Abartı Ilanlar

Bayram delisinin ilanıda bu kendi götü boklu adamın malına salça olmuş red yiyen oğlan bebesi gelmiş burada ağlıyor 😂 dönsün baksın kendi ilanına amk bu ilan ne insanlara verdiği cevaplarda başka bir konu. Millete yalan dolan yazmış gitar Endonezya’dan alındı yazmış burada 120k tl ye sarı sitede ilandaydı bu gitar 2 ay olmadı el değiştirdi kime ne anlatıyor yalancı sahtekar çıkart alım belgelerini görelim uçak biletleri gidiş geliş neymiş masraflar. 😂 İnternet var herkesi salak sanıyor bebe. Kayseri’nin bilmem ne köyünün delisi. Dolandırıcı lan bu sıfır eii zaten cangözde 165k tl 😃👎🏻 200k tl vay amk

183776 eklentisini görüntüle 183777 eklentisini görüntüle

Bu arkadaş Schecteri 65k ya alıp 2 hafta sonra 90kya ilan açmıştı diye hatırlıyorum. Kendim de km6 baktığım dönemler sürekli ilanların altında görüp duruyordum bunu sonrasında kendi ilanının fiyatını şişirip benim gitarımla takas teklif edip + olarak benden üstüne para vermemi istemişti ahahghdag

Bu arkadaş Schecteri 65k ya alıp 2 hafta sonra 90kya ilan açmıştı diye hatırlıyorum. Kendim de km6 baktığım dönemler sürekli ilanların altında görüp duruyordum bunu sonrasında kendi ilanının fiyatını şişirip benim gitarımla takas teklif edip + olarak benden üstüne para vermemi istemişti ahahghda

dostum bu gitarı birtek sahibine geri 65000 veririm başka kimseye 65000 alamaz bunu 🤣🤣 ayrıca satma nedenim gitarı sevmedim diye degil belli başlı ihtiyaçlarım var bu fiyatlar bu yüzden bu kadar zaten 2 -3 ay daha satılmazlarsa kaldırcam ilanları 🤣🤣 şayet kötü olduklarından degil ihtiyacım oldugundan satıyorum .

S
Bu arkadaş Schecteri 65k ya alıp 2 hafta sonra 90kya ilan açmıştı diye hatırlıyorum. Kendim de km6 baktığım dönemler sürekli ilanların altında görüp duruyordum bunu sonrasında kendi ilanının fiyatını şişirip benim gitarımla takas teklif edip + olarak benden üstüne para vermemi istemişti ahahghdag
gerçekten elimden hızlı çıkarmak istesem ilk sahibini ararım alıyor musun derim 65000 derim alırsa veririm almazsa 70000 koyarım alan alır

dostum bu gitarı birtek sahibine geri 65000 veririm başka kimseye 65000 alamaz bunu 🤣🤣 ayrıca satma nedenim gitarı sevmedim diye degil belli başlı ihtiyaçlarım var bu fiyatlar bu yüzden bu kadar zaten 2 -3 ay daha satılmazlarsa kaldırcam ilanları 🤣🤣 şayet kötü olduklarından degil ihtiyacım oldugundan satıyorum .

Peki tr ve yurtdışı satış fiyatları senin gitarının sıfırlarıyla aynı olan gitarıma takas teklif edip üstüne 20k isterkenki motivasyonun neydi çok merak ediyorum onu da açıklarsan kafamda soru işareti kalmaz en azından.

Peki tr ve yurtdışı satış fiyatları senin gitarının sıfırlarıyla aynı olan gitarıma takas teklif edip üstüne 20k isterkenki motivasyonun neydi çok merak ediyorum onu da açıklarsan kafamda soru işareti kalmaz en azından.
Gitar neydi görüntü vs atman gerekiyor ona göre yazabilirim( tam modeli at) bazı gitarlar baya degerlidir dostum bu gitar kendi rüştünü ispatlamış bir gitar jacksonların american sololist serisi gibi düşün .

bildirim kapatmak istemiyorum bu başlıktan ama vallahi bunaldım beyler 😀 ayrıca tartışmayı pek okumadım ama ne esp ne e2 ne gibson ne de 1957 fender fiyatlandırma yapılırken yalnızca specler üzerinden ya da işçilik üzerinden değerlendirilmiyor ki. öyle olsaydı cort en baba marka olurdu. ya da gibson fiyatlarının üçte birine inmesi gerekirdi. e2 ile esp kapışması gibi anladım okuduğum birkaç cümleden o yüzden içimde kalmasın diye yazdım. esp ile aynı speclere sahip e2 için konusuyorum; klas arayan esp alır spec yeter diyen e2 alır. ama spec yeter diyen neden e2 alıyor onu da ben anlamıyom mesela amaç klassa çünkü esp aslolan değil mi sıralamada. esp e2 edward ltd falan filan hiç kafam ermiyor. bu sıralamaya da 😀 eyyorlamam bu kadar.

