Amfini Göster Ey Türkrockcılar

Yamahalar dehşet bir şey. THR-X var bende de. Çok memnunum.
Muhteşem bir alet yapmış adamlar. Hep derim, tam boy bir amfinin yerini tutmaz ama olabilecek en iyi alternatif. Çok pahalı gerçi, daha Türkiye'ye gelmedi, hatta daha aylarca gelir mi bilemem ama ilk jenerasyon THR fiyatlarını düşününce moral bozucu durum. Ben Londra'dan Yamaha mağazasından aldım. TR'de ilk sahibi olabilirim eğer benim gibi elden alıp getiren olmadıysa :) .... bir ara yorum yazacam inşallah. Hatta THR başlığı var galiba, oraya yazarım.
Bende de resimde gördüğün gibi 10X var, yenisi daha bile iyi olacak sanırım.
 
Muhteşem bir alet yapmış adamlar. Hep derim, tam boy bir amfinin yerini tutmaz ama olabilecek en iyi alternatif. Çok pahalı gerçi, daha Türkiye'ye gelmedi, hatta daha aylarca gelir mi bilemem ama ilk jenerasyon THR fiyatlarını düşününce moral bozucu durum. Ben Londra'dan Yamaha mağazasından aldım. TR'de ilk sahibi olabilirim eğer benim gibi elden alıp getiren olmadıysa :) .... bir ara yorum yazacam inşallah. Hatta THR başlığı var galiba, oraya yazarım.
Bende de resimde gördüğün gibi 10X var, yenisi daha bile iyi olacak sanırım.
Londrada havalar nasıl abi ? Yağmurlu kasvetli diyorlar
 
Şu anda aynı İstanbul gibi... soğuk, hafif yağışlı. Gerçi çok yağsa da su birikintisi veya çamur öbeği diye bir durum olmadığı için çık gez, en fazla montun ıslanır.
Kasveti bilemem, sıcak ve güneşten nefret eden bir insan olarak benim için cennet vatan Londra :)
 
Böyle bir masaya ihtiyacım var. Sizdeki custom bir şey mi, hazır mı almıştınız ?

yok hazır aldım bu hastanelerde fln hasta kabul masaları oluyor ondan . cocuk olacağından ola bildiğince ekipmanı yukarı attım :) öyle aratırsanız çıkıyor çok pahalı birşeyde değil yeni aldım ben 500 tl ye bi kemper koymak için raf yaptım bu resimde yok orayada raf yaptım.
 
Marshall Master Reverb 30 5203 (Dirty)
Marshall JCM2000 - DSL201 Limited Edition LC (Clean)
Ampeg GVT5H (Poser)

Geçen yıl burda Roland JC-20, Trace Elliot Tramp ve aynı Ampeg kafa vardı. Trace Elliot'ın clean kanalı şu anki Marshallların ikisinden de iyiydi açıkçası.
20200123_174433.jpg
 
