Amazon'dan Ürün Getirme

posta ile geldiğinde kargoya göre daha hızlı geçiyor gümrükten . 75 euro =100 dolar kadar bir şeyler alacaksanız gümrük vermiyorsunuz sonra %20 vergi biniyor ve her kişinin senede 5 defa alım hakkı var

ozel kargolar dhl, fed-ex, ups vs gibi bunlarin kendi ozel gumrukleri var ama orda isler cok ciddi takilirsa ki genelikle 75 euro ustu takiliyor sadece gumruk kagit islemleri icin 150 tl civari bir rakam oduyorsunuz ustune bir de vergi vs biz birkac defa sirf bu yuzden urunu iade etmek zorunda kaldik geri gonderme hakkiniz var ama kargo ucretini geri alamiyorsunuz ! standard air mail den sasmayin amerikadan geliyorsa usps (us postal service) ! yardimci olabildiysek ne mutlu , ben aradiginiz reverb tank a ebay den baktim bi cok secenek var turkiyeye gonderi yapan , ebay dan alin derim !

Ben de öyle zannediyordum, ama attığım linke bakarsanız ürün DDP li gönderilmiş. Bu yüzden tum masrafları odemekle Amazon yukumlu oldu benim durumumda, en azından DHL bana böyle söylemişti. Ilginç bir sekilde Amazonun sitesinde ürünün DDP li gönderilmeyeceği yazıyor. Belki de benden sonra kaldirmislardir elektronik ürünlerin Türkiyeye gonderimlerini 😀

2012 yili itibari ile gumruk prosedurleri biraz degisti bir girip okumanizda fayda var ancak gumruge takilirsa sorun yok gidip alirsiniz bir sekilde onda da baska prosedur var benim esim amerikali o yuzden yillardir bu tip siparisler paketler vs mecburen ugrasiyoruz, biraz bence buradaki paylasimlarda seviyeyi korumak lazim tecrube paylasmanin dogrusu yanlisi olmaz. maalesef bu posta isleri biraz sorunlu olabiliyor, ptt adresine girip orayi okursaniz hangi seri ve barkod numaralariyla neyi takip edebileceginiz yazar, mesela dhl, fedex gibi ozel firmalar secip gumruk sorunu yasarsaniz is cok uzar vs neyse zaten siz amazondan alisveris yaparsaniz buraya gonderip gondermediklerini soyluyor amazon cok guvenilir bir site ! blackjack amazon her urun icin fiyatindan kargo hesaplar yazmadim istersen bir kez daha oku biraz sakin olmak lazim birbirimizi tanimiyoruz o yuzden saygimizi karsilikli koruyalim, her urun icin shipping ayri koyar amazon bu boyledir 500 den fazla belki daha fazla urun almisimdir biraz biliyorum musaadenizle !

Başkanım haklısın ben senin yazılarına istinaden demedim zaten. Bak sen tecrübelisin ama bilir bilmez herkes şu sitede hem msj sayısı yükselsin diye, hemde herşeyde sözüm olsun adına herşeye bi nane konduruyorlar. Ben artık bunlardan sıkıldım.

Konuya gelince bu sene 2 sipariş verdim, 2 side geldi sorunsuz. Ben sorunsuz aldığım için araştırmadım 75 euro olayını. Ama demekki benimkiler iyi tesadüf etmişte seslenmemişler.

Ama bence hala mantıklı diye düşünüyorum, çünkü özel fedex, ups gibi firmalar dışında , usps (ptt kargo türlerinde) 300 euro nun altındaki getirimlerde sadece % 18-20 arası gümrüğü ödeniyor ve iş bitiyormuş. Bence burda bulunmayan ürünler için gayet mantıklı, yanılıyormuyum?

bence de gayet mantıklı ben de sürekli hem zorunlu olduğum için hem de keyfi alışverişler yapıyorum zaten . gönderen firmanın kutu içeriğinin ne kadarını kutunun üstündeki faturada gösterdiği de önemli oluyor bazı firmalar direk düşük gösteriyorlar bu sebepten dolayı böylece takılmıyor. Tabii şu da çok önemli şimdi biz takılmıyor deriz bir arkadaş takılmıyormuş alalım der takılır ya da kaybolur bu yüzden de bunun sorumluluğunu taşımak çok kolay değil ve müzik aleminde çok sayıda genç olduğu için ve paraları da çok kısıtlı olduğu için kötü bir tecrübe görece olarak pahalıya mal olabilir ki 200-300 euro gibi paralar çok büyük paralar mesele bir üniversite öğrencisi için 🙂 ben üzülürüm o yüzden prosedürleri bilsinler en azından ! sevgiler ...

