ucuz yollu ve kaliteli bi les paul istiyorum tavsiyeleriniz?

ucuz ve kaliteli les paul_?


  • Toplam oy veren
    699
aslen usa fender strat sahibiym butn stratcıların yasadıgı driwe problemini yasamaktayım gitarıma hambucker taktırmk gibi bi canilik yapmamı istemeyin lutfen strat crunc ve clean tonlarn gitarıdır..strata alternatf olarak birz daha sert bir gitar olarak les paul düsünüyorum...en pahalı 2. el standart epiphone alabilecek kadr para ayırabilirim..tavsiyelerinizi bekliyorum..alacağım gitrda istediğim şey ise en ucz fiyata en iyi işçilik ve ağaç kalitesi..ağacı bir nebze iyi olursa ilerde bi kac modifiyeyle adama benzeyebilir..buyrun...
 
üstat sitede yeniyim.benim kendi gitarım var lespaul ve master reverb 30 da calıyorum gitarı oldukca da seviyorum gitarımı.thetool marka isvec yapım bi gitar işciliği güzel.izmirdeyim ben ve satıcam gitarımı düsünürsen özel mesaj at.ama yok bu markalardan birini istiyorum diyosan epiphone iyidir.
 
Epiphone-JD karşılaştırması yapabilirim. Epiphone'un Les Paul Standard altı gitarları işçilik fakiri, ucuz gitar görünümlü (ki bence standard da öyle gerçi), JD Gibson'u birebir kopya ediyor ve daha kaliteli gitar gibi gözüküyor. Benim Goldtop JD gitarımda (ilanım var ve ses kaydı linki de var) işçilik sorunu gözükmüyor. Ucuz gitarlar hep en az bir majör kusuru olan gitarlardır (bu yüzden ucuz zaten) ve iş ucuz gitar almaya geldiğinde bunu kabullenmek gerek. JD solid ağacı (alder ya da maun), iyi işçiliği ve pahalı görünümüyle ucuz Epiphone'lardan daha iyi. Epiphone'un kocaman headstock'u da bana çirkin geliyor. Ama Epiphone Les Paul Standard'ın manyetikleri iyi.
 
Gitar manyetikleri açısından (yani genel tonu açısından) soruyorsan Gibson Standard daha iyi tabii ki. Alnico V manyetikleri var.Ama Epiphone Standard 1100 ytl gibi, JD 470-500 civarı fiyatta. SD manyetik takviyesini düşünürsek...
 
Gibson yazmışım düzeltiyorum Epiphone olacak :)
Ayrıca geçenlerde facia bir Epiphone LP100 denedim dükkanda, arkasında iki-üç tane etiket vardı, USA'da carefully incelenmiş, Epiphone USA onaylamış falan filan ama gitarın klavyesi siyaha boyanmış acemice ve rosewood birkaç inlay yerlerinde bariz içe çökmüş ve fiyatı tam 600 YTL inanılmaz bişey. Epiphone USA o gitara o kadar 'kalite onayı' çıkartmaları yapıştırmışsa ben ciddiye almıyorum o firmayı. USA yapım Elitist, Custom'lara sözüm yok, güzel gitarlar ama 1300 YTL'den başlıyor onlar da.
 
bu arada izmir de oturanlar kancayı muhakkak dinlemştir yada namını duymuştur diyeyim..gitaristleri özgün tek sarkıda stagg les paul kullanıyor gitarda hiç bir modifiye yok ve tonları gibsonu aratmıyor kullandığı set up ın kalitesinden kaynaklanıyor biraz da bu durum farkındayım ama inanmayan varsa buyursun dungeona dinlesin bi gun dibiniz düşecek iddia ediyorum...gitarn sapında stagg yazısını ilk gördüümde yüz ifademi görmeliydiniz....:S :S :S
 
stagg fena yapmıyor lp işini ama adamlar akçadan fln vs. yapıyor maun kullanmıyorlar genel olarak sapta ve gövdede e tabi neticede ona göre oluyor. dolayısı ile bence lp den beklenen tona ve hissiyata uzak ama tabiki gt proyla fln efekt,eq vs işlenip ona göre istenilen sound alınabilir.

keza adam guzel calıyor herhangi bir gitarda olsa elinde guzel calacaktır ztn.

en ucuz lp karakteri için benim tavsiyem epi lp plus-top.
 
onlarda akça diye biliyorum keza sitesinde bi kaç modele baktım simdi öyleymiş. kimse maun gibi akcaya göre daha fazla işlem gerektiren bir ağaçla o maliyetteki bir üretimde uğraşmaz ztn.
 
cort yapar orta sewiyeye hitab eden bir firma sonuçta, senin j&d lerde kullanılan ağaç bahsi açman üzerine o sekilde yorum yaptım. 650-750ytl bahsinde ztn j&d düşünülcek bir opsiyon olmasa gerek 2. el epiphone varken diye düşünüyorum bu bağlamda.

her cins ağacın belirli fiyat aralıklarında farklı kalite ve nitelikte çeşidi var sonuçta, zaman zaman sipariş ettiğin pahalı yüksek grade bir ağaç bile enstrumana dönüştüğünde başarılı olmayabiliyor. homojen değil bu ağaç alemi malesef. o yuzden sadece budget piyasaya çalışan firmalardan cok tatmin edici sonuçlar cıkacağına inanmıyorum cıtayı en düşük epi plus top ta tutmamın nedenide budur zaten.

en azından aradığın ton karakterine yapı olarak sadık bir gitar olur elinde, geliştirip daha güzel sonuçlar alabilirsin.

strata alışan kulak cortlan fln doymaz rahatsız eder kalite farkı:)
 
konuyla alakası pek yok ama anketin sonuçlarına oy kullanmadan bakamıyorum. Benim de takip ettiğim bir konu bilgim yok o yüzden seçenek işaretleyemem ama sonucunu nasıl görecem anketin
 
epiphone standart ve ust serileri düsünüyordm bende zatn de sadece baska alternatifim varmı diye bi piyasa yoklaması yapayım dedim...sonuc ya ucuza bi j&d yada az daha para verip bir epiphone almak sanırım...baska alternatif gorunmuyor bu durumda..dandk bi gitarada tahammulum yok soncta fendern yannda sert distlerde kullancam bu gitarı..
 
Geri
Üst