı ve gecikmeli işlenmiş gitar sesi geliyor lap top ın sesinide kapamama rağmen, ayrıca bilgisayarın ses kaydedicisini kullanarak kayıt yaparken laptapın açıktan duyduğu sesi kaydettiğini gördüm buda hiç tatmin edici değil birşeyler yanlış ama önerilerinize acilen ihtiyacım var iyi günler
turnpage demiş ki:Ses kartım realtek ac97 audio. On board. Dandik bişey yanii..
Line in'den kayıt yapıyorum.
Aradım ama '' çalan sesleri de kaydet'' die bir seçenek bulamadım.
Nerde olabilir acaba?
Yardımcı olursan sevinirim Me_ThuS.
bge demiş ki:turnpage demiş ki:Ses kartım realtek ac97 audio. On board. Dandik bişey yanii..
Line in'den kayıt yapıyorum.
Aradım ama '' çalan sesleri de kaydet'' die bir seçenek bulamadım.
Nerde olabilir acaba?
Yardımcı olursan sevinirim Me_ThuS.
Windows'un ses ayarlarında (saatin yanında görünen hoparlör simgesinden ulaşabilirsin) kaydetme özellikleri kısmında "What you hear" ya da "PC Speaker" gibi bir şey seçilmiştir (terimleri tam olarak hatırlamıyorum fakat benzer şeylerdi). Orada Line In'i seçersen sorun kalmaz sanırım.
Me_ThuS demiş ki:Yine o midideki tempo değişikliğine ulaşabilirsinde gpdekinden biraz daha zor oluyor haliyle. Midi parçasına sağ tıkladığında ordaki seçeneklerden biri idi sanırım adını hatırlamıyorum. Onun ile o midi içinde olan her tür olayı değiştirebildiğin bir pencereye ulaşabiliyorsun. Ordan gerekli ayarları yapabilirsin ki gpde import ettiğin midi kanalına yazdıysan tempo değişikliğini o aynen cubase ede geçer.
Sync : syncronisation'ın kısaltması. Bu cubase i dışarıdaki bir controller ile başka bir daw ile adını sayamadığım bin tane cihaz ile senkron içinde çalışması için kullandığımız kısım. Genel olarak ev kullanıcılarında böyle bir ihtiyaç bulunmaz. Fakat sync kaynağını başka bir yere alırsanız cubase ordan sinyal bekler çalışmak için gerçi bu problem yaratırmı bağlı değilse bilemiyorum denemedim ama yoksa böyle bir kaynak internal bırakmak en iyisi.
turnpage demiş ki:Dediklerini yaptım ama sorunu gideremedim. Acaba cubasenin içinden bi yerlerdenmi ayar yapmak lazım?