Yaptığım birkaç alışveriş sonucu söyleyebilirim ki ebay çok daha mantıklı bir çözüm her tarz alışveriş için. Çin'den 3 parça irili ufaklı şey (entegre, gitar sviç ve akord burgusu), USA'dan ise S.Duncan Blackout 7 Tel set istedim..Çin'den gelenler free shipping olduğu için biraz uzun sürse de geldi hepsi sorunsuz, manyetikleri ise konuştuğum kişi gift olarak göstermek yerine 50$ olarak gösterebileceğini, bir sorun olmayacağını söyledi, hakkaten de öyle oldu, 8 gün gibi kısacık bir sürede manyetiklerim elimdeydi express mail priority ile, ki bunun 4 günü USA'da geçirdiği zaman oldu 😉

Diyeceğim o ki, gift yapmazlar ise "low value declaration" için ısrar edin, zaten gümrükte didik didik açıp baktıklarını sanmıyorum benim paket açılmamıştı mesela; ha olur da gidip iki tane kocaman JBL sahne hoparlörüne 80$ yazdırtırsanız işte o zaman kıllanırlar, ama small package, small box tarzı küçük gönderilerin içinde babam bile olsa açıp bakacaklarını sanmıyorum 😀 😀 😀

amazondan 75 dolara kadar pedal vb. boyutlarda ürü sipariş ettiğimde kargo ücreti olarak aşağı yukarı ne kadar ödeyeceğim ? Ve ptt ile daha uygun fiyata getirtebilir miyim ? 🙂

Benim merak ettiğim bir konu şu ebaydan birşey alsam veya amazondan kargolar İst / Anadolu yakasına mı inmekte Sabiha gökçene ? yoksa avrupa yakasına mı inmekte ?

amazondan 75 dolara kadar pedal vb. boyutlarda ürü sipariş ettiğimde kargo ücreti olarak aşağı yukarı ne kadar ödeyeceğim ? Ve ptt ile daha uygun fiyata getirtebilir miyim ? 🙂

75 dolar değil, 75 euro olacak orayı düzeltelim.. Evet o limite kadar istediğin herşeyi ister 20-30 günlük ucuz kargolarla, istersende 4.gün kapına gelecek pahalı kargolarla sipariş edebilirsin. Hiçbiryere hiçbirşeye takılmaz.

Standart (yani ucuz ve yavaş olan) kargo ile sipariş edersen 20 günü bulur, belkide aşar. Bu kargoda genellikle 20 dolardan 40 dolara kadar çıkabiliyor.

Expedited
kargoda (
Hızlı kargolar) ise DHL, UPS gibi büyük firmalar ve 4. gün kapında oluyorlar. Onlarda 40 dolar üzeri tutuyor.

Örnek vermem gerekirse; 1 adet wah pedalı

standart; 35 dolar ken,
Expedited; 60-70 dolar arası oluyor..

Amazonda 1 firma yok. Bi ürünü enaz 5-10 firma satıyor. Bunların bazıları Tr ye yollama yapmıyor, bazıları yapıyor. Ürüne gelince direk add demeyin, Ayrıntılarına girin, orada firmalar listelenecek. Her firmanın kargo ücreti ayrı oluyor.. Mesela Shure mikrofonu Dhl ile 40 dolara getirttim, 4.gün kapıdalardı.. Amazondaki Bi diğer firmada ise kargosu 75 dolar tutuyordu.. Değişkenlik gösteriyor fakat en önemli noktası 75 EURO LİMİTİNE KARGO DAHİL DEĞİL..

