Yok be başkan, evet genel bir yapı var hepsinde ama elimde aynı segment RR, KE ve KV'yi kıyaslıyorum hepsinde göreceli olarak farklı hissiyat var. RR daha D, KV daha C mesela, Onun dışında elimdeki tüm KVler aynı sapa sahip ama Mustaine KV biraz daha RR'ı andıran bi D formunda. Ama hepsini ele aldığında bir *Jackson* hissettirme olayı var, o kısma katılıyorum.
Ha evet RR'yi unutmuşum. Arkadaşımın stüdyosunda ara sıra elime aldığım bir RR3 oldukça farklı hissettiriyordu. Ibanez'lere yakın bir hissiyattı hatta. O da D gibi bir sap şekline sahipti herhalde. Valla elektronik kumpas aldıydım pil bulabilirsem takıp kalınlıklarını direk ölçücem. İmzamdaki jackson/charvel'lerin hepsinin sapı aynı geliyor bana. Kalınlıklarından formuna kadar ben bir fark ayırt edemiyorum. Ayırabildiğim şey cilaları oluyor sadece.
Performer açıkça daha kalın(parlıyor) cilalı ve ele yapışır bir cila katmanına sahip, bir schecter hellraiser special'da da aynı ciladan görmüştüm, bazı epi les paullerde de oluyor.
Charvel boyalı sap olmasından dolayı boya + cila diğerlerine kıyasla azıcık(1mm) daha kalın hissettiriyor sanki. Cilası Performerdan biraz daha farklı tam anlatacak kelime bulamıyorum.
Kelly ise sanki cila yokmuş gibi; kaygan, ağaca dokunur hissiyatı veriyor ve mat bir görünümü var. Aynı zamanda da ağacı çok güzel korumuş. Sap şekli ve kalınlığı gene aynı gibi duruyor diğerleriyle.
SLX de boyalı ve cilalıydı, kalınlık olarak bir fark hissetmedim kullanırken. Sanki sapın arkasındaki düz kısım biraz daha belirgin gibiydi, yani formu C-D arasıydı ama beni ibanezler gibi rahatsız etmiyordu. Kullandığım en ince sapa sahip neck thru gitardı. Kağıt üstünde neck thru ama kaliteli bir bolt on kadar iyi hissiyatı yoktu.
Eskiden kullandığım DK2, DKMG, DKMGT'ler de bunlarla birebir aynı hissiyatı veriyordu. Kalınlık ya da form farklılığı hissetmedim. Cilaları performerınkine yakındı, daha az parlayanı belki. Bu 3'ü orta dönem(96-2012) Pro serisi diye geçiyor zaten aynı sapı üretip farklı inlay takmışlardır.
Professional Kelly'nin sapı muhtemelen ciladan dolayı favorim. Hepsi aynı sayılır zaten. Kıyaslamaya deyecek fark bulmak için zorlarsam böyle birşeyler ortaya çıkıyor yani incik cincik didikleyince sapları.
Eski KV denemedim, yeni Prolardan KVMG denemiştim onu pek hatırlamıyorum. Bir de KE3 vardı onu da hatırlamıyorum.