Belli ki, kendi adıma tartışmaya çalıştığım kavramlar, gitarı eleştirmekten ibaret görülmüş. O kadar, fiyata en ufak lafım yok, dememe rağmen. Bakın bu ilanın içinde "Kısacası bu gitarın yarı fiyatı bile etmeyecek Çin, Endonezya üretimi gitarlara bile 2 katı fiyat istendiği düşünülürse bu gitar kaçırılmaz. " şeklinde doğrudan alacak kişiyi yanıltacak laflar da var. Endonezya üretimi gitarlar EMG 81 - 89 veya SD JB - 59 ile geliyordu en basitinden, ve bu gitarlara tamı tamına 1875 tl bile etmez diyebiliyor satıcı. Ama burada, giriş segmenti Jackson sırf Japon diye cilalanıp satılmaya çalışılmamalı dediğimizde İbanezler şu para Epiphonelar bu para.
Abi piyasada her tuttuğumuz elimizde kalıyor zaten, elbette fiyatlar saçma, kimse kimseye şu dönemde malını ekstra ucuzdan versin demiyor. Evet gerçek ederleri malesef çok daha düşük. Yazayım ben de elimdeki KV2 için 35K, 0ı 45K diyip. Kim alır ki? Satılması gereken fiyatlar bu, ama kim o fiyata satsa parası hiç olacak. Benim tek ele almaya çalıştığım konu, gitarın düzgün anlatılması, değerinin düzgün kıstaslarla belirlenmesi. Git yaz abi, orta segment Jackson'dır ama herşeyi çok yerli yerindedir, deneyin görün, bu para etmez derseniz canınız sağolsun, ben gitarıma güveniyorum diye. En ufak lafım yok. Ama buraya gelip *0 Japon nereden baksan 10.000 tl*, ilana gidip * şu anki endonezyalar bunun yarı fiyatı etmez* dersen ben de senin gitarının endonezyalar yanında ne kaldığı üzerine giderim. Endonezyalar Pro serisi üretimlerdir, Js dedikleriniz uzun zamandır Çin'de üretiliyor, öncesi de Hint üretimi. Elbette performerlar JS'lerden iyidir ama Endonezyalar ile kıyaslarsanız performerları, performer çok yetersiz kalır onların yanında.
Japonların numarası da, yukarıda bahsettiğim gibi Professional Pro serisi haricinde çok değil malesef. 0 km bebek gibi endonezyalar çıkmaya başladıkça, elindeki kırık dökük rr3leri itelemeye çalışan dede uydurmacaları o efsane japonlar, amerikan tokatlayanlar. Efsane Japonlar da ülkede yılda 1 bulundu mu bulunuyor, reverbde 2000 - 3000 dolardan satılıyor, gerçek "rare" ve "japon" olarak.
O nedenle, fiyatınıza yine en ufak lafım yok, ama satış metodunuz, gitarı tanıtım biçiminiz bana göre yanıltıcıdır. Tüm değerlendirmeniz sadece ağaç odaklı olup iyi olduğunu niteleme şekliniz de *çalan anlar*dan ibaret. Ne manyetikleri konuşuyoruz, ne hardwarei konuşuyoruz, ne ürünün üretildiği segmenti konuşuyoruz. Bu nedenle istediğiniz fiyat ve yöntemle satmakta özgür olduğunuzun farkında olup bir PS Jackson arayan birisinin bakması, düşünmesi gereken kıstasları eklemiş olup kendi adıma tartışmayı sonlandırıyorum.
İyi satışlar.