line6 Pod hd 500 icin amfi tavsiyesi ya da alternatif

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Line6 pod hd 500 model prosesör aldım 10 wattlik basit bir amfiyle ya da 15 wattlik bir amfiyle örneğin line6 spider 15w ile verim alabilir miyim? bunun dışında merak ettigim şey ise pcye bağlanıp hoparlörden ses alabilir miyim ve bunun icin ekstra bir yazılım gerekli mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
pcye baglanip elbette hoparlörden ses alabilirsiniz. Windows bir ses kartı olarak algılıyor prosesoru. Amfi ise mümkünse fx loop olan bir amfi olsun veya fx loop olmayacaksa olabildiğince basit ancak iyi ses veren bir amfi olsun. Efektleri olan amfiye gerek yok mesela.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
cevabınız için teşekkür ederim, bilgisayara bağlantı icin hangi aparatlar gerek ve sesleri hoparlorden almak icin hangi yazılıma ihtiyacım var?
 
Amfi ile kullanacaksan en az 10" yada mümkünse 12" hoparlörlü olan bir amfiye fx looptan bağlanmanı tavsiye ederim. Hoparlör çapı büyüdükçe tonun kalitesi artar. O zaman daha gerçekçi ve dolgun ses alırsın. Ve bir de fx loop'tan değil clean kanalda bile olsa amfinin inputundan bağlandığında prosesörün tonu olumsuz anlamda değişime uğrayacaktır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. bir sorum daha olacak, wah pedalini nasıl kullanabilirim hic bir sekilde pedaldan en ufak wah efekti alamadim. saatlerce kurcalamama ragmen.
 
Exp1 ve exp2 olmak üzere iki farklı pedal modu var ve pedalın yanında yeşil ve kirmizi ışıklar var. Eğer wah efekti exp2 ye atanmışsa ama siz exp1 modunda iseniz wah efekti çalışmaz. Pedala güçlü basın sonuna kadar, pedal altindaki buton exp2 ye gecirecek pedali.
 
Geri
Üst