Ticaret hocam, ben sizin yazdığınız fiyatlara saygı duyuyorum. Ama bu marka özelinde piyasayı sıkı takip ettiğini düşünen birisi olarak ülke gerçeklerinin üstünde yazdığınızı da düşünüyorum. Mesela elime yıllar içinde çok fazla high-end V kasa Jackson geçti çünkü bunların alıcısı çok azdı, benim gibi işin meraklıları ancak para veriyordu. Hatta elime en son gelen KV5 gibi, birkaç gitarın alıcısının ilan açmak yerine doğrudan bana mesaj attığı bile oldu. Veya kimi insanlara gerçekten hakkaniyetli teklifler yaptım, kendi inatlarına reddettiler sonrasında ya gitarları aylarca bekledi ya kendileri beni teklifimin de altına ikna etmeye çalıştı.
Sizin için önümüzde 2 ihtimal var, ilki fiyatı gerçekten abartılıdır ve bu gitar aylarca elinizde bekler, ya mecburiyetten fiyat kırarsınız ya da genel anlamda işleriniz yolundadır, bekledikçe bekler.
Ya da gerçekten kırmızı bir sl1 arayan vardır, Zuhal'in stoğunu 2 sene beklemek istemiyordur, verdiği para onun için iyidir ve sizden tak gelir alır, burada ne yazılıp çizildiğini umursamaz bile.
Benim anlamadığım neden burada kendinizi sayfalarca birine kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Burada herkes sizi onaylasa bile insanların cebinde para olmadığında o gitar onaylanarak bekler, ya da alıcısı varsa burada sayfalarca yerilse de yine satılır. En basit örneğiyle o gitar sl1 değil kv2 olsaydı ben sağdan soldan ne yapılır diye soruşturur, sizinle bir pazarlığa otururdum. Ama gitar soloist ve zerre umurumda değil, istenirse 900 olsun. Bence etmez. Başkası için ederse sizin için ne ala. Nihayetinde sattığınız çoğu ürün seri üretim bol alternatifli değil, çok daha premium ve nadir gitarlar.
Ayrıca, sizin her zaman yazılabilecek en üst fiyatı yazdığınızı düşünüyorum. Burada, ülkedeki satıcıyı baz alarak belirliyor olabilirsiniz ancak bir malın fiyatının arz/talep dengesiyle de şekillendiğini tartışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Siz "biricik" birşey sattığınızı düşünüp denk geldi mi bu fiyattan vermeyi bir misyon belleyebilirsiniz ama ben biliyorum ki o gitara 90 versem ve sonrasında gerek tatminsizlik gerek ihtiyaçtan satmak istesem aldığım fiyatın çok daha altına vermek zorunda kalacağım.
"Sezer Bey"in ilanının paylaşılması da bence bu sebepten. Siz istediğiniz fiyatı isteyin, millet iyi yapılmış bir superstrata 70 bile vermiyor mesajını içeriyor bence. Manyetiği değişmiş falan diyerek işi bulandırmaya gerek yok.
Bence siz enerjinizi boş yere tüketmeyin. En fazla, ilanlarınızın burada adı çok anılıyorsa ülke ekonomisine üzülün, anılmıyorsa hayatınıza devam edin.