Akustik enstrüman için amfi

Merhabalar, elimdeki akustik kemanımı köprüye takılan piezzo mikrofonu ile elektro kemana dönüştürdüm. Bunun için amfi arayışındayım. İlk aklıma gelen aslında Zoom G1 four prosesörü alıp içerisine keman sesleri atıp standart bir hoparlöre bağlamaktı. Sonrasında dedim acaba bunu direk amfiden yapabilir miyim? Hani illa prosesöre yüklü kayıtlı ses olmasına gerek yok. Akustik enstrümanlarda zaten kullanılan belli başlı efektlerler var; reverb, delay, octave, tone gibi. Bu tarzda prosesör gibi kullanabileceğim amfi var mı? Bir de bu amfilerden akustik enstrümanlarda verim alabiliyor muyuz? Bir çoğu elektro gitar için üretildikleri için fazla mı sert olur tonu diye şüphe ediyorum.

Kullandığınız mikrofona göre dinamikler farklı olur. Kardioid mikrofon sesi dış seslerden etkilenmeden alıp herhangi bir kayıt veya prosesöre yönlendirmenize yardımcı olur. Piezzo mikrofonun performansının daha iyi olacağını düşünmüyorum. Doğal sesi yakalıp kullanmak istiyorsanız kardioid mikrofon öneririm. Mikrofonun sonrasında onu kullanabilecek bir cihaza ihtiyacınız var. Mikrofonunuz phantom power gerektiriyorsa ancak amfinin böyle bir özelliği yoksa yine sonuç alamazsınız. Size yavsiyem elinizdeki mikrofonu kullanacak olsanız bile prosesör edinmeniz. Prosesör üzerinden kulaklıkla çalışabilirsiniz bu da amfiye bütçeniz yetmiyorsa avantaj sağlar. Diğer bir nokta da mikrofon+ prosesör takımınızı istediğiniz sahne stüdyo vs taşıyabilecek olmanız, amfi ile bu çok zor...

Geri