Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

selamlar delta 1010 lt ses kartım war behringer xenyx 802 mixere aux return den bağladım kulaklığıda phones girişine taktım pc den gelen sesi duyabiliorum rode mic den gelen seside duyabiliorum ama sesi kayda alamıorum yardım edebilirseniz çok sevinirim teşekkürler
 
Sesi kaydedebilmek için miksere gelen mikrofon sesini ayrıca ses kartına da göndermen gerek. Bu bahsettiğin bağlantı şeklinde bu eksik görebildiğim kadarı ile. Mikseri dinleme için kullanmak istiyorsun anladığım kadarı ile. Bunun için aux sendi ses kartının girişlerinden birine bağla. Mikrofonu bağladığın kanalın ilgili aux potunu açtığında sesi kaydedebilirsin bağladığın kanal üzerinden.
 
midi klavye - gecikme

1 - Klasik bir problem: usb'den midi klavyeyi bilgisayara bağladığımızda gecikme problemini aşmanın, sağlam bir ses kartı almak dışında başka bir yolu yok mudur?

Amacım kayıt falan da yapmak değil, sadece ilgili plugin'leri kullanıp piyano egzersizleri yapmak... Fakat doğal olarak gecikme olduğu sürece çalışma imkanım bulunmuyor.

2 - USB ara birimleri bu gecikme probleminin üstesinden gelebilir mi? Açıkçası maliyeti düşürmeye çalışıyorum. Midi ara birimi olan bir ses kartı 270-300ytl arasına patlıyor en az... http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=2346&gid=666 yani şöyle bir ürünle bu ses gecikmesi problemini aşabilir miyim?

3 - Bir başka arkadaş ayrı başlık açıp sormuş, arama yaptığımda gördüm ama ona da cevap veren olmamış: gecikme problemini halledecek ama midi ara birimi olmayan ucuz yollu bir ses kartı aldığımızda midi klavyeyi yine usb'den bağlasak gecikme problemi devam eder mi?

4 - 3. sorudaki gibi sorunun halledildiğini varsayarak soruyorum (halledemiyorsam zaten bu sorunun manası kalmıyor tabi), gecikme problemini bertaraf edecek en ucuz yollu ses kartı olarak ne önerilebilir?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 
1 - Veriyolu darboğazı usb 1.1 arabiriminin gecikme yaratmasının en büyük etkenlerinden biri. Bu sebepten Firewire daha uygun bir arabirim. Evet daha pahalı ama ne yazıkki böyle. İlla çook iyi bir ses kartı almaya gerek yok ama ses kartı seçiminizi kayıt yapmaktan çok dinleme üzerine yoğunlaşmış kartlara yöneltirseniz. Daha iyi olabilir misal üzerinde Preamp barındırmayan ekstra girişlere çıkışlara sahip olmayan bir ses kartı. Bu daha ucuz bir çözüm üretecektir size. Bunun dışında ne yazıkki gecikme problemini aşmanın başka bir yolu yok.

2- O ürünün açıkçası nasıl bir performans sergileyeceğini bilemiyorum denemek görmek gerek.

3- Gecikmenin nereden kaynaklandığına göre değişir bu sorunun cevabı. Eğer sizin bir notaya basmanızla o notanın bilgisayara iletilmesi arasındaki gecikme büyük miktarda ise o zaman değişmez. Fakat gecikme bilgisayara ulaşan sesin işlenip tekrar çıkışa verilmesi arasında gerçekleşiyorsa o zaman tabi kartın diğerine göre verdiği performansa oranla değişecektir.

Kolay gelsin.
 
arkadaşlar LUNA2 ses kartı kullanıyorum fakat sorunum şu ki;
cubasete bir kanala kayıt yaptım diyelim dinlerken out cıkısından alıyorum sesi burası gayet güzel hoş ama in cıkısındanda aynı sesi alıyorum dolayısıyla ıkıncı kanalıda kaydaderken bir ustteki kanalın seslerıde 2ci kanaldada kayda giriyor yani ilk kanal davulsa ikinci kanala gitarı kaydediyorum ama 1.kanalı mute bile yapsam 2.kanalı dınledıgımde hem dawul hem gitar var oluyor bunun sebebini nedir acil yardım şimdiden tesekkürler..!
 
Kayıt yaptığın ekipmanı yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz ama görülüyor ki ses kartının çıkışları bir şekilde girişlere ulaşmanın yolunu bulmuşlar. Mikser kullanıyorsan bağlantılarla alakalı bir karışıklıktır. Eğer öyle bir durum yoksa ses kartının ayarlarını incelemeyi dene.
 
cevap için tesekkurler mikserde kullanıorum ama mıkserimi ii tanıyorum onunla ilgili oldugunu sanmıorum luna 2 ses kartım daha yenı sanırım dedıgın gibi in out larda bi karısıklık var oynaya oynayabulucaz sanırım :) belki anlayan vardır luna 2 kullanan diye sordum ama tek yol deneme yanılma...
 
