Ya abiler, sarı sitedeki fiyatları gerçekten gerçekçi bulan var mı aranızda? Şu üzerine konuştuğunuz tele/strat lar arasında gerçekten 6-7-8-9000 bin 15.000, 25.000 birim TL verilecek gitarlar olduğunu düşünen var mı ? Epiphone outfit’in 8000, standartın 5000-6000, Gibson studio’nun 10.000, jackson dk2 serisinin 7000, Esp eclipse 18000 edeceğini düşünen var mı? Gerçekten bu paraları bu gitarlara veren insanlar var mı?
Ben bir çok yabancı mecralarda uzun zaman geçirdim, yeri geldi editörlük yaptım, Facebook alım satım gruplarına da bol bol bakarım “eğer yurtdışı rotama uyarsa satıcıdan elden teslim alırım” diye. Hayatımda şu sahinindencom da açılan ilan sahipleri kadar elindeki gitarı şişiren birine denk gelmedim.
Bakın dolar düşmedi bile, 3 kuruş yerinden oynadı, herkes elindeki gitarları satılığa çıkardı, ortalık çöplüğe döndü. Türkiye’de insanların gitarı çalmak için almadığını buradan gözlemleyebilirsiniz. Bu kadar her konuda küçük hesaplar peşinde koşan başka bir topluluk dünyada kesinlikle yok.
Bir de bu fiyatlar bu forumda nasıl kabulleniliyor onu anlamıyorum. Ya birkaç sene önce usa Prs’ler 4.000 TL’lere aylarca ilanlarda beklerdi. Bir ilan açılırdı sıfırının yarı fiyatından az değil diye fırça yerdik alıcı olmazdı. Şimdi elinde Prs bulunduran Andaval şöyle yazıyor; ARKADAŞ İLAN KEYFİDİR 15.000 NAKİT + 7 BİN TL GİTAR GETİRİRSEN BEĞENİRSEM ALIRSIN.
Ciddi söylüyorum üzerine konuşmaya bile değmeyecek gitarlara kabul edilmeyecek değerler biçiliyor. Gitar alacaksanız 2000 üretimi jackson’a 7000, eclipse 15.000 vereceğinize gidin Schecter’ın son 5 yılda ürettiği gitarları yarı fiyatından daha ucuza sıfır olarak alın. Kalite olarak alayını donunda sallar.