Dun tlfnumu aradi bi numara. Postaneden aradigini soyledi. Kargom gelmis. Wah yani. Fakat gumruk eklendi dedi. Evet biliyorum Nekadar dedim. 32 tl dedi 🙂

Vergi dairesine yatirin bizede faturayla gelin paketiniz burda dedi. 250 dolarlik bi urun getirtsem ne olur dedim??
Sadece vergi dairesine %20 sini oder alirsiniz dedi. Kii yani %20 sini odedigimiz halde bile Tr fiyatlarina yaklasmiyor. Her halukarda ucuz oluyor. Tabi usps kargo ile. Oda 20 gun suruyor gelmesi malesef

ebay güvenli ve hızlı....geçen rekor olarak posta ile arizonadanizmire tam 6 günde geldi...bir hayli alışveriş yaptım...hiç sıkıntı yok....paypal ve sanalkart çok güvenli...ufak tefek şeyleri alıyorum ve memnunum...75 euro yasal sınır sanırım..

Ebayden son 4 yıldır mal alıyorum, diğer amerikan enstrüman sitelerinden de. Ben bir siteden Amerikadan posta kutusu üyeliği aldım, böyle birkaç firma var. Aylık 9 dolar ödeyip kullanıyorum. Her ay bir iki şey aldığım için bana uygun. Aldıklarımı oraya göndertiyorum, orada toplanıp evime 3-4 günde teslim ediyorlar. Kargo gerektiren durumlarda da telefon edip miktarı söylüyorlar. Bu kadar basit. Periyodik olarak mal getirtmeyi düşünenler için çok güvenli olduğunu söyleyebilirim.

Ebayden son 4 yıldır mal alıyorum, diğer amerikan enstrüman sitelerinden de. Ben bir siteden Amerikadan posta kutusu üyeliği aldım, böyle birkaç firma var. Aylık 9 dolar ödeyip kullanıyorum. Her ay bir iki şey aldığım için bana uygun. Aldıklarımı oraya göndertiyorum, orada toplanıp evime 3-4 günde teslim ediyorlar. Kargo gerektiren durumlarda da telefon edip miktarı söylüyorlar. Bu kadar basit. Periyodik olarak mal getirtmeyi düşünenler için çok güvenli olduğunu söyleyebilirim.

yani hem abd içi shipping hem de uluslararası shipping ödüyorsunuz... hoş sadece abd ye satışı yapılan ürünler için iyi de çok pahalı olmaz mı? belki ufak tefek ürünler için pahalı olmaz ama... gitar filan...

Genellikle çok daha ucuza, ya da en fazla aynı fiyata geliyor. Malı almadan önce fiyatları ve kargoyu ve gümrük olayını bildiğimden rahatlıkla hesabını yapabiliyorum. İlgili üye olduğunuz aracı firma da gerekli tüm kargo bilgilerini kendi sitelerinde veriyor. Özellikle ikinci el mallarda çok fardalı. Ancak şu var: son birkaç aya kadar herşey gerçekten çok keyifliydi. Şimdi kargo ücretleri arttı, kargolar artık ağırlık yerine boyutu büyükse hacme göre hesaplanıyor, gümrüğe giren ürünlerin fiyatı aşağı çekildi (75 Euroya düştü). İşlerin tadı kaçtı. Pedal, manyetik vb. 1 poudluk küçük ağırlıklar içeren sıfır ürün almak çoklukla ucuza geliyor. 2-3 parça birden alınca daha da ucuzluyor. Elektrogitar da aldım: Türkiyede 3900 TL lik bir Fender deluxe gitar, orada 1500 dolar ve tüm masraflarıyla toplamda buradakinden 90-100 TL daha ucuza geliyor (3800TL). Tüm bunlar o günkü dolar kuruyla da ilgili tabi. Geçen sene dolar çok uygundu bir hayli rahat ve ucuza mal almıştım. Ben ebayden ve diğer amerikan dükkanlarından mal alırken genellikle toplam fiyatlarda ucuza gelenleri hesaplayıp öyle alıyorum tabi. Ayrıca gerekirse ülkede olmayan ama illa ki istediğim şeyler olunca alıyorum. Her işin iyi ve riskli tarafı var. Bunları gözden geçirip ona göre böyle bir firmayla posta kutusuna sahip olmak bana daha çok artısı var olarak görünüyor ve henüz hiç rahatsız olmadım.

Abi mesela Fender Mustang V HD ve kabinini aldım. Bayağı yüksek oluyor, 600 dolar falan. Yine %20 vergisini öder alır mıyım? Türkiye'de bu ikisi iki bin liraya satılıyor. 500 lira fark eder en azından.

Geri