Senkop Müzik Alışveriş Rezaleti !..

senkop reklamı gibi başlık olmuş. okudukça insanın açıp siteyi bir şey alası geliyor.
başlığı okurken ge200 alayım lan dedim yine tükendi diyor. şu ge200'ü bir türlü stokta yakalayamamam dolayısı ile ben de çok kırgınım kendilerine.
rezaletse bu rezalet, para var ge200 yok, para yok ge200 var. kahrolası kapitalistler.
 
Foruma üye olalı çok olmadı. Ülkede ayakta kalan birkaç müzik forumundan biri burası. Katılayım bari bilenlerden bir iki bir şey öğrenirim,sorunum çözülür, bildiğimle de yardımcı olurum dedim. On sayfa girdi var bu başlıkta ve tamamen olağan bir sürecin rezalet diye tanımlanması üzerine tartışılmış. Uzunca da bir yazı ama rezalet denince okuyor herkes. Ben amfimle ilgili bir sorunu paylaştım az evvel, birisi uzun olduğu için yardımcı olamayacağını söyledi. Keşke Marshall amfi rezaleti diye konu açsaydım (!)
Senkop'la alakası yok, adı aklınıza gelen her firma tamirli saptan tutun, fosil ürünlere kadar hepsini gönderiyorlar. Mağazası olanlardan deneyerek yapın çok istiyorsanız ya da bir sorun oldu mu hukuki hakkınızı arayın. Hukuken bir sorun yoksa firmayı karalamak böylesi bir forumda başınızı ağrıtabilir.
 
Merhabalar,

İlk defa mı internetten alısveriş yaptınız acaba? Gören de sanır ki kutuyu açtı içinden bir torba bok çıktı.

Bu alısverişte sorun yaşamış olman için iade talebinde sorun çikartmaları gerekiyor ki iade talebinde sorun çıkartsa dahi haklılar. Senin iddian ürünün teşhir ürünü olduğu yönünde. Adam teşhir ürünü göndermediyse iadeni de kabul etmez bu kadar basit.

Bu alışverişin sonunda "hatasız kul olmaz ama adamların hatalarını giderme başarısı ve hızi gayet iyi" deyip takdir edemiyorsan bu ya kötü niyettendir ya da ilk defa internetten alışveriş yapıyorsun.
 
Merhabalar,

İlk defa mı internetten alısveriş yaptınız acaba? Gören de sanır ki kutuyu açtı içinden bir torba bok çıktı.

Bu alısverişte sorun yaşamış olman için iade talebinde sorun çikartmaları gerekiyor ki iade talebinde sorun çıkartsa dahi haklılar. Senin iddian ürünün teşhir ürünü olduğu yönünde. Adam teşhir ürünü göndermediyse iadeni de kabul etmez bu kadar basit.

Bu alışverişin sonunda "hatasız kul olmaz ama adamların hatalarını giderme başarısı ve hızi gayet iyi" deyip takdir edemiyorsan bu ya kötü niyettendir ya da ilk defa internetten alışveriş yapıyorsun.

Üçüncü paragraf güzel ama ikinci paragrafa katılamayacağım. Belirli süre içinde koşulsuz iade etmek tüketicinin hakkıdır.
 
hani hep deriz ya; şu forum eskisi gibi değil, nerde o eski forum üyeleri diye. 1970 lerin 80’lerin Türkiyesindeki röportajlarda ki gibi, samimi ve akıcı dil anlatımı, şimdiki gençlerde Kıyasladığında atarlı argo sözcüklerle ifade biçimi ile dolmuş tüm forum. 2004-2005 lerin kayıtlı kullanıcılarına dikkat edin artık hiç biri yazmıyor bile. Çünkü bu gençlerin seviyesine düşüp polemik malzemesi olmak istemiyorlar.
Nedense herkes bir anda senkopcu oldu. Adam 2 kere hizmet alıyor ikiside sorunlu, büyük yada küçük farketmez herkes verdiği paranın hakkını ister. Birileri kalkmış ben o çizik vuruk takılmazdım bir diğeri zaten ikinci el parasına almışsın diyor. komik olmayın yahu.
 
