Sevgili
@chipetpet (ve bir miktar da sevgili
@Reverberator )
Bahsettiğin ürünlerin birini almış birisi olarak soruyorum...Sen, kendi bakış açını ve yaklaşımını sunmuşsun ve satışını da bu şekilde yapmışsın, buna saygı duyuyorum, senin de "piyasa değerinin altına aldığı ürünü, piyasa değerine satan" kişiye saygı duyman gerekmez mi? Özet olarak,
- Sen ürününü satmışsın, gerisi seni neden bu kadar ilgilendiriyor? Belki piyasa değerinin altına satmak zorunda kaldın ama bunun için nedenlerin vardır, o anda piyasa durgundur, acilen paraya ihtiyacın vardır, satabilmiş olmak iyi değil mi? Yada belki satarken, "Bu fiyata satarım ancak maddi durumum düzelirse belli bir eskalasyon ile (paranın gün değerine göre) aynı fiyatta alırım" vb. diyebilirdin...
- Neden senden farklı düşünen kişiler (ki sanırım ben de, bunlardan birisi oldum) hemen ölü sevici (senin terimin yerine daha iyi oldu 😉 ), yada eşkiya oluyor?
- Bu kişi bu işin ticaretini yapıyorsa ayıp mı ediyor? Bundan kime ne? Bundan rahatsız oluyorsan (ki nedenini bir türlü anlayamıyorum) baştan "bu işin ticaretini yapan kişilere satmıyorum" vb. bir açıklama yapman gerekmez mi?
Ekonomi uzmanı değilim ancak ben de kendi bakış açımı paylaşmak istiyorum...Ürünlerin piyasa değerleri oluyor, arz/talep meselesi bazı ürün bir zaman ucuzken, bir zaman pahalı olabiliyor veya paranın gün değeri oluyor, enflasyon veya döviz kurlarının artması ürünlerin fiyatlarını artırıyor ve bu da, bence normal olarak ikinci el ürünleri piyasasını etkiliyor...Bu kapsamda, insanların aldıkları ürünleri, istedikleri fiyatlardan satabilmesi gerektiği değerlendiriyorum...Elbette, sıfır yada ikinci el piyasasının üstünde satış yapılıyorsa, eleştirmek ve uyarmak da gayet normal geliyor bana, ancak "benden/ondan bu kadara aldı, nasıl bu kadara satar", yada hakarete varan yakıştırmalar yapmayı doğru bulmuyorum...
Sevgiler ve saygılar...