unuttuğum da vardır ya da başlığı ben açmamışımdır ama yorum yazmışımdır...
Hadi bakalım V4 gelmiş...
usb-c ve attenuator dışında ciddi bir yenilik göremedim ...
- solitude71
- Yanıt: 28
- Forum: Elektro Gitar Ekipmanı
İnceleme Konu 'Yamaha THR-II'
THR-II Wireless Desktop Guitar Amplifiers - Yamaha USA
Explore Yamaha THR-II wireless desktop guitar amplifiers with rechargeable batteries, hi-fi playback, amp modeling, effects, and Bluetooth connectivity.usa.yamaha.com
Defalarca yazdım. THR serisi tek amfiniz olamaz ama alabileceğiniz en iyi ikinci amfiniz olur. THR10x yaptığım en iyi alışverişlerden biri oldu bugüne kadar. Efsane yenileniyor, fiyatı çok yüksek, muhtemelen bizde daha da aşırı olacak ama sanki çıktığında karşı koyamayacam gibi cezbetti beni şimdiden.
- solitude71
- Yanıt: 26
- Forum: Elektro Gitar
İnceleme Konu 'Blackstar ID:Core V3 serisi'
Bu aralar epey gündemde artık bir naçizane inceleme yazmak farz oldu. Her zaman dediğim gibi ben amatör bir cihaz meraklısıyım, gitaristim bile demiyorum. O gözle kişisel tecrübelerimi yazıyorum. Denerken hissettiklerimi yani... teknik inceleme değil.
Öncelikle ID:Core kullananlar için aman aman bir yenilik yok, daha doğrusu var epey de eldekini satam hemen koşam v3 alam demeye gerek yok. Direkt alacaklar için harika bir alet. Lütfen bu noktada karşılaştırılabilir olmayan garip yorumlar gelmesin ... ya onu alacağıma HT-5 alırım en azından lambalı ya da ses kartı alacan hacı gibi...
- solitude71
- Yanıt: 13
İnceleme Konu 'Blackstar Debut 50R'
Çok fazla video gelmeye başladı... ben genelde PMTVUK'den Dagan'ın tarzını severim...
İlk izlenimlerim oldukça başarılı. Debut'nün küçük versiyonları epeydir var ama açıkçası hayal kırıklığıydı. Boyutundan kaynaklı olarak sesi ve tonu zayıf, bolca gürültü yapan hacimsiz oyuncaklar gibi geldi bana. 50R ise bambaşka. Katana ile option paralysis yaşayanlara çok daha basit bir pedal platformu sunuyor. ISF'in sevmeyeni çok ama ben epey Blackstar taraftarı sayılırım. Hem 3'lü EQ olması hem ISF ve yanında attenuator artı fx loop ile oldukça iddialı olmuş bu amfi. Analog olması da güzel. ID:TVP ve...
- solitude71
İnceleme Konu 'Boss Katana Serisi'
Boss'un önce pahalı ve butik Waza denemesi, sonra pahalı ve yine butik denebilecek Blues Cube denemesi ve sonunda bu ikisinden öğrendikleri adam gibi amfi yapma ve bildiğimiz Cube'lar ile yakaladıkları ticari başarıyı harmanlayan tam anlamıyla "jack of all trades, master of none" yani her işten anlayan ama hiçbirinin uzmanı olmayan bir amfi yapmışlar. Cümle devrik oldu ama amfi tam olarak bu.
Youtube'da sebil gibi video var, merak eden bakar. Ben naçizane amatör kullanıcı olarak hissiyatımı paylaşayım:
Fiyat:
50watt olan 1200 TL, 100watt olan da 2,000+ civarı sanırım. Ucuz mu, değil...
- solitude71
- Yanıt: 163
İnceleme Konu 'Blackstar Silverline serisi'
Herhalde duymayan kalmamıştır ama ben naçizane iki kelam edeyim. Efendim bu seri bilindiği üzere hakkında uzun uzun yazdığım ID:TVP serisinin yeni jenerasyonu.
Blackstar Amps - Silverline Series
With a perfect blend of boutique, studio-grade effects, the Blackstar Amps Silverline Series will be your go-to amp for every situation.www.blackstaramps.comİnceleme - Blackstar ID:TVP 15
Yine bir ev tipi solidstate amfi ile ilgili naçizane kişisel görüşlerimi paylaşayım dedim. Teknik veya uzman review'su değildir, amatör kullanıcı hissiyatıdır o yüzden teknik detay vb sormayın, sade vatandaşım ben. Daha önce rakibi ya da segmentdaşı diyebileceğimiz amfilerle ilgili de görüş...turkrock.com
Aslında neredeyse aynı amfi denilebilir ve ben de ilk çıktığında Blackstar'a adam mı seviyonuz lan, ne bu aynısı hem de daha pahalı diye çemkirmiştim. Valla öyle değilmiş.
