Alive (Pop-Rock) - İzmir

Körler sağırlar birbirini ağırlar gibi olcak ama , gerçekten yaptıkları güzel müzik kadar, karizmatik olmakla ukala olmak arasındaki çizgiyi de çok iyi bilen bi grup Alive..

Geçen sene her c.tesi çaldıktan soora beni 4 e kadar orda tutup , zurna eden pis herifler 🙂 Hayatımdan yediniz uleeeen 😉

Ellerinize sağlık hepinizin.... :twisted:
Seviyorus sizi...

heyt merhabalar walla arkadaslar müzikaliteyi geçiyorum herseyden önce wala bu kadar sorunsuz sevgi dolu ve malum müzik piyasasinda hala yozlasmadan kalmayi becermis çocuklardır bunlar hepsi birbirinden şeker lokumtatlısı arkadaşlardır beraber çaldığımız günleri özlüyoruz walla hepimiz... Alive izmire lazim 😉 bu arada Aydoktan allah razı olsun karşı çıkmış yoksa grubun adı teyyare oluyomuş az kalsın onu atlamadım ehueh

aa asilin ayrılıcak olmasına üzüldüm cidden.umarım gönlünüze göre bulursunuz en yakın zamanda...eskileri çok özlüyoruz bu arada.dire straits i,pearl jam leri...belkide batuhanı..

birşey sorucam..arkadaşım birşey söyledi bana.."sende farkettiysen alive bazı şarkılarda çaldıkları grubun müziğini alttan verip sonra tekrar kendileri aynı şarkıyı çalmaya devam ediyo" diye..yani o grupla düet gibi birşey..ben ööle birşey farkedemedim.. eğer anlatabildiysem bu konuda bir cvp istiyorum ark.lar..

Öncelikle GRDP üyelerine çok teşekkür ederim bizde onları çok seviyoruz müthiş bir geyik potansiyelleri var grupça çok pozitif insanlar. başarılar diliyorum. Buarada bu çarşamba çalmıyoruz çağların dediği gibi istanbullu bir grubun konseri var ilgilenenlere duyrulur. yılbaşında biostayız giriş 20ytl imiş çok eğlenicez muhtemelen bekleriz..........

psishe demiş ki:
aa asilin ayrılıcak olmasına üzüldüm cidden.umarım gönlünüze göre bulursunuz en yakın zamanda...eskileri çok özlüyoruz bu arada.dire straits i,pearl jam leri...belkide batuhanı..

siz bizi beri'nin ilk zamanlarından beri takip ediyosunuz o zamanlar gitarda batuhan vardı. Bize Dire straits, Pearl jam, Eric Johnson, Billy Idol çalalım diyen odur. İyikide çalmışız çok eğlendik o parçalarda. Biz parçaları çalmaktan sıkılmaya başladığımızda batuda gruptan ayrılmıştı zaten. Tekrardan yapma gereği duymadık ama çağlara duyrulur sultans of swing çalalım derim. Ne dersiniz?

McMannes hoş bir noktaya değinmiş şu anki repertuarımızda sadece puto parçasının girişine orjinaline çok benzer bir ritm koyduk. (XP-50nin kendisinde olan bir sample) Klavye giriyo önce diğer enstrümanlar girmeden aydok ve çağlar r&b vokal yapıp parçaya renk veriyolar daha sonra davul, bass ve gitar giriyo. Onun dışında hiçbir parçada alt yapı yada sample kullanmıyoruz. Arkadaşını yanıltan uzun klavye introları olabilir. Bizim klavyeci sever intro olaylarını, ekleriz parçalara ara sıra örn: enjoy the silence, to the moon and back, deeper undergruond uzun klavye introlarına sahiptir.

bi önceki mesaj iki kere yollanmış değiştiriyim bari bunu. mrt7626 ve bono kardeşler bizde sizi çok seviyoruz. GRDP nin diğer üyeleri (gerçi netle alakalı bi onat kaldı) forumlara katılmayı düşünüyomu?

Hmm saolun..Alive bir site yapmayı düşünmüyormu..Kendilerine ait parçalar videolar fln.. Bence olabilirse çok güzel olur... Alive ı tanımayan yoktur ama siz bir alive tanıtım videosu hazırlarsanız çok güzel olur🙂) Benimde bilgisayarımda sizlerle ilgili birşeyler bulunmuş olur🙂

Batuhan suanda GRDP ile calmaya baslayacak 5 aylık bir donem icin onu sevenler izlemeye gidebilirler 🙂 Sultans of swing yerine calınabilecek cok sarkı var eskidi artık onlar 🙂 Aliveyle calmaya basladıgımızda zaten caldık dediginiz sarkıların hepsini (pearl jam..direstraits vs.. vs.. ) sonra sıkıldık ve bitti.. Suanda baska sarkılar var.. Biz eglenemezsek kimse eglenemez degilmi? 🙂

