Yine başa dönüyor olacaz ama kendimden alıntılayarak yanıt vereyim.
Sizden ricam -uzmanlığınıza da güvenerek- eğer vaktiniz olur da gerçekten zaman ayırırsanız ben ve benim gibi konuya vakıf olmayan kişilere ayrı bir başlıkta eski gitarların değerlemesine dair bir inceleme yazıp bizlere de katkı sağlamanız olur. Gerçekten rakamlar ne Reverb'te ne sizin ilanlarınızda aklıma yatmıyor. Reverb'te lüks ev fiyatına Les Paul satan var ☺️
Tartışma seviyeli olunca araya dalmak istedim.
Şunu söylemek isterim ki, konuyu değer ve fiyatlandırma üzerinde konuşmak bana biraz yersiz geliyor. En somut ve anlaşılır örnek bence bu durumda antika paralar.
Üzerinde gerçek değeri yazan bir antika para, nasıl ki gerçek değerinin çok üzerinde satılabiliyorsa, eski gitarlar da aynı mantık ile çok çok üzerinde satılabilir. Burada satılan şey artık gitar olmaktan çıkmıştır zaten.
Bir noktadan sonra ödenen ücret, ürünün işlevselliğine değil; kişinin kendi şahsi tutkularına, o zamanın ruhuna ulaşma arzusuna, kişiye sağladığı statüye, kişinin belki anılarına ve/veya takıntılarına ödeniyor.
Şu haklıdır, bu haklıdır diyemem. Öyle bir kararı vermek bana da düşmez. Sizin ikili tartışmanız çok makul zeminde, ama ilanın altına girip "Evle takas olur mu?" yazan insanlardan da tiksinmedim değil.
Bunu neden hâlâ yapıyorlar acaba? Kime ne katkısı var, çözemedim.
Herkese iyi günler dilerim.