Bence kesinlikle bir fetiş Gibson , daha önce 2 adet Gibson gitarım oldu, biri 2012 yapımı Les Paul Standard 60's chambered gövdeliydi, diğeri de 2007 Les Paul Vintage Mahogany (Studio aslında). İkisi de işçilik, denge, ses olarak güzel gitardı fakat bunların yanında Esp Ltd Ec1000T, Prs Se Tremonti, Epihone Lp Standard, Goth Studio'ya da sahip olmuştum. İnsan kafasında bir hedef yaratıyor ve o hedefe ulaştığında aslında öyle çok da farklı bir şey olmadığını görüyorsunuz. Daha sonra tüm bu gitarları sattım gerek yeni ekipman denemek gerekse ekonomik nedenlerden ötürü. Bugün elimde sadece Prs Se Custom 24 ve Fender Telecaster 52 Roadworn bulunuyor, ikisinden de çok memnunum. Fakat yine Les Paul için kaşınmıyor değilim fakat bu sefer hem ekonomiden hem de fiyat performans olarak Gibson'un artık çok da matah birşey olmadığını düşündüğümden ötürü sanırım Fujigen'e yöneleceğim, aslında bakarsanız son çıkan headstock değişmiş Epiphone'lar, Prs Se singlecutlar, Schecterin ve Ltd-Esp gitarlar da çok yeterli ve iyi aletler. Yaşım da 42'yi geçmiş vaziyette insan yaş aldıkça da ekipman ve modellere bakışı değişebiliyor. Gibson LP'lerin yapısal olarak tasarımdan kaynaklı problemleri olduğu da bir gerçek, gerçekten kendinizi bulacağınız vücudunuzun bir devamı gibi hissedeceğiniz bir kopyasına erişebilirseniz neden olmasın,sizinle birlikte güzelce eskiyecektir, fakat sırf headstockta Gibson yazıyor diye hepsinin enstruman olarak çok üst kalite olduğunu düşünmeyin derim. Benim eyyorlamam bukadar 🙂