Aile Hekimi Oldum

O iş kolunda çalışan insanların şahsına yönelik eleştiri yapmamak lazım, ama o iş kolunun kendisi asla varolmaması gereken bir şey.

Hocam düşüncelerinize böyle başladığınız için teşekkür ederim. Keza bazı hekimlerimiz konuyu öyle bir şahsileştiriyor ki zaman zaman maruz kaldığımız davranışlar şok edici olabiliyor.

Öncelikle kısa bir süre önce görevinden istifa etmiş bir mümessil olarak , genel itibariyle düşüncelerinize katılıyorum. Akılcı ilaç kullanımından çok sık dem vurulup insan sağlığının bu kadar hiçe sayıldığı nadir ülkelerden biriyiz sanırım. Bizde endüstri , artık yalnızca ticari kazanç düşüncesi içinde olan firmaların yönlendirdiği bir oyun gibi. İlaçların etkinliğinden çok sağladığı kar ön planda. İşin bu boyutundaki sıkıntılar zaten almış başını giderken bende çok fazla dile getirmek istemiyorum. Ancak ;

Firmaların ' ilacı satabilme yolunda yapılan her şey mübah' anlayışı karşısında bazı hekimlerin sergilediği duruş bir o kadar vahim diye düşünüyorum. Sağlanılan imtiyazları menfaatleri doğrultusunda sonuna kadar kullanıp yazdığı ilacın ne olduğunu bilmeyen hekimlerle karşılaşıyoruz.
Dediğiniz gibi konu o kadar derin ve konuşulması gereken o kadar çok şey varki.. Ben sadece yeni aile hekimimizin konuya bakış açısını merak etmiştim. 🙂
Herşey gönlünce olsun hocam. Başarılar.

Scrubs hekimlikden geliyo demek, humm.. hayırlı olsun.
Leyla ile Mecnun'dan sonra hayatımda izlediğim en güzel dizidir.Olayın tıbbi yönünden bağımsız diyorum bunu,çünkü mouse md,greys anatomy gibi dizileri izlemeyen biriym.Daha doğrusu dizi izlemeyen birisiyim.Hatta bildiğin televizyon izlemiyorum diyebiliriz.Bilgisayarla geçiyor vakit.

Jd ile Turk arasındaki iletişim ve bu ikilinin yaşam tarzları mükemmeldi.
Teşekkürler John Dorian
Teşekkürler Cristopher Duncan Turk
Teşekkürler Dr.Cox
Teşekkürler Todd, ''give me five bro''
Teşekkürler Kelso
Teşekkürler Ted

Doktor !!! Bu ekipmanları kim çalacak 😉
Tebrikler , başarılar...
Doktor olmadığın halde bunu biliyor olman şüphe uyandırıcı...🙄

Hep Cem Yılmaz yüzünden abi.Keşkül titremesi ne onu ben bile bilmiyorum.Bize zaten öyle şeyler öğretmiyorlar.
Etik değil.
Benim yaklaşımım ''Buyrun mehmet bey biz de sizi bekliyorduk'' olacak.
Kamu spotu stayla

4 yıldır taşrada çalışıyorum.Hiç bi sekreter bana ''helalmustafaabi bey ilk hastanız saat 9'da sizi bekliyor olacak'' demedi.

Hayat keşke kamu spotu tadında olsa.
Yalnız sekreter iyiymiş.Allah cast ajansına bağışlasın.
İbretlik caps'imle noktalamak istiyorum

Tam olarak 3 ay geçti ve doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.TSM'de (toplum sağlığı merkezi) geçen 3 yıl ve acilde geçen 1 yıldan sonra diyorum ki :
Acil mi ? Toplum sağlığı merkezi mi ? Aile hekimliği mi ?
Kesinlikle aile hekimliği.Belki 10 numara şehir merkezinde bir asm'de çalışsaydım böyle demeyecektim ama küçük bir köyün sağlık ocağında (asm yerine biz de bunu kullanıyoruz artık,çünkü herkes böyle biliyor böyle alışmış) doktor olarak çalışmak çok daha zor belki ama çok daha zevkli bence

Geri