20200123_200942.jpg
20200123_200953.jpg

Marshall jvm205h ve Mesa Boogie quad pre-amp
Her zaman hot-rod marshall tonunu çok sevdiğimden birçok alternatife bakıp- neticede istediklerim burada bulunmayıp fiyat olarak da yüksek olduğundan hem ülkemizde bolca olması ve fiyatı uygunluğu nedeniyle bekleyip uygun bir tane bulup aldım. Hepimizin yakından tanıdığı bir amfi - daha once evh 5150 lbx kullanıyordum- red - burn kanalı tapılasi güzellikte benim için- 50 wattlik modelini bir dönem denemiş ve aklımda o günden beri yer etmişti. Evh ı satıp Marshall ı aldım fakat ilk günlerde evh ı çok aradım- biraz alistigimdan biraz da bu amfinin dilini henüz cozemedigimden satmayı bile düşündüm- fakat şu an çok seviyorum- 410 versiyonunda yer alan od1 kanali burada yok , ondaki 0d2 burada yeralıyor fakat bu kanalda çok güzel özellikle turuncu kanalda biraz ayar ile oynayarak, arzuya göre boost pedalı ile renklendirerek exodus fabulous disaster ya da force of habit crunch tonları hemen geliyor. Red kanal gereğinden fazla gain içeriyor açıkçası 12 yi geçmeden kullanılınca daha sıkı ve modern hi-gain sularında- evde kısık seste bile verim alınabilir bir amfi 50 watt olmasına rağmen, ne kadar zorlarsanız o kadar iyi sesi - şunu da eklemek lazım hemen hemen butun amfiler gibi sesi açınca gercekten parlıyor alet .
Diğeri bizim buralarda var mı pek başka bilmiyorum oldukça eski bir pre-amp- 80 lerden. Mesanın daha çok tura çıkan gitaristler için ürettiği çift kanallı bir pre-amp. 1. kanal mark iic ikinci ise mark iii temel alınarak üretilmiş. Mark iic+ malum birçok efsane albümün amfisi - özellikle master of puppets ve sonraki birkaç metallica albümü ve dream theatre dan petrucci ile özlesmiş durumda - bu pre-amp 'ın ilk kanali gerçekten iic+ a çok yakın, bir-çok forumda da belirtilmiş yüzde olarak 85 - 90 civarında- tabii o amfilerde yeralan devada transformerlari unutmamak lazım- o tonların çok büyük etkeni o transformerler bir yandan. Mark v öncesi mark serisine aşina olmayalar için karışık olabilir - okumak gerek preampta ayar yaparken . Kontrol düğmeleri değişik gain seviyeleri belirliyor, bazılarında push pull özelliği ile gaini ayarlıyorsunuz- treble düğmesi yanındaki volume ile temel gain ayarı görevi aliyor, diğer yandan lead drive ayrı düğmesi de var. Treble 'ın yüksek değerlerde kullanımı bass ve mid ayarlarını etkiliyor- etkisini düşürüyor- bu knobları kullanmak için treble daha düşük tutmak gerekebiliyor vs. Oldukça eski bir alet - bazı hışırtilar bazen olabiliyor ama genel pre-amp 'ın tonu orada duruyor hakikaten. Metallica Shortest straw kayıdında bu pre-amp var aynı şekilde petrucci images and words albümünde bu pre-ampı kullanmış. Abd de ikinci el mark iic+ amfiler görüyorum- 2500 - 3000 $başlıyor genelde- bu alet daha ucuz tabii fakat bakımlı bulmak sorun , amerikada mesa bunların bakımını yapıp eksiksiz hale getiriyor ama burada biraz daha kısıtlı bu imkanlar. Sonuç olarak sesini çok sevdiğim mark serisi sebebiyle şans yardımıyla bulup aldım- çok memnun olduğumu söylemeliyim. Mark iii de oldukça başarılı fakat genelde iic+ ve mark iv arasında pek bahsedilmez - hem mark'ın sıkı tonuyla marshallın o ısıran tonu var mark iii te de. Şunu da eklemek lazım üzerindeki grafik eq bence olmazsa olmazı- o olmadan oldukça kulağı tırmalayan mid bir sesi var - fakat bunu da sevenler var okuduğum kadarıyla
 
Gerçekten ev volume’unde ortalama bir pc plugin’i güzel bir çift monitör ile benim diyen amfiyi pataklar.

ve hemen hayır çaresi attenuator değil, speaker’ın belli bir miktar azıcık da olsa sürülmesi ve hava itmesi gerekiyor. Onun altı tetris sesleri gibi işte.

yine de kötünün iyisi falan filan, bazıları yine düşük volume de güzel toparlıyor,5150 de yine öyle,tek master vol amfilere nazaran rahatlar.

Misal 15 watt mt15 volume potu o kadar hassas ki fısıltıdan gökgürültüsüne geçiyor :)
 
Geri
Üst