posta ile geldiğinde kargoya göre daha hızlı geçiyor gümrükten . 75 euro =100 dolar kadar bir şeyler alacaksanız gümrük vermiyorsunuz sonra %20 vergi biniyor ve her kişinin senede 5 defa alım hakkı var
2012 yili itibari ile gumruk prosedurleri biraz degisti bir girip okumanizda fayda var ancak gumruge takilirsa sorun yok gidip alirsiniz bir sekilde onda da baska prosedur var benim esim amerikali o yuzden yillardir bu tip siparisler paketler vs mecburen ugrasiyoruz, biraz bence buradaki paylasimlarda seviyeyi korumak lazim tecrube paylasmanin dogrusu yanlisi olmaz. maalesef bu posta isleri biraz sorunlu olabiliyor, ptt adresine girip orayi okursaniz hangi seri ve barkod numaralariyla neyi takip edebileceginiz yazar, mesela dhl, fedex gibi ozel firmalar secip gumruk sorunu yasarsaniz is cok uzar vs neyse zaten siz amazondan alisveris yaparsaniz buraya gonderip gondermediklerini soyluyor amazon cok guvenilir bir site ! blackjack amazon her urun icin fiyatindan kargo hesaplar yazmadim istersen bir kez daha oku biraz sakin olmak lazim birbirimizi tanimiyoruz o yuzden saygimizi karsilikli koruyalim, her urun icin shipping ayri koyar amazon bu boyledir 500 den fazla belki daha fazla urun almisimdir biraz biliyorum musaadenizle !
Benim merak ettiğim bir konu şu ebaydan birşey alsam veya amazondan kargolar İst / Anadolu yakasına mı inmekte Sabiha gökçene ? yoksa avrupa yakasına mı inmekte ?
teşekkürler hocam 🙂Avrupa yakasına geliyor 😉
amazondan 75 dolara kadar pedal vb. boyutlarda ürü sipariş ettiğimde kargo ücreti olarak aşağı yukarı ne kadar ödeyeceğim ? Ve ptt ile daha uygun fiyata getirtebilir miyim ? 🙂
Ebayden son 4 yıldır mal alıyorum, diğer amerikan enstrüman sitelerinden de. Ben bir siteden Amerikadan posta kutusu üyeliği aldım, böyle birkaç firma var. Aylık 9 dolar ödeyip kullanıyorum. Her ay bir iki şey aldığım için bana uygun. Aldıklarımı oraya göndertiyorum, orada toplanıp evime 3-4 günde teslim ediyorlar. Kargo gerektiren durumlarda da telefon edip miktarı söylüyorlar. Bu kadar basit. Periyodik olarak mal getirtmeyi düşünenler için çok güvenli olduğunu söyleyebilirim.
75-1500 euro arasındaki ürünlerde %20 vergi ödeyerek getirebiliyorsun . sorunsuz olarak geliyorAbi mesela Fender Mustang V HD ve kabinini aldım. Bayağı yüksek oluyor, 600 dolar falan. Yine %20 vergisini öder alır mıyım? Türkiye'de bu ikisi iki bin liraya satılıyor. 500 lira fark eder en azından.