özet geç diyenler için: dövüşmen guzum.

bildirim kapatmak istemiyorum bu başlıktan ama vallahi bunaldım beyler 😀 ayrıca tartışmayı pek okumadım ama ne esp ne e2 ne gibson ne de 1957 fender fiyatlandırma yapılırken yalnızca specler üzerinden ya da işçilik üzerinden değerlendirilmiyor ki. öyle olsaydı cort en baba marka olurdu. ya da gibson fiyatlarının üçte birine inmesi gerekirdi. e2 ile esp kapışması gibi anladım okuduğum birkaç cümleden o yüzden içimde kalmasın diye yazdım. esp ile aynı speclere sahip e2 için konusuyorum; klas arayan esp alır spec yeter diyen e2 alır. ama spec yeter diyen neden e2 alıyor onu da ben anlamıyom mesela amaç klassa çünkü esp aslolan değil mi sıralamada. esp e2 edward ltd falan filan hiç kafam ermiyor. bu sıralamaya da 😀 eyyorlamam bu kadar.

Bence herkes neyin ne olduğunu az çok biliyor ve farkında; ama sonunda olayın sadece kağıt üzerindeki "spec"lerden ibaret olmadığını; işçilik, seçilen ağaç, dönem ve marka konumlandırması gibi daha birçok rasyonel piyasa gerçeği içerdiğini bilen biri çıkıp yazmış, ağzına sağlık. Gibson ve Cort örneği durumu kusursuz özetliyor.

Zaten bu ESP/E-II hiyerarşisi de kaç yıldır herkesin kafasını karıştırıyor. E-II için Standard serisinin doğrudan devamı diyen de var; hayır, marka üretim maliyetini düşürmek ve segment yaratmak için yeniden markalandırdı diyenler de var. İşin aslı tam olarak dediğin gibi: Klas, koleksiyon ve o dönemin high-end işçiliğini arayan ESP Standard alır; bana kağıt üzerindeki özellikler yetsin diyen gider E-II veya LTD alır.

Buna ek olarak; ESP Standard Horizon FR2 modeli zaten 2013 sonrası üretilmedi. Marka, ESP logosunu CTM ve Original serileri dışında kullanmayı bıraktı. Bugün headstock'ında ESP logosu bulunan sıfır bir gitar almak istediğimizde en az 5.000 dolar gibi rakamları gözden çıkarmak zorundayız. Birde burası TR gerçekleri var oda ayrı konudur.Herkes küresel piyasaları da takip ediyor; CTM ve Original serileri çok pahalı olduğu için insanlar bunun yerine haklı olarak eski ESP Standard serisine yöneliyor. E-II'lar ise zaten fabrikada cayır cayır seri üretilmeye devam ediyor. Tüm bunların yanında headstock'taki ESP logosu, o dönemin son üretimini temsil ediyor ve kendi başına markanın tarihinde sanatsal ve tarihsel bir söyleme sahip. Bu nedenle şu an koleksiyon ve piyasa değeri açısından konumu tamamen farklı bir yerde. (Bunu kendi gitarım olduğu içinde vurgulamıyorum).

Mesele zaten E-II'ların kötü enstrümanlar olması değil; aradaki bu klas, dönem ve segment farkına rağmen kafa kafaya takas istenmesi ve hayır denince kopartılan o anlamsız yaygaradır.

Kardeşim ikisi de Japonya fabrikasında üretildi, ikisi de aynı kalitede ağaç, E-II zaten Standard'ın devamı, niye ego yapıyorsun? gibi argümanlar sunmak anlaşılacağı gibi durumu kurtarmaz. Sebebi ise çok basit, tekrar edelim:

Evet, teknik olarak işçilik ve fabrika aynı temele dayanabilir. Ancak serbest piyasada bir ürünün değerini sadece malzeme maliyeti veya üretildiği yer belirlemez; arz-talep dengesi ve nadirlik de belirler. ESP Standard artık üretimi bitmiş tarihi bir değeri bulunuyor; E-II ise hâlâ fabrikada seri üretimi devam eden, dileyen herkesin mağazaya gidip sıfırını alabileceği güncel bir gitardır. Nadir olan, her zaman daha değerlidir.

Özetle, kağıt getir diyen o çocukta bu sayede bedava bilgilenmiş olur. Bu vasat polemikle daha fazla kimsenin bildirimini meşgul etmeye gerek yok. Herkese iyi forumlar, iyi müzikler.​

Tamam bana ismi var deyin geçin arkadaş yok luthier daha iyi yok şu daha iyi niye diyor denk tutmak bile hataymış yaz kardeşim speclerini beni specle geçeceksen yaz bilelim yok a kalite eşsiz abanozmuş bizim ki ne b kalite mi ? ben burda bir tek a abanozdan bahsetmiyorum kendi içinde çeşitlenebilir , farklı abanozlarsa bile bu olay degişir yok ama quilet maple bile aynı yani benim demem o ki fark ne kardeşim koy ortaya ? İsmi var deyip geçebilirsin bizde isminin oldugunu biliyoruz specle neden geçmeye çalışıyon ? Klas isim yapmak vb benzeri konulardan açilmadı ki bu konu zaten 😀 arkadaşlar specleriyle geçmeye çalıştı ve oldugu yerde kaldı çünkü arada fark yok bilmem maliyet ne fln diyerek sıyrılmak kolay yaz bilelim uzatmaya ne gerek var ki ben zaten okudum hiç bir fark yok hatta bende daha fazla özellik var gotoh burgu en basitinden veya florlü inyal var çelik fret bendede var a kalite abanoz bendede var eee o zaman specle neden ezmeye çalısıyon ? Boş muhabbet sadece ismi var deyip geçmeliydive bu konuda ne deseniz boş detay veremeyecekseniz uzatmaya gerek yok birinin adı var öbürünün yok olay bu kadar