Öncelikle hoş geldiniz & geçmiş olsun.

Açıkçası talebiniz üzerine doğrudan ücret iadesine gitmeleri bence bir umut ışığı. Kimi yerli markalar benzeri durumlarda (firmaların da haklı olduğu çeşitli olayları bunun dışında tutuyorum) yasal olmamasına rağmen ücret iadesinden kaçınmak adına “önce ürünü tetkik etmemiz lazım”, ”kullanıcı hasar tespiti yapılması lazım”, “dilerseniz muadili bir ürün seçebilirsiniz” vb. çeşitli sinir bozucu oyalama/caydırma yöntemlerine baş vuruyor.

Ürünün çıktığı mağaza ile destek hattındaki şahıs/şahıslar arasında bilgi akışı sekteye uğramış olabilir, münferit bir hata olabilir. Tabi ki hoş değil, fakat ücret iadesine gitmeleri ifşa olma korkusundan ziyade iyi niyetli ve bir şeyleri doğru yapma gayretinde olmalarından kaynaklanıyor gibi. Malum enteresan dönemlerden geçiyoruz, olumlu düşünmeye daha bir ihtiyaç duyuyoruz. Çok da canınızı sıkmayın derim.

Bu arada Tükçe kullanımına gösterdiğiniz özen için de ayrıca teşekkür ederim kendi adıma, tekrar hoş gelmişsiniz.
Bende Senkop ile sorunlar yaşadım. Üstelik bahsettiğiniz "enteresan" durumlardan çok ònce. Adam haklı sonra pişman olmamak için 100 defa 1000 kere düşünmek lazım.
 
Uzun lafın kısası bir daha Senkop Müzik’ten alışveriş yapar mıyım ? Asla yapmam ! Siz,siz olun Senkop Müzik’ten alışveriş yapacaksanız 10 kere,100 kere falan düşünün öyle karar verin. Müzisyenler olarak parayı sokakta bulmuyoruz. Zor şartlarda kazandığımız paralarla yaptığımız alışverişlerden memnun kalmak,bu gibi sıkıntılar yaşamamak,sorumsuz müzik marketler yüzünden çok istediğimiz ürünleri geri iade etmek zorunda kalmak istemiyoruz !..

Yine bu kadar kalabalığın arasına bir kaç cümle yazayım mı diye düşündüm..

Senkop oldukça eski firmadır, çokça da alışverişim olmuştur vaktiyle, eşe dosta gitar, amfi vs.. Laney amfileri filan getirirlerdi.. Tel, pena vs alışverişimin sayısını bilmem.. Fiyatlarında da son yıllarını bilemem ama eskiden ismi lazım değil 2-3 diğer firmaya göre daha uygun satarlardı.. Bir kere orada Nejat bey vardı, 90'lardan beri tanırım, müşteriye uyan, memnun ayrılmanızı sağlamaya çalışan.. Gerçi Lay Lay Lom'dan da, Zuhal'den de, Kıvılcım'dan da hatta Gözde'den de uygun fiyatlara ürünler almışlığım var.. Tabi bunlar benim deneyimlerim..

Başlığı açan arkadaşın haklı olduğu yanlar var elbette.. Sıfır aldığı ürünün hasarlı gelmesi herkesi üzer.. İkinci ürünün de az veya çok kusurlu gelmesi afedersiniz tüyü diker.. İnsan en azından ikinci ürünün daha özenli gelmesini ister.. Bunlardan sonra da arkadaşın atarlanması filan normal.. Ama Senkop'la bunca yıldır alışveriş yapan, müşteri ilişkilerini beğenen benim gibi bazı üyelerin de firmayı savunuyor gözükmesi normal.. Sizin başınıza gelen cidden şanssızlık, kızılacak bir durum ama yine de olağan ve sizi sıkıntıya sokmadan direkt para iadesi yapmış olmaları sorumluluk göstergesi esasında.. Bunun sonucunda yıllardır işini gayet iyi yapan bir firma için sorumsuz, alışveriş yaparken 100 kere düşünün vs kelimeler ile firma üstüne bu deneyiminiz karşılığında olması gerekenden fazla bir kötü yargı yüklemeye çalışıyorsunuz..

