Fender olarak düşünmüştüm ben 🙂 Haklısınız tabi her customdan öyle olmasını bekleyemeyiz 🙂Her zaman geçerli değil bu. Gibson söz konusu ise hemen hemen hiç bir zaman geçerli değil.
Hayır o kadar param olmadı henüz 🙂 1.000 tl lik jazz bass tarzı faklı bir marka gitarım var ama ileride olur inşallah 🙂 Şu anda gitarımdan memnunum ama bir amerikan fender kadar rahat değil , onun kadar güvenilir değil 🙂@caner977 Sen gitarına 5000 Tl vermişsin onu anladık 🤣
ben mantıklı değil demedim sonuçta ilk mesajda kapitalist sistem v.s bahsediliyor diye dedim. yoksa parası olan bastırır parayı en iyisini alır kimseye de konuşmak düşmez. fenderle sqier aynı demedim aradaki fiyat farkına oranla çoğu kişinin ayırt edemeyeceği kadar az farklı modeller bulunabilir ve iddia ediyorum şu forumdakilerin bile çoğu (ben dahil) ayırt edemez kaldı ki yine forumun çoğu pro müzisyen değil. ben bu iş meraklıyım manyetiğin sarımına kadar araştırırım kılım tüyüm dersin o ayrı ama yok aga maun olacak , manyetikler alnico olmazsa at çöpe , custom olmadıkça çalınmaz gibi düşünceler bence çok yanlış. parsı olan alsın parası olmayan da yok benim niye maun gitarım yok ya da usa gitarım yok diye hayıflanmasın.
not : bu kıyası yapacak kadar elimden fender ve squier geçti. asla iki gitar aynı demiyorum ama 5000 lira verip aldığınız fenderin tonun yüzde doksanına çok daha ucuz bir gitarla sahip olabilirsiniz.
Yanlış anladınız sizin gibi hobi kullanıcısı için pahalı gitarlar mantıklı bir seçim değil anlamında söylemiştim. Haklısınız hobi kullanıcısının Fender olacak , maun olacak , şöyle olmazsa çalmam gibi sözleri marka fetişliğine giriyor. Ciddi bir müzisyen olmaktan çok hobi müzisyeni olacaksanız iyi bir squier ile fender arasındaki farka 2.000 tl vermenize gerek yok haklısınız.