Caglar_alive demiş ki:
Batuhan suanda GRDP ile calmaya baslayacak 5 aylık bir donem icin onu sevenler izlemeye gidebilirler 🙂 Sultans of swing yerine calınabilecek cok sarkı var eskidi artık onlar 🙂 Aliveyle calmaya basladıgımızda zaten caldık dediginiz sarkıların hepsini (pearl jam..direstraits vs.. vs.. ) sonra sıkıldık ve bitti.. Suanda baska sarkılar var.. Biz eglenemezsek kimse eglenemez degilmi? 🙂

alive'ı çok severim. bence çok kaliteli bir grup özelliklede birçok farklı tarzı soundunu bozmadan birarada çalabilmeleri güzel bişi. kimi grup rock çalar pop çalamaz, kimi grup r&b çalar alternatifin hakkını veremez ama siz bu konuda çok başarılısınız. ben birkaç tanede olsa blues-rock tarzı parça dinlemek isterim. sultans of swing güzel bir örnek tekrar yaparsanız çok sevinirim

Arkadaşlar düşünün... Alive milleti zıplatıp baya bi yormuş e haliyle kendilerinde de yorgunluk görülüyo... şöyle ortam içkilerini tazelerken..ışıklar hafiften kararıyo..yeni aldığınız içkinizden bir yudum alıyorsunuzz ve kulağınıza bir müzik takılıyoo..hafiften duyuyorsunuz..bu ne diyee.. Yanınızda sevgiliz fln ööle takılırken bir anda bir müzik yükseliyor..Herkesin ortak şarkısı..herkesde ayrı bir yeri olan şarkı... güzel bir Intro'dan sonra aydok o muhteşem sesiyle parçaya giriyor.......
"You are once again surrounded by a brilliant white light."
Tabiki bunu duyan herkes eşlik etmeye başlıyor..ve şarkının ortalarında şarkının en can alıcı yerinde aydok herkes ile aynı adna devam ediyor....
"One last time we'll lay down today
One last time until we fade away
One last time we'll lay down today
One last time we fade away"

hemen arkasından o muhteşem solo... !!!FINALLY FREE!!!
Eğer bunu çalacak olurlarsa mekanda olabilecekleri düşününmek bile istemiyorum :!: Heralde hayatımın en iyi gecelerinden biri olurdu 🙂
Hayal etmesi bile bana keyif veriyo... Canlı dinlemesi düş gibi olurdu...

Sana butun alwayslar feda olsun bitane zeynepim benim 🙂 Bizi unuttun gelmiosun artık ama yinede bizimlesin o sarkı hep sana gidio bide baska bi sarkı daha var onunda yarısı hep sana gidio 😉 sende anladın beni anladın 😀

McMannes demiş ki:
Arkadaşlar düşünün... Alive milleti zıplatıp baya bi yormuş e haliyle kendilerinde de yorgunluk görülüyo... şöyle ortam içkilerini tazelerken..ışıklar hafiften kararıyo..yeni aldığınız içkinizden bir yudum alıyorsunuzz ve kulağınıza bir müzik takılıyoo..hafiften duyuyorsunuz..bu ne diyee.. Yanınızda sevgiliz fln ööle takılırken bir anda bir müzik yükseliyor..Herkesin ortak şarkısı..herkesde ayrı bir yeri olan şarkı... güzel bir Intro'dan sonra aydok o muhteşem sesiyle parçaya giriyor.......
"You are once again surrounded by a brilliant white light."
Tabiki bunu duyan herkes eşlik etmeye başlıyor..ve şarkının ortalarında şarkının en can alıcı yerinde aydok herkes ile aynı adna devam ediyor....
"One last time we'll lay down today
One last time we fade away"

hemen arkasından o muhteşem solo... !!!FINALLY FREE!!!
Eğer bunu çalacak olurlarsa mekanda olabilecekleri düşününmek bile istemiyorum :!: Heralde hayatımın en iyi gecelerinden biri olurdu 🙂
Hayal etmesi bile bana keyif veriyo... Canlı dinlemesi düş gibi olurdu...

parçanın adı One last time mı? çok övdün merak ettim yaaa... kimin parçası indirelim emuleden falan bulalım dinleyelim!!!!

Dream Theater - One Last Time
Cok severim bende 🙂
Metropolis albumunden gerci ordan hic bisarkıyı isim isim bolmemek lazım cunku album tamamiyle bi hikayeyi anlatıo ve o sarkıda hikayenin bi parcası butun dinlemek lazım o albumu

keşke full albümü çalsanız ama biraz kasar sanırımm🙂) Mükemmel insan çağlar one last time demiş fakat. "One last time we'll lay down today
One last time we fade away" sözleri aynı albümün en son parçası olan "Dream Theater - Scene Nine- Finally Free" şarkısında da söyleniyo..benim dediğim de bu şarkı..eğere çalabilirseni çok sevinirizzz..."hepimiz"🙂)..
Zaten parça başlarken dediğim gibi "You are once again surrounded by a brilliant white light." sözleriyle giriyo... Bu şarkıyı çalmanızı isteyen bir tek ben değilimdir bundan eminim🙂 Bana katılan dostlar dan bu konuda alive a ısrar etmelerini istiyoruummm🙂)))))))

Hehe full albumu calsak inan barda sen olursun bi kac erkek daha olur belki 1-2 kız o kadar 😀 Izmir kaldırmaz bole biseyi zaten herkesten farklı calıoruz repertuarı elimizden geldigince buna bile bi suru tepki olabilio zaman zaman 🙂 bide dreamtheater'in full albumunu caldıkmı ooo siz dusunun 😀

Geri