Kayıt ve Ses Cihazları ile Alakalı Sorular\Sorunlar

Şu anki sistemini bilemediğimden tam bir yorum olmasada evet büyük ihtimalle daha kullanılabilir bir seviyeye erişebilirsin bu cihazlarla.
 
Me_ThuS demiş ki:
Şu anki sistemini bilemediğimden tam bir yorum olmasada evet büyük ihtimalle daha kullanılabilir bir seviyeye erişebilirsin bu cihazlarla.
sistem bilgilerim :
İşlemci: Amd Athlon 64 X2 4400+ AM2 (2.3GHz, 1024K, AM2) BOX
Anakart: Asus M2A-VM (AMD690G, GLAN, SATA, RAID, VGA, AM2)
Ram: Corsair XMS2 Twin2X DDR2 800 2048MB Kit (2x1024MB)
HDD: Seagate 250GB 7200RPM 16MB SATAII NCQ (2 adet)
Ses ve ekran kartım onborad
 
Evet her tür mikserle kullanabilirsin. Fakat cihazın ne kadar kaliteli olduğu konusunda bilgim yok. Çeviricileri çok kaliteli değildir büyük ihtimalle fakat sadece böyle bir analogdan dijitale çevrim çözümü arıyorsan çevrede fazla seçenek yok sanırım.
 
TC konnekt 8

merhaba arkadaşlar..üç dört dün önce tc konnekt 8 ses kartını aldım ve hala kuramadım..bana söylendiği üzere önce install yapıyor daha sonra pc kapatıp ses kartını (fire wire bağlantılı) taktıktan sonra pc yi açıyorum..daha sonra yeni donanım yüklemeyi kullanarak kartı pc ye tanıtmaya çalışıyorum..yeni birim yüklendi fakat başlatılamıyor deniyor..kod 10 hatası veriyor..bazende mavi ekran çıkıp pc sürekli restart yapıyor..(onboard ses kartını setuptan kapattım ve işletim sistemi xp) yardımcı olursanız çok sevinirim..(anakartım asus p5b ..ayrıca pc formatladım ve bu uygulamaları pc ye hiçbirşey yüklemeden window xp nin güncellemelerini yapmadan da yaptım)
 
Firmanın sitesinden verdiği kod10 hatasının tam manasını öğrenerek sorunun kaynağını bulabilirsin. Eğer bir çözüm yaratmazsa tabiki satın aldığın yer sana teknik destek verecektir. Satın aldığın yer ile görüşmeyi dene.
 
TC konnekt 8

teşekkür ederim..kasayı açtım baktım meğer benim anakart firewire i desteklemiyormuş..
 
merhaba arkadaşlar konuyu inceledim lakin benim sorunumla ilgili pek bi bilgi bulamadım önceden sorulduysa şimdiden özür dilerim benim sorunum şu arkadaşlar

Maudio Fast Track Usb ses kartım var

behringer xenyx 802 mixer aldım yakın zaman lakin bu ikisini birbirine bağlayamadım baglantı yapmak için ihtiyacım olan araçlar nelerdir nasıl temin edebilirim aşağı yukarı fiyatları nelerdir temin ettiğim araçlar ile ikisini birbirine nasıl bağlarım bu konular hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim .Şimdiden teşekkürler Saygılar
 
Nasıl bir bağlantı şeması kullanmak istediğine göre değişir ihtiyaçların.

Eğer mikseri sadece kayıt için bir arabirim olarak kullanacaksan. Mikserin Main Out larını ses kartının inputlarına bağlayacaksın. Alacağın kablonun fiyatıda kalitesine göre değişir.

Ben bilgisayarımdaki müziği de mikserden geçirip öyle dinlemek istiyorum gibi bir fantazin varsa o zaman ses kartının outputları ses kartının girişlerinden birine. Mikserin main out u hoparlörlerine. Ses kartının aux çıkışlarıda ses kartının inputlarına bağlanacak.

Eğer daha farklı bir uygulaman varsa daha detaylı anlat ki çözüm üretelim.

Sadece kabloya ihtiyacın var görüldüğü üzere. Uygun uçları olan kablolar tabiki. Elektronikçilerde müzik dükkanlarında kısacası nerdeyse her yerde bu tür kabloları bulmak mümkün. Zor olmayacaktır temin etme kısmı.
 
Arkadaşlar FL Studio'da Edison ile kayıt yaparken sçmeye ve kesmeye yarayan parmak şeklindeki mouse simgesi kayboldu yerine artı şeklinde bi zoom yapma simgesi geldi şimdi şarkıları kesip biçemiyorum seçemiyorum, tıkladığım zaman sadece zoom yapıyor, bir türlü işin içinden çıkamadım, ayarları geri yükledim, fl studio'yu yeniden kurdum ama olmadı, yalvarırım lütfen yardım edin...
 
iletim tabiki olur bağlantı sen söylediğim şekilde mikserin main out larını ses kartının input larına tak kayıdına bak (kafiyeli oldu) Bir problem çıkmaz mikser bağlantısı böyle özel birşey değil bu tür cihazların neredeyse tümü birbiri ile uyumlu olarak yapılıyor. Standart yani. 1. girişe mikrofon kablosu 2. girişe de standart jack takıcaksın. input level'ı da line level seçiceksin.

Lordwilder2 elimde Fl olmadığı için nereden yapıldığını tam bilemiyorum ama o işaretçinin ne iş yaptığının seçildiği bir bölüm olmalı misal cubase de 1-2..-8 tuşları o işi seçerler ondada benzer bir menü yada kısayol vardır. Manual ını oku en kolayı orda yazıyordur.
 
Yok abi manual'i okudum resmen bilmediğim 50 çeşit şey keşfettim ama bu basit olayı bi türlü halledemedim fl studio shortcuts diye arattım, nerdeyse tüm olasılıkları denedim. olmuyo deliricem ya. Fl studio uzmanı bi arkadaş yokmu bi el atsın şu konuya.
 
anladım yardımlarınız için teşekkürler son sorum var kabloları aldım 2 adet çivi jak kablo ve bir adet dönüştürücü aldım 2 jakı tek jaka çevirenlerden kayıtta şöyle sorunlarım oldu kayıdım müthiş cızırtılı attıgım kayıt mono acaba kablolar da stereo mono farkı varmı aldıgım kablolar yanlış olabilir mi bu sualimide cevaplarsanız çok mutlu olucam tekradan teşekkürederim
 
Geri
Üst