Paranızı iade etmeyip (hukuken paranızı iade etmek zorundalar zaten ama bunu yapmayıp, siz yaptınız, test edelim fabrika hatası mı gibi çeşitli bahanelerle yokuşa süren firmalar var), sürüncemeye soksalar firmayı beğeniyor olmama rağmen sizinle aynı fikirde olurdum.. Ama şu durumda şikayetinizi dile getirmekten çok memnuniyetsizliği yüzünden mevzu olabilecek en iyi şekilde çözümlendiği halde firmaya karalama yapmaya çalışan biri durumunda gözüküyorsunuz..
 
Aktif başlıklarda gördükçe konu hakkında hep aynı şeyi düşünüyorum. Ben de düşünüp durduğumu yazayım içimde kalmasın bari. Her konuda bu kadar taraflara bölünmek zorunda değiliz aslında. Son gelen yorumlar biraz daha tarafsız nitelikte ama yine de cidden böyle bir konuda taraf tutmak bana mantıklı gelmiyor. Bu kadar saygı duyulmayan başka bir firma olsa aynı sözlere bu kadar tepki gelmeyeceğini düşünüyorum. Tabii bu üslup doğrudur anlamına gelmiyor ama sonuçta kişisel ya da duygusal bağları bir kenara bırakınca olay sadece müşteri ilişkisi meselesi.
 
Arkadaşlar selamlar 👋 Foruma yeni üye oldum. Henüz nasıl kullanacağımı vs. çözemedim. Biraz uzunca bir yazı olabilir ama sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Senkop Müzik’ten internet üzerinden yapmış olduğum ve pişman olduğum alışveriş hakkında başımdan geçenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Köklü firmayız,şöyle iyiyiz,böyle uygun fiyatlıyız vs. şeklinde övünmektense doğru düzgün ürün satışı yapmaları kendileri için çok daha iyi olacaktır.

4 Mayıs 2020 tarihinde siteleri üzerinden 1 adet analog pedal siparişi verdim. Ürün elime 8 Mayıs 2020 tarihinde geçti. Bizzat kendim gidip kargo şubesinden aldım. Eve gelip denemek için paketi açtığımda pedalın kendi orijinal kutusunun darbe almış olduğunu gördüm. Büyük ihtimalle kargo taşımacılığı sırasında paket hasar görmüştü. Pedalın kendi kutusunda ezikler vardı. Bu arada belirteyim,pedal Tech 21 markasının OMG pedalı. OMG pedalının kutusu teneke bir kutudur,karton kutu değildir. Çok sağlam güç uygularsanız yamulur,bükülür ancak. Neyse kutudan pedalı çıkardım ve pedalın üzerinde boya dökülmeleri olduğunu farkettim. Darbe alan kutu içe doğru göçmüş olduğu için pedala baskı yapmış ve pedalda boya aşınmaları oluşmuş. Kendileriyle iletişime geçtim ve ürünü değiştirmek istediğimi söyledim. Hiç itiraz etmeden iade formu doldurmamı ve pedalı anlaşmalı kargo şirketiyle geri göndermemi söylediler. Geri iade gönderdiğim pedal ellerine ulaştığı gibi yeni pedalı kargoya verdiler. Buraya kadar her şey normal.

Yeni pedal ise 19 Mayıs 2020 tarihinde elime geçti. Bu sefer çok daha sağlam bir şekilde paketleme yapmışlar. O paketi falan gördükten sonra herhalde bu sefer de pedalın başına kargoda bir şey gelmemiştir diye düşündüm. Düşünmez olaydım. Bu seferki yeni diye gönderdikleri pedal defalarca kullanılmış,defalarca denenmiş,üzerinde bi dünya kılcal çizikler olan,önü-arkası,sağı-solu çizikler içerisinde bir pedalı tarafıma göndermişler utanmadan. Görünce şok geçirdim resmen. İlk defa başıma böyle bir olay geliyordu. Yıllardır internet üzerinden bir çok müzik marketten alışverişim oldu,en kötüsü açık ara Senkop Müzik !.. Hemen kendileriyle tekrar iletişime geçtim. Durumdan bahsettim,bana teşhir ürünü gönderip göndermediklerini sordum. Kabul etmediler,ürünlerimiz sıfırdır kesinlikle teşhir ürünü göndermiyoruz falan dediler. Yalan tabi. Pedalı görseniz ne demek istediğimi anlardınız. Resmen teşhir ürünü gibi kondisyona sahip bir pedaldı. Bu sefer para iadesi istedim. Pedalı geri gönderin paranızı hesabınıza iade edelim dediler ve iade ettiler.

