- Konu Sahibi Konu Sahibi
Oooo hayırlı olsun çok manitu yaparsın. Evliysen de ne güzel işte doktor adamsın
Evli değilim.Yaş 29.Manitu dediğin kısım için unu eledik eleği astık evladım.Yaşlandım mübarek
Oooo hayırlı olsun çok manitu yaparsın. Evliysen de ne güzel işte doktor adamsın
Hocam bu novalgin ile teraflu neden her hastalıkta veriliyor? Boğazım şiş ve iltahaplıydı teraflu verdi doktor rapor bile vermedi. 😀
Yalnız grip yukarıda da belirtildiği gibi viral bir hastalık. Yani bir virüs yapar bu hastalığı. Antibiyotik ise hastalık yapan bakterilere karşı bir tedavi yöntemidir. O yüzden grip olduğunuzda antibiyotik almanız neredeyse hiçbirşey ifade etmiyor. O yüzden antibiyotik kullanmamanızı öneririm. Asıl doktorun sizin bir üstünüzdeki postta da dediği gibi bol sıvı ve istirahat çok önemli, çorba iyi gelebilir. Yanlış bir bilgim varsa affola benim fakülte daha bitemedi 😀Hocam çocukken her nezle/grip olduğumda antibiyotik kullanırdım halen de öyle. Nedense boğaz ağrısı antibiyotiksiz geçmez gibi bir algı vardı o yıllarda (90'lar başları). Benim de her grip olduğumda boğazım ağrıdığı için çocukluğumdan beri hiç bir hastalığı antibiyotiksiz geçirmedim. Şimdi de kışın 2 kez filan grip olurum. Yine boğazım ağrıyor ve her seferinde ve kendimce "bu sefer antibiyotik kullanmadan geçireceğim hastalığı" dememe rağmen 3-4 gün zor dayanıyorum. Geçmiyor maalesef. Şu an yine kullanıyorum.
Sizce bir şeylerde yanlışlık mı var ? Çocukluktan beri antibiyotik kullanmam bağışıklık sistemimi zayıflatmış olabilir mi ?
Doğrudur hocam. Tabi ben grip diyerek genelledim de "boğaz ağrısı" diyerek daha spesifik hale getireyim o zaman 🙂 Onda da mı antibiyotik kullanmak yanlış sizce ?Yalnız grip yukarıda da belirtildiği gibi viral bir hastalık. Yani bir virüs yapar bu hastalığı. Antibiyotik ise hastalık yapan bakterilere karşı bir tedavi yöntemidir. O yüzden grip olduğunuzda antibiyotik almanız neredeyse hiçbirşey ifade etmiyor. O yüzden antibiyotik kullanmamanızı öneririm. Asıl doktorun sizin bir üstünüzdeki postta da dediği gibi bol sıvı ve istirahat çok önemli, çorba iyi gelebilir. Yanlış bir bilgim varsa affola benim fakülte daha bitemedi 😀
Vallahi ona @helalmustafaabi cevap versin. 2 Senelik tıp öğrencisinden yanlış bilgilerle sizi hasta etmeyim 😀 Klinik bambaşka bir dünya.Doğrudur hocam. Tabi ben grip diyerek genelledim de "boğaz ağrısı" diyerek daha spesifik hale getireyim o zaman 🙂 Onda da mı antibiyotik kullanmak yanlış sizce ?