...asıl olarak bu camianın öldüğüne kanaat getirmemi sağlayan olay, son birkaç gün içerisinde oldu. "john" adlı üyeyle anlaşmıştık, ben ona bir midi klavye kargolayacaktım, o ise bana bir gitar manyetiği. Hatta özellikle ikimizin de aynı zamanlarda kargoya gidip ürünleri teslim etmesini istemişti, bana da bu uygun gelmişti, tam bir "takas" olmuş olacaktı işte... Son bir kez telefonlaştık ve gidip klavyeyi kargoya verdim, sonra da kendisine takip numarasını yolladım. Bunun üzerine "john" bana paketi "1 saat içinde" kargoya teslim etmiş olacağını söyledi. Bu ilk işkillendiğim andı, ancak beklemeye karar verdim, daha evvel de böyle şeyler olmuştu, ama hiçbirinde güvenim boşa çıkmamıştı. En nihayetinde kendisine bir mesaj atıp paketi yolladığında bana takip numarasını ulaştırırsa sevineceğimi söyledim. Biraz bekleyince elime bir numara geçti, fakat girdiğim bilgiler için bir sonuç bulunamıyordu. Bunun üzerine "john"u arayıp takip numarasını doğru yollayıp yollamadığı kontrol etmesini istedim. Bu noktada, sabahtan beri "kültür farkı" olarak görmezden geldiğim bir şey beni ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı; ben sakin bir ses tonuyla, "siz" diye, "bey" diye hitap ederek konuşurken, "john" ise sert bir tavırla konuşuyor, bana "sen" diyor, bir de üstüne "kardeşim" muhabbeti yapıyordu. Bu ağızları tanıyordum; güvenilmez insanların konuşma şekliydi bu. Nihayetinde yolladığı takip numarasının doğruluğu kontrol etmedi ve bir sürü saçmalık zırvalayıp konuşmayı sonlandırdı. Ne yazık ki, dün akşam ve bu sabah kargo firmasına gidip paketimin teslim edilmeden bana geri gönderilmesini talep etmişsem de, paketimin dağıtıma çıktığı, dolayısıyla bunu yapamayacakları cevabıyla karşılaştım. "john"a bir midi klavye hediye etmiş oldum sanırım..?
"john"un forumda birden çok ilanı var. Elimde adı, cep numarası ve adresi var. Ama bunları ifşa etmenin bir anlamı var mı bilemiyorum. Zira foruma başka bir adla üye olup kaldığı yerden devam edebilir. Ben hala "salak"lığıma devam edip kargo takip sisteminde bir sorun olduğunu ve "john"un bana yolladığı manyetiğin yolda olduğu varsaymaya devam edeceğim, ama biliyorum ki söz konusu manyetik asla elime geçmeyecek...