Kendilerine,bu konuyu üye olduğum forumlarda dile getireceğimden emin olabilirsiniz falan dedim. Sanıyorum ertesi gün ücretin hesabıma iade edilmesinin sebebi buydu. Çünkü ücret hesabıma iade edildiğinde kargo takip numarasıyla kontrol ettiğimde geri gönderdiğim pedal daha adamların eline ulaşmamıştı bile :)

Uzun lafın kısası bir daha Senkop Müzik’ten alışveriş yapar mıyım ? Asla yapmam ! Siz,siz olun Senkop Müzik’ten alışveriş yapacaksanız 10 kere,100 kere falan düşünün öyle karar verin. Müzisyenler olarak parayı sokakta bulmuyoruz. Zor şartlarda kazandığımız paralarla yaptığımız alışverişlerden memnun kalmak,bu gibi sıkıntılar yaşamamak,sorumsuz müzik marketler yüzünden çok istediğimiz ürünleri geri iade etmek zorunda kalmal
bende mayıs aylarında zuhal muzikten garage saledan gretsch gitar sipariş verdim gitar geldi geldiğinde fretlerin parlaklığı gittim kalvyede ölü deriler perde kenarlarının içine göçmüş pisliklerle doluydu alacaksan dükkanda almamam gerekmiş bunu anlamış oldum
 
Başlığı hortlatayim, bu aralar Dore, Zuhal müzikten ve genel olarak online alışveriş konusunda çok başlık var madem.
2023 Nisan ayında Senkop Müzikten bir online alışverişim oldu. Daha önce kendilerinden herhangi bir alışverişim olmadı tanımam etmem.
Mooer GTRS marka W900 model bir Headless "akıllı" gitar aldım. Almadan önce araştırdım ve bu gitar çıkalı o dönem 3 ay kadar olmuştu ve ilk başta bir parti ürün temin edip satmışlar, ayrıca Avrupa'da da stoklarda yoktu ben alırken, Thomann dışında ama orada da istediğim renk stokta yoktu. Thomann'da ise fiyatı 1250 Euro civarıydı. Senkop sitesinden "ürün stoğa girince haber ver" seçeneğini işaretledim ve 3-5 gün sonra satış temsilcilerinden email geldi, bir parti ürün en yakın sevkiyatta ellerine ulaşacak ve birkaç mailleşme ile tarih kesinleşir kesinlesmez bana bildireceklerini söylediler. Nihayet bildirim aldım ve ürün satışa hazır şekilde sitede stoklara eklendi. Fiyat da şok edici şekilde olumlu, Thomanndan 240 Euro kadar daha ucuza 😄 ( @blackfriday666 de bahsetmiş, Kâr marjlarini çok düşük tuttuklarından, katılıyorum).
Daha ne olsun dedim. Avrupa'da yaşamama rağmen gitarı Senkop'tan sipariş verdim. Gayet pozitif bir iletişim süreci yaşadım. Gitarı teslim etmeden önce genel kontrollerini, sap ayarı, tel yüksekliği, akord... tüm gerekli ayar ve kontrolleri yapmalarını istemiştim. Bu ayarları zaten ben söylemesem de standart olarak yaptıklarını belirttiler. Gitarı İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım teslim aldı. Gitar kontrol edilmiş akordu bile düzgün olarak teslim edilmişti. Üstünde bir etiket ile ürünü kontrol eden kişinin adı imzası da vardı. Dünya standartlarında bir iş yapmaları ve profesyonelliklerini gerçekten takdir ettim. Bunun dışında başka bir tecrübem olmadı firma ile.
Edindiğim izlenim gayet olumlu ve profesyonel iş yaptıklarını gösterdi.
Başlığı açan kişi sorun yaşamış olabilir ama sorunu da çok hızlı çözmüşler. Zaten olması gereken de bu.