Selamlar.
Elimde Edirol FA-66 var ve birkaç sorunum var. Firewire ile sistemime bağladım.

1. Sample rate'i 192 de olsa, 96'da olsa 13 ms'lik bir input ve 19 ms'lik bir output latency veriyor. Bunların 0 olması gerekmiyor muydu bu alette?

2. Alet üstündeki output'lar hoparlörleri taktığımda çok kötü bir ses alıyorum. Bu hep böyle mi kalmak zorunda. Output'u bilgisayarımın on-board ses kartına alamaz mıyım (Çok denedim başaramadım.). Kullananlar nasıl kullanıyor acaba?
 
Selamlar egecim

Şimdi

1- O "0" olması gereken hardware monitoring software monitoring 0 olmaz (olamaz) Fakat bu latency miktarları biraz yüksek geldi bana. Aletin kendi sürücülerini kullanıyorsun değil mi? Birde buffer ayarlarını gözden geçir sistemin kaldırdığı ölçüde buffer size ı düşürebilirsin tabi fazla abanıp drop out lara yol açma.

2-Output tan çok kötü bir ses alıyor olman biraz garip geldi bana. Sebeplerini düşünmek gerek ama bu kadar veriyle birşey söyleyemem.

Evet alabilirsin aslında biraz meşakkatli bir yol olsada. İki ses kartını da aktif kullanman gerekiyor.Windows seslerini almak için kontrol panel- ses ayarları-> burda çıkış için kullanılacak ses kartını seçebilirsin.

Kayıt yaptığın daw üzerinde ise ayarların olduğu bir bölüm vardır( programın ayarları değil donanımsal ayarların olduğu) Tahminim bir cubase kullanıcısısın orda Vst Devices olması gerek. Sanırım Tools altında. Orda gerekli ayarları yapman gerek yine. Ve son olarak da Vst Connections kısmından Output bus ı eklemelisin eğer bilgisayarının ses kartı oraya ekli değilse. O bus ı default bus yaparsan sesler otomatik olarak oraya yönlendirilir.

Fakat eminimki elindeki ses kartı o onboard ses kartından daha iyi ses verme potansiyeline sahip. Sorunun ne olduğunu araştır bence.

Kolay gelsin.
 
Merhabalar daha önceki sorularıma cevap verdiğnizi için öncelikle teşekkür ederim.
benimb bir sorum olacaktı..
korg pa 80 marka bir klavyem var.. ben bunu bilgisayarıma nasıl bir aparatla midi olarak bağlayabilirim.. cubasede vsti kullanmak istiyorum elimde m-audio firewire solo ses kartım var.. çok teşekkürler..
 
Merhabalar,
HP pavillion laptopda kullanmak için harici ses kartı alacağım.Şu ürünler arasında kararsız kaldım:

M-audio Firewire 410
E-mu 0404
M-audio Fast Track Pro

Birkaç sorum olacak bunlarla ilgili:
-E-mu USB 2.0 ile çalışıyor,Fasttrack USB 1.0 ile, diğeri de zaten firewire.Hangisi en hızlı sonucu verir firewire mı yoksa USB 2.0 mı? Biryerde firewire da takılmalar yaşayabileceğim söylendi acaba doğru mudur?
-Bu firewire ın sıfır fiyatı yaklaşık 580 lira.Biryerde ikinci el 400 liraya satıyor.sıfırı ile bu kadar fiyat farkı olması normal mi? Çünkü mesela fasttrack in sıfırı 370 ikinci eli de 300 civarı.Diğeri kadar uçuk bi fiyat farkı yok.
-Dediğim gibi fasttrack 300 lira iken firewire 400 lira.USB 1.0 ve firewire arasındaki fark için 100 lira fark ödemeye değer mi?
-Benim laptopımdaki firewire girişi 4 pinli bu firewire 410 ile sorun yaratır mı?
 
Usb 2.0 Firewire dan daha hızlı bir transfer protokolü. Açıkçası firewire da değilde usb portunda bunun görülme ihtimali daha yüksek. Usb portlarını diğer cihazlarla paylaşan ses kartlarında çeşitli düşmeler görülme durumu daha fazla.

İkinci el fiyatları tamamen cihazın durumu ve kullanılmışlık hali ile alakalı bu cihazın kalitesi ile alakalı birşey belirtmez.

Usb 1.0 firewire dan çok daha yavaş ve sallantılı bir port 100 ytl den daha fazlasına da değer.