Öncelikle kozmetik farklar: bir kere gri kaplama ve krom görünümlü ön ızgara bambaşka bir hava katmış. Tavuk gagası mı deniyor, o knob'larla hem vintage bir...
- solitude71
- Yanıt: 15
İnceleme Konu 'Blackstar ID:TVP 15'
Yine bir ev tipi solidstate amfi ile ilgili naçizane kişisel görüşlerimi paylaşayım dedim. Teknik veya uzman review'su değildir, amatör kullanıcı hissiyatıdır o yüzden teknik detay vb sormayın, sade vatandaşım ben.
Daha önce rakibi ya da segmentdaşı diyebileceğimiz amfilerle ilgili de görüş bildirmiştim:
Katana 50:
Boss Katana Serisi
Spider V 60:
İnceleme - Line 6 Spider V 60 watt görüşlerim
Bu ikisiyle ilgili başlıklarda en çok atıf yapılan ve benim de övdüğüm amfi ID:TVP oluyor, madem öyle iki kelam edeyim bari, o da bir başlığı haketmiş.
Güç, kuvvet yerinde mi? Yıkar mı...
- solitude71
- Yanıt: 20
İnceleme Konu 'Boss Katana Air EX'
Hadi bakalım... tartışalım inceleyelim diyemiyorum artık.. artık marka, model, ton vs değil de spesifik hangi oyuncaklar ve teknolojiler olsun diye amfi seçme çağına girdik.
İlk izlenimim güzel olmuş, meraklısı GAS'ten kaçamayacak gibi duruyor.
BOSS - KATANA-AIR EX | Guitar Amplifier
KATANA-AIR EX: Guitar Amplifier - Professional Sound in a Wireless Desktop Ampwww.boss.info
- solitude71
- Yanıt: 12
Ezelden beri bitmeyen arayıştır hangi başlangıç amfisini alayım...?
Hiç kimse zahmet edip sağ üstteki Arama kutusunu kullanıp daha önce forumda bin kere yazılmış bilgilendirmeleri okumadığı, aynı soruyu soran 400 kişiye ne cevap verilmiş bakmadığı ve hatta bu konuda sabit bir başlık varken ona bile bakmadığı ve ben de her sorana benzer şeyleri yazmaktan bıktığım için şöyle bir şeyler yazayım dedim. Her yeni gelene copy paste yaparız artık.
- Aşağıdakiler naçizane tecrübe ettiğim amfiler ile edindiğim kişisel bilgiler ile sınırlıdır. Tartışmaya açık noktalar elbet olabilir...
- solitude71
- Yanıt: 29
Boss Dual Cube LX
söylüyordum… bekliyordum…
Yamaha THR kral, Blackstar da ID:Core ile ekmeğinin peşinde… eh koca Boss biz de yapmayak mı demişler.
Alınıp şans verilebilir gibi geldi ama Cube Cube’dur, ne kadar farklı tınlar bilemedim. Evde yer var ve para hazırsa geldiğinde alınır, THR veya ID varsa lüks olabilir, bekleyip görelim.
BOSS - DUAL CUBE LX | Guitar Amplifier
DUAL CUBE LX: Guitar Amplifier - The Classic CUBE, Evolved for Maximum Flexibilitywww.boss.info
- solitude71
- Yanıt: 18
Spider V 60 watt
Line 6
Nereden başlasam ...
Line 6 olmak: ... zor iş, bir yandan modelleme işi denince akla gelen ilk markalardan biri ol, Pod X3 ve HD gibi başarılı aletler yapmış ol bir yandan da birçok kişi için Çin malı oyuncak org seviyesinde ses veren bir cihaz algısına sahip ol. Açıkçası büyük beklentilerle, çok daha büyük önyargılarımı kırarak aldım ... tam karar veremiyorum ama büyük hayal kırıklığını engelleyen birkaç keyifli özelliği sayesinde idare ediyorum. Kötülemeye kıyamıyorum ama övmeye de utanıyorum, öyle bir amfi. Her zamanki gibi amatör kullanıcı olarak yani...
- solitude71