Avrupa'da başka bir büyük müzik mağazasından geçen hafta yapmış olduğum online sipariş ESP LTD marka gitarım ise Senkop'un yaptığı ilgi ve özen olmadan, ayarları yapılmadan gönderildi. Hadi akortsuz olması sorun değil ama klavye biraz kuru idi, tel yüksekliği fazla ve tahminim sap ayarı da yapılmadı. Gitar Kore'deki fabrikadan nasıl gelmişse o şekilde bana ulaştı sanırım (ve aylarca depoda bekledi bu yüzden klavyesi bayaa kuru idi). Iki alışverişimi karşılaştırınca Senkop gerçekten profesyonel ve yardımcı oldu diyebilirim. Bir sonraki alışverişimi Senkop Müzik'ten gönlüm rahat olarak yapabileceğimden eminim. Fiyat olarak da gerçekten çok uygun. Thomann fiyatları ile aynı bazı ürünler Thomanndan daha ucuza.
 
Son düzenleme:
Bende kendilerinden 5 ay önce kirlinin üst seviye şu an satış fiyatı 460 tl olan kablosunu almıştım. Bu zaman içerisinde evde kullanmama rağmen kablo temassızlık yapmaya başladı. Kendilerine durumu aktardım tabi ki sonuç beklediğim gibi. Birde paşalar lütfedip 3 gün sonra anca döndüler. Esnaflık sıfır ..
 

Dosyalar

  • IMG_9532.jpeg
    IMG_9532.jpeg
    57.7 KB · Gösterim: 80
Bende kendilerinden 5 ay önce kirlinin üst seviye şu an satış fiyatı 460 tl olan kablosunu almıştım. Bu zaman içerisinde evde kullanmama rağmen kablo temassızlık yapmaya başladı. Kendilerine durumu aktardım tabi ki sonuç beklediğim gibi. Birde paşalar lütfedip 3 gün sonra anca döndüler. Esnaflık sıfır ..
Kirlin kaliteli filan değil. Kablo önemli bir konu maalesef ve de pahalılar ama en az Planetwaves'den başlar kullanılacak kablolar. Yoksa sinir hastası eder insanı.
 
Arkadaşlar selamlar 👋 Foruma yeni üye oldum. Henüz nasıl kullanacağımı vs. çözemedim. Biraz uzunca bir yazı olabilir ama sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Senkop Müzik’ten internet üzerinden yapmış olduğum ve pişman olduğum alışveriş hakkında başımdan geçenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Köklü firmayız,şöyle iyiyiz,böyle uygun fiyatlıyız vs. şeklinde övünmektense doğru düzgün ürün satışı yapmaları kendileri için çok daha iyi olacaktır.

4 Mayıs 2020 tarihinde siteleri üzerinden 1 adet analog pedal siparişi verdim. Ürün elime 8 Mayıs 2020 tarihinde geçti. Bizzat kendim gidip kargo şubesinden aldım. Eve gelip denemek için paketi açtığımda pedalın kendi orijinal kutusunun darbe almış olduğunu gördüm. Büyük ihtimalle kargo taşımacılığı sırasında paket hasar görmüştü. Pedalın kendi kutusunda ezikler vardı. Bu arada belirteyim,pedal Tech 21 markasının OMG pedalı. OMG pedalının kutusu teneke bir kutudur,karton kutu değildir. Çok sağlam güç uygularsanız yamulur,bükülür ancak. Neyse kutudan pedalı çıkardım ve pedalın üzerinde boya dökülmeleri olduğunu farkettim. Darbe alan kutu içe doğru göçmüş olduğu için pedala baskı yapmış ve pedalda boya aşınmaları oluşmuş. Kendileriyle iletişime geçtim ve ürünü değiştirmek istediğimi söyledim. Hiç itiraz etmeden iade formu doldurmamı ve pedalı anlaşmalı kargo şirketiyle geri göndermemi söylediler. Geri iade gönderdiğim pedal ellerine ulaştığı gibi yeni pedalı kargoya verdiler. Buraya kadar her şey normal.