Sorun yaratmaz sadece ses kartına güç sağlamak için adaptör kullanman gerekir.

İyi günler.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için.
O zaman bu durumda fast track pro eliyorum.E-mu 0404 ile m-audio firewire 410 arasında kalmış durumdayım hangisini tavsiye edersiniz? Hem evde kayıt için kullanmayı hem de klavye ile performansta kullanmayı düşünüyorum.

Bu arada firewire ın ikinci el fiyatını cihazın kalitesinden dolayı sormamıştım.Acaba o kadar fark olması bi sorunu mu vardır diye kurt düşürdü içime o tarz birşey olabilir mi sizce o kadar fiyat farkından dolayı?
 
Açıkçası burda devreye Pre-amp ların kalitesi ve giriş çıkış ihtiyacı giriyor. Eğer 4 giriş 10 çıkış kullanmayı planlamıyorsan ( ki yapacağın işe pek gerekli gibi gelmedi ) Emu daha iyi bir tercih gibi gözüküyor. Tabi birde iki cihazı da dinleyip sana göre sesi daha iyi olanı seçmek de gerek eğer böyle bir imkan varsa.

Açıkçası bana daha az fark olan pahalıymış izlenimi yarattı. İkinci el fiyatları genel olarak cihazın fiyatının 3 te2 si civarında oluyor 370 sıfırı olan bir cihazın 300 e ikinci elini almak garantisi daha yeni başlamışsa ve temiz ise belki düşünülebilir. Birşeyi olup olmadığını da deneyip anlamak gerekli.

Bu cihazlar gitar vs. değil ama yinede deneyip görerek almak sizin adınıza hayırlı bir hareket olur.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.
 
merhabalar öncelikle. bende m-audio fast track usb var. sorunum biraz garip ama. belli bi süre sonra garip ama mesela winamp ten şarkı açtığımda müzik yavaş çalıyor:S bildiğin metronom düşmüş ve şarkı yavaş.ayrıcaoyuna girdiğimde de ses cızırtılı saçma sapan bişi geliyor. bunun çözümü nedir bi türlü bulamadım.şimdiden teşekkürler..
 
Arkadaşlar merhaba...

Evde Kayıt işinde biraz acemi olduğumdan aklıma bazı sorular takılıyor ara ara örneğin cubase de insert effect ve send effect in farkını anlayamadım ,bi yandan cubase in manuallerini okuyorum ama yinede aradaki farkı anlayamadım.

Birde asıl kafamı kurcalayan şey yeni aldığım ses kartı maudio fast track ultranın dsp ünitesini nasıl kullanabileceğim...
Kendi el kitabındada öyle ayrıntılı bişey vermemişler gitarı karta direk bağladım ,kontrol panelinden dsp ünitesiyle oynuyorum seste kesinlikle bir değişme olmuyor.Cubase e o ayardayken bişeyler kaydettiğimde de keza yine hiçbir ton farkı olmuyor...Dsp effectlerin kullanılabileceği girişlere taktım ve by-pass modunda da değil alet anlamış değilim sebebini...

Dahada garibi alet açılıp kapandığında usb portunu önce 1.1 olarak algılıyor daha sonra ancak 2-3 kez açıp kapadığımda aynı port u usb 2.0 olarak algılıyor ayrı ayrı bi kaç sürücü denedim sonuç farklı olmadı tavsiyelerinizi bekliyorum
 
calvinob bu sorun sürücülerle alakalı güncel sürücülerini temiz bir şekilde yüklersen sorun çözülecektir sanıyorum.

QueenofTwilight

Insert kanala seri olarak bağlanır. Send ise paralel. Manası misal gitar sinyaline compressor ekliyorsun. Insert koyarsan giren sinyal compress den geçerek çıkar. Send olarak koyarsan asıl sinyal kalır bir tane de compressli sinyal elde edersin.

Cihazı çok iyi tanımasamda yazılanlardan anladığım o dsp efektler kulaklık çıkışlarına uygulanıyor. Kayıt yine kuru olarak alınıyor.

Usb portlarında başka bir cihaz var ise onlar takılı değilken dene fakat yinede ekstra bir usb bağlantı kartı daha stabil bir performans için tavsiye edebilirim.
 
Arkadaşlar bugün elime bir takas sonucu line 6 ux 1 geçti,aleti kurdum,cdleri falan yükledim fakat ses gelmiyor hoparlörlerden.alet gitarı çaldığıımı algılıyor ama dışarı ses vermiyor.sorun ne olabilir?derdimi tam anlatamadım,bu şekilde yardımcı olmanız zor ama şimdiden teşekkür ederim,kusura bakmayın.
 
Geri
Üst