MAnyaxTheLost nikli orçunla alışveriş yaptık çok teşekkür edeirm güvenilir bi arkadaş.saolasın turkrock bir dost daha kazandım.teşekkürler orçun
zafer01 demiş ki:Yalova'dan "FURKAN YUR" isimli şahısa Yamaha marka,Pac-II model Elektro gitar sattım.Sitede ki rakamım hard case dahil 485.00 Ytl.idi(Shop'um açıkken ki liste fiyatı 465 euro idi,gitarı tanıyan arkadaşlar gerçek fiyatı az çok bilirler.).Baktım ki gitarı satmakla zorlanıyorum.Hardcaseyi çıkarttım ve fiyatını 415.00 Ytl.ye indirdim.Lakin açıklamalarım da yine de Avrupa Gibag hediye ettiğimi söyledim ve hardcase ile ilgili bilgiyi de sildim.(Site sayfasını isteyen arkadaşa copy edebilirim,site de pasif olarak durmakta.)Bu şahıs beni aradı ve gitarı almak istediğin söyledi.400 ytl.ye verip veremiyeceğimi söyledi.Ben de 15 ytl.nin önemli olmadığını söyleyerek kabul ettim.Kendisin de sadece 370 ytl.olduğunu ve kalan parayı da en geç salı günü yollayacağını belirtti ben de çok önemli değil salı günü yollarsın dedim.O gün de birisine yapmam gereken büyük bir ödemem vardı ve çok sıkışıktım.Neyse tel etti tekrar ve parayı havale ettiğini söyledi ve gitarı hemen yollayıp yollayamayacağımı sordu.Ben de yolladığı parayı çekip ilk fırsatta yollayacağımı söyledim.PTT ye gitti ki para Adana yerine Antalya'ya yollanmış.Güya memur yanlışlık yapmış mış mış nasıl bir yanlışlıksa bu?O gün cumartesi idi ödememi başka bir yerden buldum para elime geçmeyince.P.tesi oldu parayı Adana yaparak yolladı ve kendisine özenli bir kutu ile Avrupa Gigbagin içine yerleştirerek yolladım ve eline geçip geçmediğini devamlı kontrol ettim.En son gitarı aldığını bakiye parayı da ertesi gün yollayacağını söyleyerek tel i kapattı.Aradan bir kaç gün geçti aradım bakiyeyi yollayıp yollamadığını öğrenmek için.Bir sahil kentimize geldiğini ve çarşıya inemediğini belirterek yarın yollayacağım dedi.Yine bir kaç gün geçti üç beş kez aramamdan sonra telime yanıt verdi.Siz Hardcaseyi yollamadınız falan diyerek gak guk demeye başladı.Ben de hardcaseyi yollayacağımı söylemedim ki,hem ilanda da açıkça casenin olmadığını yazmıştım dedim.Resmin de case ile durduğunu söyledi.İzah ettim yukarıda söylediğim gibi caseyi alıp fiyatını aşağı çektim dedim haaa dedi.Yani hardcase ile gitarı satmaktan vazgeçin de tekrar gitarın casesiz resmini çekerek tekrar koyamam ki.Bütün Aövrupa davullar da neredeyse hepsin de zille var ama altında ki not ta zillerin opsiyonel olduğunu yazarlar,bu bir çok aksam için de geçerlidir.Geçti aradan yine bir on gün.Belki 30 defa aradım ve yanıt vermedi tellerime.En son bir başka telim ile aradım anında açtı.Paramı neden yollamıyorsun yada tellerime neden çıkmıyorsun dedim.Başladı laga lugaya,aynı nakarata.Case gelmemiş te arkadaşları da caseli olmalıydı falan demişte falan da filan da.Altı üstü 30 Ytl.için bu kadar küçük düşer mi insan.Kısa bir konuşmadan sonra 30 Ytl.nin önemli olmadığını,önemli olanın senin karşıdaki insanı aptal yerine koyup yalan söylediğini anlattım.Ve onurun varsa hemen yolla dedim.Yollayacağını söyledi,geçti üzerinden bir 10 gün daha ve yollamadı.(O zaman bana söyler misiniz,Adana yerine Antalya PTT'sine havale çıktığında ki niyetini ben nasıl iyi niyetliydi diye kabul edeyim ki?).Muhtemelen ben gitarı yollayacaktım o da düzelteceğini söyleyecekti ve bekle ki para gelsin.Yani o gün ki para nın PTT görevlisi tarafından yanlışlıkla Antalya-Çarşı adresine yollandığına artık inanmıyorum.)Oysa ben buradan bir çok arkadaşa hiç para almadan bile ürün yolladım ve söyledikleri tarihte bedelini havale çıktılar.Genç arkadaşlarımızın o an eksikleri olabilir ve ürün başkasına satılmasın diye kalının bir kaç gün sonra yollayabileceklerini söyleyerek alet isteyebilirler,neden olmasın?Şimdi bana tekrar söyler misiniz ben bu ve bunun gibilerin yüzünden iyi niyetli tertemiz arkadaşlara da nasıl güvenerek eksik para ile ürün yollayayım?Bu ve bunun gibi insanların yüzünden insan başkasına da kuşku ile bakmaya başlıyor ve kurallarını katılaştırıp iyi niyetli genç müzisyen arkadaşlarada bu gibi sorunlar da yardımcı olmak istemiyor.Bu tipleri şiddetle kınıyorum,önemli olan bakiye üç beş kuruş değil bunların nasıl müzisyen oldukları.Bu küçük yaşların da üçkağıda başvurup verdikleri sözü yerlerse yarın bir gün iyi bir müzisyen olsalar bile hangi etik değerlerle müzik sevenlerin karşısına çıkacaklar.Kişilikleri gibi bozuk müzik yaparlar.Çok yazık çokk...Lütfen bu tipleri aranız da barındırmayınız,sakın güvenerek alet satmayınız ve açıkça deşifre ediniz isimlerini ki,başkasına da yapamasınlar.
fenderstrat28 demiş ki:den_nis nikli arkadasla takas yaptık..yolladıgı alet dedigi gibi tertemiz di..gercekten guzel bi alısveriş oldu..kendisine guvenebilirsiniz...
GuitarsSuck demiş ki:bu arada prof. satıcı olsan dükkanını kapatmazdın heralde. listeledigin ilana da bak bi ne kadar prof. satıcı olduğunu gör.
sizler sizin gibiler beni aranızda barındırmayın lütfen. ayrıca nasıl müzisyen olunacagını sizden ögrenecek değilim.
agabeyin bana sattığı gitar 1 sene bakımsız bir şekilde rafta beklemiş. biridge ve burguları pas tutmuş bir şekilde elime geldi. bir de vurugu var jak girişinin orda. 2 tane de teli değişmiş ama ben hiç çalınmamış sanıyordum.
allahtan ent. sap ayarında bi sorun yok
bu arada yalova ne burda anlamadım ben aydında oturuyorum😀 agabeyim de antalya güzelyalıda yanlış hatırlamıyorsam çünkü parasını ordan aldı