Yeni pedal ise 19 Mayıs 2020 tarihinde elime geçti. Bu sefer çok daha sağlam bir şekilde paketleme yapmışlar. O paketi falan gördükten sonra herhalde bu sefer de pedalın başına kargoda bir şey gelmemiştir diye düşündüm. Düşünmez olaydım. Bu seferki yeni diye gönderdikleri pedal defalarca kullanılmış,defalarca denenmiş,üzerinde bi dünya kılcal çizikler olan,önü-arkası,sağı-solu çizikler içerisinde bir pedalı tarafıma göndermişler utanmadan. Görünce şok geçirdim resmen. İlk defa başıma böyle bir olay geliyordu. Yıllardır internet üzerinden bir çok müzik marketten alışverişim oldu,en kötüsü açık ara Senkop Müzik !.. Hemen kendileriyle tekrar iletişime geçtim. Durumdan bahsettim,bana teşhir ürünü gönderip göndermediklerini sordum. Kabul etmediler,ürünlerimiz sıfırdır kesinlikle teşhir ürünü göndermiyoruz falan dediler. Yalan tabi. Pedalı görseniz ne demek istediğimi anlardınız. Resmen teşhir ürünü gibi kondisyona sahip bir pedaldı. Bu sefer para iadesi istedim. Pedalı geri gönderin paranızı hesabınıza iade edelim dediler ve iade ettiler.

Kendilerine,bu konuyu üye olduğum forumlarda dile getireceğimden emin olabilirsiniz falan dedim. Sanıyorum ertesi gün ücretin hesabıma iade edilmesinin sebebi buydu. Çünkü ücret hesabıma iade edildiğinde kargo takip numarasıyla kontrol ettiğimde geri gönderdiğim pedal daha adamların eline ulaşmamıştı bile :)

Uzun lafın kısası bir daha Senkop Müzik’ten alışveriş yapar mıyım ? Asla yapmam ! Siz,siz olun Senkop Müzik’ten alışveriş yapacaksanız 10 kere,100 kere falan düşünün öyle karar verin. Müzisyenler olarak parayı sokakta bulmuyoruz. Zor şartlarda kazandığımız paralarla yaptığımız alışverişlerden memnun kalmak,bu gibi sıkıntılar yaşamamak,sorumsuz müzik marketler yüzünden çok istediğimiz ürünleri geri iade etmek zorunda kalmak istemiyoruz !..
Dostum neresi rezalet anlamadım. Adamlar paranı iade etmiş sonuçta. Bir kesintide yapmamış. Belki arada bir hata vb. şeyler olmuş olabilir. Önemli nokta adamların malını kabul edip paranı iade etmesi.
 
Kirlin kaliteli filan değil. Kablo önemli bir konu maalesef ve de pahalılar ama en az Planetwaves'den başlar kullanılacak kablolar. Yoksa sinir hastası eder insanı.
Ben piyasada satılan hazır kabloların hepsine karşıyım, içinde ne var, nasıl lehim atıldı hiçbiri belli değil, aynen dediğin gibi bi ara vaktim olmadığından malzeme almaya gidemedim, internetten kirlin kablo aldım, 2-3 ay gibi kısa bir süre kullandım, en son çantaladığımda sapa sağlam çalışıyordu, sahnede takmamla şok oldum. Bir daha da hazır kablo kullanmadım. Sahnede de kesinlikle yedek kablolu olmak gerekiyor. Gidip metre işi emek kablo'dan kablo alıp doğru düzgün lehim ve ısıyla daralan makaron kullanarak ortaya daha sağlam iş çıkarılıyor. Bi havya bi lehim evde 5 dakikada kablo yapılıyor. Ben elektronik enstrüman çalan arkadaşların belirli seviyede kablo tamiri, lehim vs. işlerinden anlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tip ihtiyaçlarda çok gereksiz para harcıyoruz.
 
Geri
Üst