Son düzenleme:
Tamam bana ismi var deyin geçin arkadaş yok luthier daha iyi yok şu daha iyi niye diyor denk tutmak bile hataymış yaz kardeşim speclerini beni specle geçeceksen yaz bilelim yok a kalite eşsiz abanozmuş bizim ki ne b kalite mi ? ben burda bir tek a abanozdan bahsetmiyorum kendi içinde çeşitlenebilir , farklı abanozlarsa bile bu olay degişir yok ama quilet maple bile aynı yani benim demem o ki fark ne kardeşim koy ortaya ? İsmi var deyip geçebilirsin bizde isminin oldugunu biliyoruz specle neden geçmeye çalışıyon ? Klas isim yapmak vb benzeri konulardan açilmadı ki bu konu zaten 😀 arkadaşlar specleriyle geçmeye çalıştı ve oldugu yerde kaldı çünkü arada fark yok bilmem maliyet ne fln diyerek sıyrılmak kolay yaz bilelim uzatmaya ne gerek var ki ben zaten okudum hiç bir fark yok hatta bende daha fazla özellik var gotoh burgu en basitinden veya florlü inyal var çelik fret bendede var a kalite abanoz bendede var eee o zaman specle neden ezmeye çalısıyon ? Boş muhabbet sadece ismi var deyip geçmeliydive bu konuda ne deseniz boş detay veremeyecekseniz uzatmaya gerek yok birinin adı var öbürünün yok olay bu kadar
yav hadi git öte yanda oyna deli misiniz nesin boş beleş adam senin cehaletin tüm formu etkiliyor.

Tartışmanızdan bağımsız tamamıyla hak veriyorum bu dediklerin reis. Hatta dedim ya spec yeter diyen neden e2 alıyor diye çünkü nerdeyse aynı speclere sahip ltd var Edwards var yarı fiyatına e2lerin hatta daha bile düşük. Fiyatlandırmada bu iş tamamıyla klas üzerinden.

Esp hem standard serisinden hem de eii serisinden gitarlara sahip olmuş birisi olarak söylüyorum, 2013 ve öncesi standard series ne ise eii aynısı. Esp yazılı headstock'lar custom ve usa olarak standard seriden ayrıldı. Artık Esp logo isteyeni daha üst(2x 3x) fiyat segmentine yönlendirme stratejisi güdüldü. Bu custom serilerde hayvani detay finish ve işçiliklere yer verildi. Yani sadece logoya değil bu gibi sıradışı tasarımlara da para vermiş oluyorsunuz. Eii serisine güvenle yaklaşabilirsiniz. Eski kalite çizgiyi tutturamama ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. O zamanlara ait olana da sahibim. Bu gitarları sadece denemedim de, sahip olarak en az 2 2 buçuk yıl kullanarak edindiğim tecrübelere göre bu yorumu yapıyorum.

Tartışmanızdan bağımsız tamamıyla hak veriyorum bu dediklerin reis. Hatta dedim ya spec yeter diyen neden e2 alıyor diye çünkü nerdeyse aynı speclere sahip ltd var Edwards var yarı fiyatına e2lerin hatta daha bile düşük. Fiyatlandırmada bu iş tamamıyla klas üzerinden.
Hocam bende zaten schecter km6 mk3 artist var yeminle bence elimdeki e2 gitardan bile güzel 😀 bende kabul ediyorum dediklerinizi bir de arkadaş kabul etse iyi olur aşaglamadan önce iki kere düşünür yukarda da arkadaş yurt dışından alıp satıyor diyor benim gitarım sıfırdan farkı yok diye o yoksa hızlı satılsın diye 165000 koyarım veya 150000 ben ihtiyaçtan satıyorum almak isteyen olursa diye 200000 koydum gerçi o bile kurtarmıyor ama 😀 ve evet bu bir ticaret

arkadaşlar delimisiniz nesiniz bu neyin kavgası ya gitarlarınızın fiyat etiketini mi kapıştırıyosunuz napıyosunuz konu başlığıyla alakasız hadsiz yersiz kavga, biri gitarına kafasına göre fiyat yazıyor diğeri de ucuza gitar alıp getiriyor köylü kurnazlığı yapmaya çalışıyor, siz ne yaşıyorsunuz allah aşkına...
Bayramda danaya girilir gibi birbirlerine girmişler 😊

Geri