Polemik olmamasi açısindan ilk yorumumu sildim. Anca şunu bilmelisiniz ki burası bir forum. Evet insanlar denediği ürünler ile alakalı yorumlar yapıyor. Çakma gitarlardan bahsedilirken "şunun şunun da çakması orjinalinden eyidir hee" diye yorum yapmak "çakma gitar diyip geçmemek lazım gayet iyi de çikabilir"demektir.Bak hocam, "Günümüz teknolojik ürünlerinde de böyle değil mi zaten?" sorusu yöneltilmiş. Ben de akademik ve kişisel deneyimlerimden yararlanarak, sizin deyiminizle "Bilmediğim konular hakkında yorum yapmayıp" bildiğim konuyla alakalı yorum yaptım. Bu devre seni ilgilendirmiyor olabilir. Ben arkadaşın sorusuna yanıt verdim sen üstüne alınmayabilirsin. Niye bu kadar kişisel algılayıp atladın onu da anlamadım gerçi. İstediğim konuya da yorum yapabilirim aynı zamanda burası bir forum. Hürmet etmek ya da etmemek konunun ilgilisinin insiyatifi.
Herkes her yoruma karışıyorsa ben daha yapıcı bir direktif vereyim -> Okuduğunuzu anlamadan yorum yapmayınız.
Ben gitarla ilgili yorum yapmadım dediğiniz zaman arturino devresi hakkında gereksiz bilgiler vermiş oluyorsunuz ve bundan bize ne?
İlle de bilmediğim konuda yorum yaparım diyorsaniz cevabı yersiniz. Çünkü o yorum yanlış. Arduiruono devresinin çakması orjinalinden iyi olabilir, bu bilgi gitarlarla tamamen alakasızdır ve tam tersi bir durum söz konusudur. Hiç bir replika gitar (yukarıdaki ilandaki gibi olanlardan bahsediyoruz elbettr) çalım perfonsı için üretilmez. Görsel taklittir. Görsel taklit olarak bile kötüdür. Kesinlikle ses performansı vermez. Ve verecek olsa bile o riske kesinlikle girilmez. Az para değil yazık günah.
Burada bilmeyen ve merak eden arkadaşlar var, bu yorumları okuyor. Karasız arkadaşlar heves ettiği pahalı modellerin replikasını alirsam guzel ses verir mi acaba diye duşünuyor. Siz böyle bir gitarın altına "çakmadı orjinalinden iyi olan ürünler var" diye yorum yaparak pozitif bir geri bildirim veriyorsunuz. Ben ise boyle bir yanılgıya düşmesinler ve paralarını ziyam etmesinler diye her fırsatta replikaların kötü olduğu bilgisini paylaşıyorum. Müspet bir tecrübe yaşayan hiç görmedim, bilmeden yorum yapanların da ağzına (lafı) tıkıyorum çünkü yanıltıcı olunmasını istemem.
Sonuç olarak: Bak ben denedim iki üç tanesini. Tecrübe sahibiyim. Bilmemne devresinden yorum devşireceğine bilene saygı duy diyorum
Son düzenleme: